10. Vodafone si Cosmote au lansat iPhone 4

10. Vodafone si Cosmote au lansat iPhone 4Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila pe piata locala, a lansat telefonul iPhone 4 la preturi intre 99 si 499 euro, in functie de abonament, iar Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila, comercializeaza telefonul iPhone 4 la preturi intre 739 si 2.679 de lei, in functie de abonament, arata datele publicate pe site-ul companiei.

Orange comercializeaza terminalul iPhone 4 de la finalul lunii septembrie, incepand de la pretul de 169 de euro, in cadrul abonamentului Pantera 49 incheiat pe doi ani, pentru care utilizatorii platesc lunar 49 de euro pentru serviciile de telefoni.

9. Piata de publicitate online revine pe crestere

9. Piata de publicitate online revine pe crestereIn prima jumatate a anului 2010, piata de publicitate online a crescut cu 65% fata de acelasi semestru al anului 2009 si cu 6% fata de a doua jumatate a anului 2009, potrivit studiului ROADS (Romanian Online Advertising Study), realizat de IAB Romania si PwC Romania.

In primul semestru din 2010 volumul pietei de publicitate online a atins cifra record de 42.053.916 lei (aproximativ 10 milioane de euro), cea mai mare cifra inregistrata pana acum pentru un semestru, incepand cu anul 2007, primul an in care IAB Romania si PwC Romania au demarat studiul ROADS. Cifra este apropiata de valoarea inregistrata pentru intregul an in 2007.

8. Cea mai mare banca din Rusia ar putea cumpara Volksbank

8. Cea mai mare banca din Rusia ar putea cumpara VolksbankBanca ruseasca Sberbank ar putea cumpara operatiunile din Europa de Est ale Volksbank International, noteza publicatia derStandard.at, mentionand ca subsidiara Volksbank din Romania este cea care creeaza probleme incheierii acestei tranzactii.

Volksbank intentioneaza sa vanda participatia de 51% din Volksbank International, iar banca ruseasca Sberbank este potentialul cumparator. Sberbank este cea mai mare banca din Rusia.

7. Ikea negociaza pentru deschiderea unui magazin nou

7. Ikea negociaza pentru deschiderea unui magazin nouGrupul suedez IKEA este in negocieri avansate pentru deschiderea unui magazin in zona Bulevardului Theodor Pallady din Bucuresti, in apropierea hipermarketului Real, pe un teren care a apartinut fabricii de vopseluri Policolor.

Hipermarketul Real de pe bulevardul Theodor Pallady face parte dintr-o zona comerciala desfasurata pe o suprafata de 150.000 de metri patrati, care include un Metro, un magazin de bricolaj Obi si va cuprinde si o galerie comerciala, parcari subterane si supraterane, spatii verzi si zona pietonala.

6. Bilantul SSIF Broker

6. Bilantul SSIF BrokerDupa un 2009 zbuciumat, in care numele SSIF Broker a fost asociat cu frauda de la Deva si cu excluderea lui Petru Prunea din piata de capital, anul acesta a fost unul de stabilizare, reorganizare si dezvoltare.

Grigore Chis, directorul general al singurului broker listat pe bursa, a vorbit intr-un interviu acordat Wall-Street.ro despre reinventarea companiei si despre planurile de viitor, care includ si infiintarea unei societati de administrare a investitiilor (SAI).

5. Asigurarea obligatorie

5. Asigurarea obligatorieProprietarii care au cumparat deja o asigurare facultativa ce acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren nu vor mai trebui sa incheie si una obligatorie, presedintele Basescu promulgand legea care elimina necesitatea incheierii unei astfel de asigurari.

Companiile de asigurari implicate in sistemul de asigurare obligatorie ar putea pierde astfel prime de peste 30 milioane euro, ceea ce pune in pericol functionarea sistemului sau poate duce la majorarea tarifelor.

4. S-a triplat numarul romanilor care au plecat in strainatate cu contract de munca

4. S-a triplat numarul romanilor care au plecat in strainatate cu contract de muncaNumarul romanilor care au plecat in strainatate cu contract de munca a crescut de trei ori in 2010, comparativ cu anul trecut, in conditiile in care tot mai multi romani au cautat o solutie de crestere a veniturilor printr-un loc de munca in strainatate, conform firmei de recrutare Thera Group.

Potrivit Thera Group, romanii au optat pentru un loc de munca in afara Romaniei si din dorinta de a-si imbunatati conditiile de viata.

3. Valoarea proiectelor imobiliare abandonate in ultimii 2 ani

3. Valoarea proiectelor imobiliare abandonate in ultimii 2 aniIn Bucuresti exista proiecte imobiliare de peste un miliard de euro, care trebuiau sa inceapa in ultimii doi ani, insa nu au mai fost demarate din cauza crizei si a inaspririi regimului autorizatiilor, a declarat Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al Sectorului 3.

El a aratat ca proiectele includ birouri, universitati private, hoteluri, fabrici si spatii de depozitare.

2. Anul viitor este al marilor falimente in imobiliare

2. Anul viitor este al marilor falimente in imobiliareAnul viitor vor intra in procedurile de insolventa sau faliment proiecte imobiliare locale cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit estimarilor Coldwell Banker Affiliates of Romania, companie locala de consultanta imobiliara.

“2011 va fi anul marilor insolvente si falimente in imobiliare, volumul proiectelor care vor ajunge in aceasta situatie urmand sa fie cel putin dublu comparativ cu acest an. Estimam ca valoarea totala a proiectelor care vor ajunge in insolventa sau faliment va fi de aproximativ 500 de milioane de euro”, declara Valentin Ilie (foto), CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania.

1. Rata anuala a inflatiei s-a redus prima data dupa majorarea TVA

1. Rata anuala a inflatiei s-a redus prima data dupa majorarea TVARata anuala a inflatiei a coborat in noiembrie la 7,73%, nivelul fiind in usoara reducere fata de cel de 7,77% din octombrie 2010.

Aceasta este prima luna in care preturile se reduc, dupa ce Guvernul a decis la 1 iulie 2010 majorarea cotei TVA cu 5 puncte procentuale, de la 19% la 24%. Rata lunara a inflatiei a fost de 0,5 la suta in luna noiembrie a acestui an.