Impozitul minim va fi inlocuit din 2011 cu impozitul forfetar

Impozitul minim va fi inlocuit din 2011 cu impozitul forfetarGuvernul va elimina impozitul minim incepand cu 1 octombrie, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Impozitul minim dispare de la 1 octombrie. Este o data certa. Pana la finele anului nu-l inlocuim cu nimic, dar pentru 2011 lucram la impozitul forfetar, care ar trebui sa fie introdus in ianuarie", a spus Vladescu.

Cand iese economia Romaniei din recesiune

Cand iese economia Romaniei din recesiuneVa fi sau nu va fi 2011 anul in care economia romaneasca o sa iasa din recesiune? Aceasta este principala intrebare pe care si-o pun in aceste zile oamenii, managerii, bancherii, dar si investitorii straini. Economistii sustin ca exista sanse, dar totul depinde de cat de multa vointa va avea guvernul pentru a continua reformele in sistemul public si a nu majora din nou taxele si impozitele.

Nicolaie Chidesciuc, economist-sef la ING, prognozeaza o scadere economica de 2% din 2011 si considera ca am putea vedea noi masuri de ajustare fiscala in prima jumatate a anului viitor.

Orasele cu cele mai ridicate tarife hoteliere

Orasele cu cele mai ridicate tarife hoteliereIndustria hoteliera globala a aratat semne de redresare in primele 6 luni ale acestui an, potrivit studiului bianual realizat de compania Hogg Robinson Group (HRG).

Multe orase europene au raportat cresteri ale tarifelor hoteliere, cum ar fi Stockholm (+13%), Zurich (+7%) sau Oslo (+4%).

Romanii cumpara mai putine masini decat anul trecut

Romanii cumpara mai putine masini decat anul trecutVanzarile de vehicule au scazut in primele sapte luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 26,2%, la 68.244 unitati, iar in iulie, comparativ cu iunie, declinul a fost de 38,7%, la 9.294 unitati, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Numarul autoturismelor livrate in iulie a fost de 8.336 unitati, in scadere cu 40% fata de luna anterioara, iar in primele sapte luni au fost vandute 61.288 masini, cu 26% mai putine fata de perioada similara din 2009.

Bucurestiul, cea mai scumpa capitala europeana dupa costul locuintelor raportat la venitul populatiei

Bucurestiul, cea mai scumpa capitala europeana dupa costul locuintelor raportat la venitul populatieiBucurestiul, Sofia si Varsovia sunt, in aceasta ordine, cele mai scumpe capitale din Europa in functie de veniturile medii anuale ale populatiei raportate la costul locuintelor, potrivit unui studiu realizat de compania poloneza de analiza a pietei Home Broker.

In Romania, cu un salariu mediu anual aferent anului 2008 se puteau cumpara numai 1,4 metri patrati dintr-o locuinta de 120 de metri patrati aflata in centrul Bucurestiului, care costa 3.484 euro pe metru patrat, se arata in studiu.

Care au fost cele mai active firme de consultanta si case de avocatura in M&A

Care au fost cele mai active firme de consultanta si case de avocatura in M&ABanca de investitii Lazard ocupa primul loc in topul consultantilor financiari, in functie de valoarea tranzactiilor intermediate in primul semestru din 2010, potrivit unei analize a companiei de cercetare DealWatch.

Lazard este urmata de BNP Paribas, Houlihan Lokey si PricewaterhouseCoopers, care au lucrat la tranzactia de 272,45 milioane de dolari prin care Turk Telekom a preluat compania maghiara Invitel International.

Patriciu a cumparat magazinele de discount MiniMax

Patriciu a cumparat magazinele de discount MiniMaxGrupul Mercadia Holland BV, companie controlata de Dinu Patriciu, a achizitionat 100% din actiunile operatorului MiniMax Discount, care numara in prezent 31 de unitati in toata tara.

Tranzactia, parafata in data de 13 august, marcheaza iesirea din actionariat a lui Rainer Exel, fondator al MiniMax si totodata artizanul conceptului de magazin de discount in Romania.

Fondul Proprietatea a mai facut un pas spre listare

Fondul Proprietatea a mai facut un pas spre listareComisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat Fondul Proprietatea in categoria alte organisme de plasament colectiv (AOPC) de tip special, una dintre conditiile pentru listarea la bursa.

Avizul isi va inceta insa aplicabilitatea in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor Fondului, convocata pentru 6 septembrie 2010, nu aproba numirea ca administrator unic a Franklin Templeton Investment Management.

Live-Text Wall-Street: Fondul Proprietatea, subiectul fierbinte al momentului

Romania se plaseaza pe locul 39 in topul celor mai bune 100 de tari din lume

Romania se plaseaza pe locul 39 in topul celor mai bune 100 de tari din lumeAflata pe locul 39, Romania este devansata de state ca Malaezia sau Costa Rica, precum si de restul tarilor din Uniunea Europeana (UE), fiind luati in calcul factori precum calitatea vietii, dinamismul economic, mediul politic, educatia si asistenta medicala.

Romania se afla la jumatatea ierarhiei in cazul sanatatii, pe locul 56 in cazul dinamismului economic, pe 36 in ceea ce priveste mediul politic si pe 49 in privinta educatia. La nivelul calitatii vietii, Romania ocupa locul 36.

Consiliul Concurentei a amendat 14 administratori de pensii private

Consiliul Concurentei a amendat 14 administratori de pensii privateConsiliul Concurentei a amendat cu peste 5,2 milioane lei (aproximativ 1,22 milioane euro) 14 agenti economici care au participat la o intelegere anticoncurentiala pe piata administrarii private a fondurilor de pensii obligatorii (Pilonul II) din Romania.

In cadrul investigatiei declansate din oficiu, in decembrie 2007, privind comportamentele agentilor economici din domeniul administrarii private a fondurilor de pensii obligatorii, autoritatea de concurenta a constatat existenta unei intelegeri avand ca obiect impartirea clientilor intre 14 dintre cei 18 agenti economici care au intrat pe aceasta piata nou - creata in anul 2007.