Locul 10 Canada

Canada se afla pe locul 10 in topul celor mai competitive tari din lume, cu un scor de 5,30, potrivit Raportului Global al Competitivitatii 2010-2011 realizat de Forumul Economic Mondial.

Fata de anul trecut, tara cea mai dorita de imigranti a coborat o pozitie. La capitolul institutii, Canada a obtinut un scor de 5,55 si se afla pe locul 11, in timp ce la infrastructura are un punctaj de 5,8 si ocupa pozitia a noua.

La capitolul sanatate se afla pe locul 6, insa la domeniul mediului macroeconomic ocupa pozitia 35.

Raportul Global al Competitivitatii se bazeaza pe date statistice din 2009 si pe un sondaj in randul managerilor realizat in primavara anului 2010.

Afla mai multe despre competitivitatea Danemarcei in slide-ul urmator.

Locul 9 Danemarca

Pe urmatoarea pozitie se afla Danemarca, care a pierdut patru pozitii fata de clasamentul din 2009, si a obtinut un scor de 5,32 in topul din 2010-2011.

La capitolul infrastructura Danemarca se afla pe locul 13, in timp ce din punctul de vedere al institutiilor ocupa locul 5. In privinta sectorului sanatatii si educatiei primare, Danemarca a obtinut un punctaj de 6,36 si se pozitioneaza pe locul 20.

In functie de factorii de inovatie, statul se afla pe locul noua. Danemarca continua sa se diferentieze ca fiind una dintre cele mai eficiente piete de munca la nivel international, plasandu-se pe locul 5 la aceasta categorie.

Afla mai multe despre competitivitatea Olandei in slide-ul urmator.

Locul 8 Olanda

Olanda a primit un punctaj de 5,33 in privinta competitivitati la nivel global si a urcat doua locuri fata de pozitia obtinuta in urma cu un an.

Afacerile daneze au un grad ridicat de sofisticare, Olanda fiind clasata pe locul 5 la aceasta categorie, si sunt printre cele mai agresive de la nivel international in absorbtia de noi tehnologii pentru dezvoltarea productivitatii.

Olanda este caracterizata si de un mediu macroeconomic stabil si se pozitioneaza pe locul 24. In privinta institutiilor, statul se afla pe locul 12, iar la capitolul infrastructura ocupa pozitia a saptea.

La capitolul de sanatate si educatie primara, Olanda ocupa locul opt si a obtinut un punctaj de 6,53.

Afla mai multe despre competitivitatea Finlandei in slide-ul urmator.

Locul 7 Finlanda

Finlanda se afla pe pozitia a saptea, cu un punctaj de 5,37, dupa o scadere de un loc fata de topul din 2009.

Din punctul de vedere a institutiilor, statul finlandez ocupa locul 4, in timp ce la infrastructura este pe pozitia 17.

La sanatate si educatie primara, tara este pe pozitia a doua, iar economia finlandeza este printre cele mai competitive din lume, fiind pozitionata pe locul sapte.

Afla mai multe despre competitivitatea Japoniei in slide-ul urmator.

Locul 6 Japonia

Japonia este prima tara din continentul asiatic care se afla in primele 10 pozitii in functie de competitivitatea la nivel global, avand un punctaj de 5,37. Statul japonez a inregistrat o urcare de doua pozitii fata de clasamentul de anul trecut.

In privinta institutiilor, Japonia iese din primele 10 locuri si ocupa pozitia 25, in timp ce la infrastructura este pe 11.

Punctaje mai slabe a obtinut la sanatate, locul 66, si mediul macroeconomic, pozitia 105. Totusi, din punctul de vedere al inovatiei in business Japonia este liderul global.

Afla mai multe despre competitivitatea Germaniei in slide-ul urmator.

Locul 5 Germania

Germania se afla la mijlocul clasamentului si are un punctaj de 5,39, urcand doua pozitii fata de anul trecut.

In privinta infrastructurii, Germania se afla pe al doilea loc in lume, cu punctaje ridicate privind transportul, telefonia si electricitatea, in timp ce la capitolul institutii ocupa pozitia 13.

In schimb, in privinta sanatatii si educatiei primare se afla pe locul 25. Din punctul de vedere al mediului macroeconomic Germania a inregistrat o imbunatatire fata de celelalte state avansate, urcand de pe 30 pe locul 22.

Afla mai multe despre competitivitatea Statelor Unite in slide-ul urmator.

Locul 4 Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii au coborat doua pozitii fata de anul trecut si se pozitioneaza pe locul 4, avand un punctaj de 5,43.

Din cauza crizei financiare, SUA ocupa pozitia 87 din 133 privind mediul macroeconomic, insa sta mai bine la infrastructura, unde a fost plasata pe locul 15.

La capitalul institutii, Statele Unite se afla pe locul 40, iar in privinta sanatatii si a educatiei primare ocupa pozitia 42.

Afla mai multe despre competitivitatea statului Singapore in slide-ul urmator.

Locul 3 Singapore

Singapore este cea mai competitiva tara din continentul asiatic, aflandu-se pe locul trei, cu un punctaj de 5,48.

Singapore continua sa se mentina pe prima pozitie la capitolul institutiilor pe fondul lipsei de coruptie si a eficientei guvernamentale. De asemenea, Singapore are o infrastructura foarte buna, fiind plasata pe pozitia cinci.

Din punctul de vedere al sistemului de sanatate, Singapore se afla pe locul 3, in timp ce la capitolul mediul macroeconomic a obtinut un punctaj mai mic, plasandu-se pe locul 32.

Afla mai multe despre competitivitatea Suediei in slide-ul urmator.

Locul 2 Suedia

Suedia se afla pe a doua pozitie in clasamentul competitivitatii, dupa o urcare de doua locuri fata de 2009.

La capitolul institutii, Suedia se afla pe a doua pozitie, in timp ce la infrastructura ocupa locul 10.

Din punctul de vedere al sanatatii, statul se afla pe pozitia 18, iar in privinta mediului macroeconomic este pe locul 13.

Afla mai multe despre competitivitatea Elvetiei in slide-ul urmator.

Locul 1 Elvetia

Elvetia continua sa se mentina pe primul loc in topul competitivitatii, avand un punctaj de 5,63.

Tara este caracterizata de o excelenta capacitate de inovatie si are o cultura de business foarte sofisticata, plasandu-se pe locurile patru, respectiv 2.

La capitolul institutii, Elvetia se plaseaza pe 7, pe acelasi loc fiind clasata si in privinta sanatatii. In cazul mediului economic, tara se afla pe locul 5, iar la infrastructura pe 6.

Afla mai multe despre competitivitatea Romaniei in slide-ul urmator.

Locul 67 Romania

Romania ocupa pozitia 67 din 139 de tari in clasamentul general, in scadere cu trei locuri fata de anul trecut.

Tara noastra se afla pe locul 81 la capitolul institutii si 92 la infrastructura. Din punctul de vedere al mediului macroeconomic Romania se afla pe pozitia 78, in timp ce la sanatate ocupa locul 63.

Capitolul la care Romania se pozitioneaza cel mai slab (137 din 139 de locuri) este transparenta deciziilor guvernamentale, urmat de calitatea infrastructurii per total (locul 136) si calitatea drumurilor (134).

Citeste mai multe aici.