10 / 10

1. Orange devine cea mai proftabila companie privata in 2008

Dupa o criza financiara care a schimbat valorile business-urilor din intreaga lume, anul 2008 a adus si o inversare in ierarhia celor mai profitabile companii private. Liderul ultimilor ani in topurile de profitabilitate, cea mai mare companie romaneasca, Petrom, a fost detronat de fruntasul din telecom - Orange, operatorii de telefonie ocupand primele pozitii.

Liderul pietei telecom a obtinut un profit de 437,9 milioane euro in 2008, in crestere cu circa 20% fata de anul precedent si a devenit, astfel, cea mai profitabila companie de pe plan local, detronand grupul Petrom.

Comparativ, in 2007, liderul pietei telecom a avut afaceri de 1,21 miliarde euro, in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului anterior si un profit net de 366 milioane euro.

Afacerile Orange din prima jumatate a acestui an s-au ridicat la 531 milioane euro, iar venitul mediu anual pe utilizator a fost de 108 euro. In prezent, compania are 2.700 de salariati si planuieste sa mai angajeze inca 300 de specialisti in Bucuresti, care sa ofere solutii IT pentru diverse alte subsidiare ale France Telecom.


Top 10 cele mai importante evenimente de business ale saptamaniiArticole recomandate

Setari Cookie-uri