Gandul

GandulCotidianul Gandul titreaza: Noul Ministru de Finante: Execut si firma nevestei, daca are datorii

Proaspat numit ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu promite ca va intari disciplina Fiscala si va executa firmele care nu-si platesc datoriile, chiar daca ar fi vorba de firma sotiei. Ialomitianu vorbeste intr-un interviu acordat cotidianului despre modificarea Codului Fiscal, imprumutul de la FMI sau relatia sa cu presa.

Financiarul

FinanciarulPe prima pagina Financiarul publica articolul Guvernul vrea sa "ingroape" veniturile obtinute din activitati independente

Noul proiect privind modificarea Codului Fiscal nu face lumina in privinta platii contributiilor so­ciale de catre cei care castiga venituri din activitati indepen­dente. Cei care obtin astfel de venituri con­tinua sa se intrebe cum li se calculeaza vechimea in munca. Sau care este mo­dalitatea de aplicare a prevederilor legale, dupa ordonanta care se aplica de la 1 iulie sau dupa cea care ar putea intra in vigoare din 1 ianuarie.

Romania libera

Romania liberaDan Diaconescu, patronul OTV, risca sa fie acuzat de spalare de bani, alaturi de asociata sa Diana Voiculescu, sustin surse din cadrul Garzii Financiare, citate de Romania libera. Cei doi si-ar fi creditat firmele cu sume de ordinul milioanelor de euro, fara a se justifica prin acte financiar-contabile provenienta banilor.

Dan Diaconescu, anchetat de procurorii anti­co­ruptie pentru mai multe fapte de santaj, a sustinut constant ca si-a facut averea de peste 33 milioane de euro din salariul sau lunar de 100.000 de euro. In realitate, insa, el are doar un salariu lunar de 1.000 de euro, sustin surse din cadrul Garzii Financiare care au verificat documentele financiar-contabile, pentru perioada 2007-2010, la firmele la care Dan Diaconescu este actionar.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiLipsa reformei, a dotarilor, a pregatirii unor dascali si criza manualelor fac inutil sistemul de invatamant. A ramas doar o saptamana pana la deschiderea noului an scolar, iar aproape un sfert dintre scolile din tara nu au autorizatie de functionare, se arata intr-o analiza a cotidianului Evenimentul Zilei.

In plus, mult-asteptata Lege a educatiei, care ar fi trebuit sa stea la baza reformarii sistemului si sa-l faca sa functioneze, ramane "in aer", atata vreme cat nu a trecut de Camera Deputatilor, care are ultimul cuvant pentru adoptarea ei.

Curierul National

Curierul NationalCotidianul Curierul National titreaza pe prima pagina: Privatizarea, salvarea sistemului sanitar

Problemele tot mai grave din sistemul public de sanatate, determinate de lipsa banilor, arata ca o reformare a acestuia este din ce in ce mai necesara.

Acest sector are nevoie de investitii masive, insa statul mai are foarte putini bani, care sunt folositi si ineficient. Ar mai ramane o singura solutie: privatizarea totala sau partiala.