Creditul neguvernamental a urcat cu 0,4% in august

Creditul neguvernamental a urcat cu 0,4% in augustVolumul creditelor acordate de banci populatiei si companiilor a crescut in luna august cu 0,4% fata de luna precedenta, calculat la valoarea in lei, ajungand pana la 198,68 miliarde lei, dar ritmul anual de crestere s-a temperat la 8,2%, de la 10,8% cat era in iulie, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Aceasta este prima crestere lunara a creditului neguvernamental dupa cinci luni consecutive de scadere, mai exact dupa scaderi de 2,1% in martie, de 1% in aprilie, de 0,7% in mai, de 0,5% in iunie si de 0,1% in iulie.



Marius Ghenea a cumparat magazinul online PC Garage

Marius Ghenea a cumparat magazinul online PC GarageOmul de afaceri Marius Ghenea a cumparat PC Garage, unul din cei mai mari retaileri online ce activeaza pe piata romaneasca, tranzactia fiind confirmata pentru Wall-Street de Gabriel Vasile, directorul general al companiei.

“Fit Distribution a anuntat inca de la inceputul anului, odata cu achizitia shopit.ro si 24pc.ro, ca va mai face achizitii, in acelasi timp continuand dezvoltarea organica a grupului. Credem ca aceasta este o strategie buna prin perspectiva utilizarii resurselor”, a declarat, pentru Wall-Street, Marius Ghenea (foto), presedintele Fit Distribution, grupul care a lansat site-urile PCfun si ElectroFun.



Directorul general McDonald's paraseste compania

Directorul general McDonald's paraseste companiaMarian Alecu, cel care a condus timp de 12 ani afacerile McDonald’s Romania, grup din care a facut parte pe perioada a 16 ani, a decis sa paraseasca compania, de la 1 octombrie, urmand sa inceapa o cariera antreprenoriala. Functia de director general al McDonald’s Romania va fi ocupata de Karen Bishop, cu o experienta de 28 de ani in cadrul grupului.

“16 ani intr-un sistem consider ca este prea mult. Am ajuns la un nivel de uzura extraordinar. Sunt recunoscator acestui sistem, m-am invatat multe, raman legat afectiv de acest brand, insa voi continua cu o cariera antreprenoriala. Voi anunta despre ce este vorba intr-o luna sau doua. Momentan am nevoie de odihna. Va fi un business de familie, legat tot de o marca mare, cunoscuta la nivel mondial. Nu va avea insa nicio legatura cu HoReCa”, a declarat pentru Wall-Street Marian Alecu (foto).

Tinerii intreprinzatori si-ar putea infiinta o societate cu un capital de pornire de 10 lei

Tinerii intreprinzatori si-ar putea infiinta o societate cu un capital de pornire de 10 leiTinerii intreprinzatori, de pana la 35 de ani, si-ar putea infiinta o societate cu un capital de pornire de 10 lei si vor putea beneficia de scutirea mai multor taxe, potrivit ministrului de resort Constantin Nita (foto).

Ministrul intreprinderilor mici si mijlocii comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita, a prezentat sase proiecte de lege printre care Poriectul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microinztreprinderilor apartinand intreprinzatorilor tineri, Poriectul privind holdingurile, Proiectul privind organizarea activitatii de lobby.

Factura pentru alegerile prezidentiale: 152 de mil. lei

Factura pentru alegerile prezidentiale: 152 de mil. leiGuvernul aloca aproximativ 152 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidentiale din toamna acestui an, potrivit unui act normativ discutat in sedinta Executivului.

Pe ordinea de zi a sedintei figureaza opt proiecte de Hotarari care vizeaza desfasurarea alegerilor prezidentiale, urmand sa fie stabilite, printre altele, bugetul, modelul stampilelor, al buletinului de vot si organizarea sectiilor speciale de votare.

Depozitele bancare - A cincea luna consecutiva de crestere

Depozitele bancare - A cincea luna consecutiva de crestereDepozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania si-au continuat avansul in august, crescand cu 1,7% fata de iulie, la 161,39 miliarde lei (38,3 miliarde euro), pe fondul majorarii economiilor in valuta si ale depozitelor in lei ale firmelor.

In iulie, depozitele bancare urcasera cu 0,4% fata de in iunie, la 158,634 miliarde lei (37,66 miliarde euro).

Ritmul anual de crestere a valorii depozitelor atrase de banci a urcat usor in august la 14,2%, de la 13% in iunie.