Adevarul

AdevarulAdevarul titreaza pe prima pagina “Printul Paul dator vandut”.

Curtea Suprema din Anglia cere judecatorilor romani sa-l execute silit pe printul Paul pentru o datorie de aproximativ 2 milioane de euro. Magistratii englezi au decis ca printesei Lia si sotului sau, printul Paul de Romania, sa le fie indisponibilizate proprietatile din Anglia, din Tara Galilor si din Romania.

Concret, este vorba de suma de 1.788.488 de lire sterline, la care se adauga o dobanda de 8%, incepand de la 5 mai 2010, pana la indeplinirea integrala a obligatiei de plata.

Gandul

GandulDin cotidianul Gandul aflam ca Traian Igas, seful Internelor, a dispus ca sefii inspectoratelor judetene de politie sa negocieze cu bancile conditii mai faborabile pentru politistii care au contractat credite. Ministrul si-a insusit propunerea sefului Politiei Romane, Petre Toba

Anterior, Ministerul Administratiei si Inter­nelor(MAI) a anuntat, printr-un comunicat de presa, una dintre masurile care ar putea micsora impactul reducerilor salariale asupra buzunarului politistilor.

"Dupa diminuarea cu 25 la suta a veniturilor politistilor, le este din ce in ce mai greu sa achite si ratele si sa le ramana si bani pentru viata de zi cu zi. Ne-am gandit ca inspectorii sefi sa se intereseze la fiecare banca pentru propuneri de reesalonari, renegocieri sau acordare de perioade de gratie", a declarat seful Politiei Romane, chestorul-sef Petre Toba.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei dezvolta pe prima pagina subiectul ordonantei creditelor. Lobby-ul si amenintarile bancherilor nu au ramas fara efect.

Astfel, membrii Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor au adus mai multe amendamente OUG 50/2010, privind creditele populatiei. Conform noilor modificari, clientii pot sa-si ia adio de la marjele de 1% pe care visau sa le obtina in negocierile cu bancile. Creditorii vor putea aplica in continuare marjele de dobanda pe care le-au propus clientiilor, in luna septembrie, prin actele aditionale la creditele vechi, conform OUG 50/2010.

Dobanzile vor fi legate de indicii interbancari pastranu-se acelasi cost al creditului ca si in prezent, iar comisioanele mari pot fi percepute in continuare.

Financiarul

FinanciarulIn pofida trambitatelor reduceri de costuri, deficitul bugetar se adanceste de la o luna la alta In septembrie, ANAF a adus in plus la buget 777 de milioane de lei, aproape cat reprezinta majorarea cheltuielilor cu dobanzile, scrie Financiarul in editia de astazi.

Cele mai recente date furnizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) arata ca veniturile bugetare sunt intr-o continua cres­tere atat fata de perioada similara a anului trecut, cat si fata de prevederile bugetare. Majo­rarea TVA, introducerea unor taxe noi sau largirea bazei de impozitare au adus mai multi bani la buget, nu insa si mai multa liniste pentru guvernanti in ceea ce priveste deficitul bugetar.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National ne anunta in prima pagina ca "Incepe vanatoarea de clienti".

Bancile se adapteaza foarte repede la conditiile pietei, iar in perioada urmatoare va incepe goana institutiilor de creditare pentru a atrage clientii concurentilor, considera Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

"Opinia mea personala este ca ar trebui sa lasam piata sa lucreze, si cum am vazut ca bancile se adapteaza foarte repede la conditiile pietei, o sa vedeti ca in perioada imediat urmatoare va incepe acea goana a bancilor de a atrage clientii altor institutii. Avand avantajul neplatii comisionului de rambursare anticipata, clientii vor incepe sa alerge de la o banca la alta dupa dobanzi mai bune", a spus Ghetea.