Parlamentul a votat consiliul de administratie al BNR

Parlamentul a votat consiliul de administratie al BNRPlenul celor doua Camere ale Parlamentului a validat, cu 251 de voturi pentru si 42 de voturi impotriva, conducerea Bancii Nationale a Romaniei pentru un mandat de 5 ani.

Mugur Isarescu este presedintele Consiliului de Administratie si guvernatorul BNR.

Persoanele noi care au aparut in componenta CA al BNR sunt Bogdan Olteanu, Dinu Marin si Nicolae Danila.

Cea mai mare tranzactie imobiliara a anului

Cea mai mare tranzactie imobiliara a anuluiFondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a achizitionat European Retail Park Braila pentru suma de 63 milioane euro si are ca tinta si alte doua parcuri din Bacau si Focsani.

Parcul comercial a fost inaugurat in vara anului trecut de belgienii de la BelRom Real Estate.

NEPI a platit cu doar 3 milioane euro in plus fata de cat a investit BelRom in dezvoltarea parcului de retail.

S-au anuntat candidatii la Presedintie

S-au anuntat candidatii la PresedintieDupa criza politica inceputa in cursul saptamanii trecute, Mircea Geoana, George Becali, Traian Basescu si Sorin Oprescu si-au anuntat candidatura pentru postul de Presedinte.

Mircea Geoana a fost validat de catre congresul extraordinar al Aliantei PSD+PC, drept candidat la alegerile prezidentiale, insa s-ar putea sa aiba un contracandidat puternic – Sorin Oprescu, care detine sustinerea lui Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si Octav Cozamanca.

Presedintele PNG George Becali si-a anuntat, oficial, intrarea in cursa pentru alegerile prezidentiale din noiembrie si a prezentat ca unica "platforma" sloganul cu care va candida - credinta, nadejde si dragoste, cele trei virtuti teologale.

Demisiile realizate de Guvernul Boc

Demisiile realizate de Guvernul BocCriza politica a determinat un val de demisii, demiteri si revocari in structura organizatiilor din grija Statului.

Directorul General al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), PSD-istul Daniel Constantin, si-a depus demisia din functie.

Vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Mircea Ioan Pavelescu a fost desemnat, prin decizia primului ministru, in functia de presedinte al Autoritatii, inlocuindu-l astfel pe Mircea Ursache.

De asemenea, au mai existat schimbari ale conducerii Societatii Nationale de Radiocomunicatii, Companiei Nationale Posta Romana si Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

Criza politica 2.0 – Cine ramane, cine pleaca

Cel mai mare numar de someri din ultimii 5 ani si 5 luni

Cel mai mare numar de someri din ultimii 5 ani si 5 luniNumarul total de someri a crescut in septembrie cu 23.467 fata de august, pana la 625.140, nivel maxim al ultimilor cinci ani si cinci luni, iar rata somajului a urcat la 6,9%, potrivit datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Numarul de someri a crescut in septembrie pentru a 15-a luna la rand. Un numar atat de mare de someri nu a mai fost atins din aprilie 2004, cand au fost inregistrate 661.895 persoane fara loc de munca.

Rata somajului a urcat la 6,9%, de la 6,6% in august. In septembrie 2008, rata somajului era de 3,9%.

Prima listare a anului la Bursa de Valori Bucuresti

Prima listare a anului la Bursa de Valori BucurestiFondul inchis de investitii cu capital garantat OTP WiseRO a intrat la tranzactionare pe piata reglementata a BVB in urma primul IPO al anului, care a fost suprasubscris cu 50%.

Catalin Ianca, presedintele OTP Asset Management, a afirmat ca mai are in plan listarea unui fond inchis de investitii cu capital garantat la inceputul anului, proiectul fiind in stadiu de avizare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Bursa de Valori - Un final de an fara noutati, dupa 9 luni sarace in listari

Banca Carpatica, in criza?

Banca Carpatica, in criza?Virgil Stoenescu, membru al Consiliului de Administratie al BNR, a creat panica printr-o serie de comentarii referitoare la situatia financiara a Bancii Carpatica. Omul afaceri sibian Ilie Carabulea, care controleaza banca, a criticat in termeni duri declaratiile oficialului BNR.

BNR a precizat ca declaratiile lui Virgiliu Stoenescu in legatura cu Banca Carpatica, facute marti seara in audierile din Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, se refereau la dificultatile bancilor romanesti in competitia cu cele straine.

Constantin Toma lasa sefia Omniasig

Constantin Toma lasa sefia OmniasigConstantin Toma (foto), presedintele Omniasig, companie controlata de Vienna Insurance Group, si-a anuntat demisia de la conducerea companiei.

In cadrul sedintei consiliului de administratie al PAID, care a avut loc joi, Constantin Toma, presedinte directorat al Omniasig, a fost ales presedintele PAID, in timp ce Radu Mustatea, seful directoratului Astra Asigurari, a fost numit vicepresedinte.

BNR a irigat piata bancara de doua ori intr-o zi

BNR a irigat piata bancara de doua ori intr-o ziBNR a efectuat miercuri 2 licitatii repo, prin care a injectat in piata 15 miliarde lei, pentru a vedea "daca nu cumva exista impedimente tehnice in asigurarea adecvata a lichiditatii, deoarece dobanzile interbancare se mentin anormal peste dobanda cheie", a spus purtatorul de cuvant Mugur Stet.

Operatiunile s-au realizat la o dobanda egala cu cea de politica monetara, respectiv 8% pe an si cu aceeasi scadenta, vineri, 9 octombrie.

Tot miercuri a ajuns la scadenta operatiunea realizata pe 5 octombrie, prin care BNR a injectat in piata bancara 11,2 miliarde lei (2,62 miliarde euro) pentru 22 banci, la o dobanda de 8%.

tIMOn : Preturile locuintelor noi vor ramane in jurul valorii de 900 euro/mp

tIMOn : Preturile locuintelor noi vor ramane in jurul valorii de 900 euro/mpPretul mediu al locuintelor prezentate la Targul Imobiliar National este de circa 900 euro/mp, cu peste 50% mai mic fata de indicele apartamentelor noi anuntat in luna august, insa organizatorii targului sunt de parere ca preturile locuintelor noi nu vor cobori cu mult sub acest nivel.

Pretul apartamentelor noi a scazut in luna august cu 1% fata de iulie, ajungand la nivelul de 1.647 euro/mp, potrivit analizei lunare realizate de compania de consultanta Colliers International.

Harta preturilor la apartamentele vechi cu 2 camere