Un sfat pentru antreprenori de la un manager cu experienta

Un sfat pentru antreprenori de la un manager cu experienta"Sa nu intre intr-o afacere despre care nu stiu nimic. Daca nu stiu nimic despre afacere, sa se angajeze mai intai in acel domeniu, cel putin un an. Invata despre ce e vorba, cunoaste durerile de cap ale acelei afaceri. Si abia atunci poti realiza daca iti place sau nu. Nu e vorba doar de bani. Daca faci o greseala recunoaste-o, asumati-o, fii onest cu tine insuti. E normal sa faci greseli. Eu sper sa fac cat mai multe greseli, si stii de ce? Pentru ca cei care nu le fac sunt deja morti", spune Joseph Seroussi, ‘regele confectiilor’, in varsta de 76 de ani, intr-un interviu acordat Wall-Street.

Canicula ii loveste pe bancheri si traderi

Canicula ii loveste pe bancheri si traderiPiata obligatiunilor din Rusia a inregistrat in ultimele zile o contractie severa din cauza caniculei si incendiilor dezastruoase din apropierea Moscovei, care au "gonit" bancherii si traderii.

Canicula severa din Rusia, cel mai grav fenomen meteorologic de vara din istoria tarii, a crescut rata deceselor din Moscova de aproape doua ori si a cauzat cresterea puternica a preturilor cerealelor, dupa ce premierul Vladimir Putin a declarat stare de urgenta in 28 de regiuni agricole.

Citeste
aici mai multe despre acest subiect.

Cu cat au scazut, de fapt, preturile la apartamente

Cu cat au scazut, de fapt, preturile la apartamenteCalculate in euro, preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut cu aproape 45% in ultimii doi ani si jumatate, din martie 2008 si pana in prezent, insa in lei, scaderea este de doar 37%, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

Afla cu cat s-au ieftinit apartamentele in ultimii doi ani si jumatate.

Cele mai scumpe MBA-uri

Cele mai scumpe MBA-uriCele mai scumpe programe de MBA de pe piata locala sunt EMBA Wu Executive Academy (cu o taxa de scolarizare de 35.000 de euro) si EMBA ASEBUSS (taxa de scolarizare de 21.500 de euro), potrivit unui articol publicat in suplimentul de resurse umane Careers Wall-Street.

Vezi cum arata topul celor mai scumpe programe de MBA de pe piata locala.


Sansele marcilor private in Romania

Sansele marcilor private in Romania“De ce sunt mai ieftine”, “cine le face”, “oare sunt de bune calitate” – toate acestea sunt intrebari pe care romanii si le pun atunci cand, mai mult fortati de un buget tot mai stramtorat, pun in cosul de cumparaturi produse marca proprie a retailerilor. Ce sanse au marcile private de a fi considerate produse de calitate? Vezi aici raspunsul.

Declaratia zilei din online

Declaratia zilei din online"Nu am un buget fixat, dar pot sa cumpar, de exemplu, tot ce are NCH (n.r.: proprietarul imobiliare.ro) in Romania pe online. Deci putem face achizitii de zeci de milioane de euro".

Adina Vasilescu, new media publisher in cadrul Sanoma Hearst Romania, pentru Wall-Street.

Declaratia a fost preluata si de Orlando Nicoara, pe blogul sau.

Ce manageri si-au anuntat astazi schimbarea jobului

Ce manageri si-au anuntat astazi schimbarea jobuluiTrust Motors, importatorul Peugeot in Romania, are incepand din august un nou director general, care vine de la Hyundai Auto Romania, companie a grupului Tiriac. Mai multe detalii aici.

Traian Badulescu a fost inlocuit din functia de purtator de cuvand al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) cu Ioana Dobrescu, secretar general in cadrul asociatiei. Mai multe informatii aici.

Romtelecom
are, de la 1 august, un nou director IT, Efthimios Tsokanis, venit de la Vivacom Bulgaria, in locul lui Fotis Karonis, care a preluat functia de vicepresedinte IT al operatorului britanic Everything Everywhere. Mai multe detalii aici.

Proiectii pe inflatie. Maine aflam daca preturile au explodat in iulie

Proiectii pe inflatie. Maine aflam daca preturile au explodat in iulieEconomistii consultati de Wall-Street sustin ca inflatia lunara ar putea fi de pana la 3 puncte procentuale, insa se asteapta la majorari de preturi si in lunile urmatoare.

In ceea ce priveste rata anuala a inflatiei, aceasta a urcat la 7,5% in luna iulie, potrivit unui sondaj realizat la nivelul membrilor Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).

Top companii farma

Top companii farmaPiata farmaceutica romaneasca a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o crestere de 15,4% in lei comparativ cu perioada similara din 2009, pana la 4,88 miliarde de euro, respectiv un avans in euro de 17,6%, atingand valoarea de 1,17 miliarde de euro, potrivit unui studiu al companiei de cercetare IMS Health Romania.

Compania de cercetare a pietei farmaceutice a realizat si un clasament al celor mai mari companii de profil din Romania, in topul acestuia aflandu-se elvetienii Roche, cu vanzari de 485,1 milioane de lei, urmati de Novartis – cu 322,5 milioane de lei.

Ce crede seful Oracle despre scandalul sexual de la HP

Ce crede seful Oracle despre scandalul sexual de la HPLarry Ellison, directorul general al producatorului de software Oracle, a criticat Consiliul de Administratie al HP, dupa ce acesta a fost de acord cu demisia lui Mark Hurd, directorul general al liderului mondial in domeniul calculatoarelor.