Gandul

Gandul
"Mica schimbare de lege care face o misiune imposibila din suspendarea lui Basescu", titreaza Gandul pe prima pagina. Desi PSD vrea suspendarea presedintelui, o modificare la legea de functionare si organizare a Curtii da insa dreptul judecatorilor constitutionali sa decida asupra hotararilor Parlamentului".

Tot pe prima pagina, Gandul scrie ca "Ministrii cu credite s-au enervat ca bancile ii trateaza fara respect". Valeriu Tabara, Valerian Vreme, Ioan Botis si Anca Boagiu spun ca nu au fost chemati pentru intocmirea de acte aditionale si descriu ce ii nemultumeste in privinta sistemului bancar din Romania.

Un alt subiect tratat de cotidianul Gandul pe prima pagina se refera la "Ce i-ar putea astepta pe romani in 2011: de la caderea leului la taxe mai mari".

Financiarul

Financiarul
Finantele au preocupari noi: elaboreaza ghiduri care ne indeamna sa fim "rezonabili si onesti", scrie Financiarul.com pe prima pagina de astazi."Evaziunea infloreste, visteria este tot mai goala, nu avem buget pe 2011 sau strategie fiscala, dar avem seturi de recomandari cum sa ne rezolvam problemele", mai scrie Financiarul.com.

"Tintele de deficit pana in 2012 pot fi ratate", mai scriu jurnalistii de la Financiarul.com, citand-ul pe Lucian Croitoru.

Un alt subiect dezbatut de cotidian pe prima pagina vizeaza titlurile Fondului Proprietatea, care in opinia jurnalistilor de la Financiarul.com se gasesc in aceeasi situatie in care erau cele ale SIF-urilor in ’99 si ar putea avea o evolutie similara dupa listarea la Bursa.

Adevarul

Adevarul
Roberta Anastase si Sever Voinescu au trisat de mai multe ori la controversata sedinta din 15 septembrie, cand a fost adoptat un act normativ fierbinte, scrie cotidianul Adevarul pe prima pagina de astazi. Astfel, PDL a trecut in graba mai multe articole din Legea pensiilor. De la defectarea sistemului electronic si pana la final, Roberta Anastase a fraudat votul de 66 de ori.

Un cutremur de 7 grade pe scara Richter este ultima catastrofa profetita de seismologii ucraineni, anunt care se adauga la eruptii solare si la „Sfarsitul lumii“ (deja trambitat pentru 2013), mai scriu jurnalistii de la Adevarul. Specialistii spun ca pe timp de recesiune oamenii consuma stiri panicarde.

Romania libera

Romania libera
"Liderii PSD si PNL ameninta cu o noua suspendare a presedintelui", titreaza jurnalistii de la Romania libera, pe prima pagina a cotidianului. In replica la atacurile lui Traian basescu, Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat ca in cazul in care presedintele va promulga legea pensiilor PSD si PNL se vor mobiliza pentru a declansa procedurile de suspendare.

Tot pe prima pagina, Romania libera scrie ca "Membri ai Noii Drepte si Partidei Romilor s-au luat la bataie". Doi membri ai miscarii Noua Dreapta si zece membri ai Partidei Romilor au fost implicati intr-un incident violent pe holul cladirii in care ambele formatiuni isi au birourile.