Financiarul

FinanciarulCancelarul german insista ca statul roman sa isi achite datoriile catre firmele private, in timp ce guvernantii afirma ca relatiile romano-germane sunt excelente, scrie Financiarul.

Vizita Angelei Merkel la Bucuresti l-a ingalbenit, la propriu, pe premierul Emil Boc. Intr-o discutie ce se anunta mai degraba protocolara, cancelarul Germaniei a atras atentia ca este la curent cu neregulile legate de achizitiile publice. Executivul a primit totusi si o veste buna, si anume ca Germania va liberaliza piata muncii pentru lucratorii sezonieri incepand cu 1 ianuarie 2011.

Romania Libera

Romania LiberaCancelarul Germaniei Angela Merkel a venit in Romania cu un mesaj extrem de limpede: Reformati justitia si veti avea si Schengen, si investitii, scrie Romanlia libera.

Romania s-a aflat pana acum departe de centrul preocuparilor liderilor politici sau chiar ale expertilor germani. Nu este atat o lipsa de interes a germanilor fata de Romania, cat, mai curand, incapacitatea de a intelege ce se intampla in aceasta tara si de ce, mai scrie publicatia pe prima pagina.



Adevarul

AdevarulStraiele Sfintei Parascheva sunt vandute pe bucatele, titreaza astazi pe prima pagina cotidianul Adevarul.

La tarabele din preajma Catedralei Mitropolitane din Iasi se vand zilele acestea icoane in care sunt incorporate bucatele din materialul textil ce acopera moastele peste an. Suvenirul cu bucati de vesminte costa 17 lei, iar tarabagiii spun ca este cel mai bine vandut obiect religios. Preotii il prezinta insa ca pe „un dar pentru pelerini“.

Curierul National

Curierul NationalMasurile autoritatilor de a creste accesul pacientilor la tratament au avut un efect de bumerang, pentru ca nu au avut efectul scontat, ci au determinat o diminuare a numarului de persoane care au acces la tratament, scrie, la randul sau, publicatia Curierul National.

Pacientii care se puteau trata in ambulatoriu se vor indrepta catre spitale, fapt ce va determina o crestere a costurilor din sistem. Sistemul trebuie eficientizat, in conditiile in care, fraudele ajung la 300-400 milioane de euro.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiCancelarul german sprijina aderarea tarii noastre la spatiul fara frontiere, dar pare ingrijorat de posibilitatea neregulilor de la granitele Romaniei, titreaza astazi Evenimentul Zilei.

Angela Merkel, a transmis un mesaj important oficialilor de la Bucuresti, care spera ca tara noastra sa adere la zona Schengen in luna martie a anului 2011: "Trebuie sa fim siguri ca acordarea vizelor la granitele exterioare ale Romaniei se face fara coruptie, fara ilegalitati".