Adevarul

AdevarulCombinatul siderurgic ArcelorMittal Galati va primi anul viitor electricitate produsa de Hidroelectrica si de mai multe termocentrale, la acelasi pret cu cel platit de faimosii "baieti destepti" din energie, adica mult sub media pietei, scrie cotidianul Adevarul. Fostul Sidex devine al doilea colos industrial din Romania, dupa Alro Slatina, care primeste ajutor de la sectorul energetic pentru relansarea productiei.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiContractele de munca la domiciliu pot fi o solutie pentru viitoarele mame care vor sa primeasca o indemnizatie mai mare, dar vor fi obligate, din 2011, sa se intoarca la munca mai devreme, dupa ce au stat cu copilul un an, scrie Evenimentul zilei.

Astfel, "mama poate cumula stimulentul de insertie profesionala (de 500 de lei lunar - n.r.) cu salariul obtinut in temeiul unuia dintre cele cinci categorii de contracte individuale de munca la domiciliu ce se pot incheia in tara noastra ca, de altfel, in majoritatea tarilor lumii", sustine doctorandul Ana Cioriciu Stefanescu, consultant in Dreptul social.

Romania libera

Romania liberaRomania libera deschide editia de astazi cu documentarul “Cea mai sangeroasa frontiera a Europei”. Sarma ghimpata, mitraliere, campuri minate, cadavre plutind pe Dunare, femei si barbati masacrati pe "fasia verde". Aceasta a fost "cea mai sangeroasa frontiera a Europei", dupa cum au catalogat-o, inca din anii '80, organizatiile umanitare din Vest. Regimul de la Bucuresti a vrut sa opreasca exodul romanilor spre libertate, construind impotriva propriului popor o fortareata, in timp ce zeci de mii de oameni incercau sa fuga, prin Serbia sau Ungaria, spre Occident. Nici azi nu se cunosc proportiile dezastrului.