1 / 10

10. Schimbare in conducerea URBB

La 1 ianuarie 2011 Shachar Shaine, cel care a condus timp de sase ani United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul Tuborg, a predat stafeta lui Hezy Ovadia. A decis insa sa ramana in Romania, refuzand toate ofertele primite in strainatate si vorbeste rezervat despre proiectele viitoare. Balanta inclina insa in favoarea antreprenoriatului, a declarat Shaine pentru Wall-Street.ro.

“Am avut numeroase oferte din strainatate pe care le-am refuzat. Chiar saptamana trecuta m-am eliberat de aceasta grija si am refuzat toate ofertele in favoarea Romaniei. A fost cea mai grea decizie pentru mine. In primul rand din punct de vedere emotional – imi place Romania, in al doilea rand exista oportunitati aici. Situatia macroeconomica nu este atat de grava precum se arata la televizor, numarul de locuitori este atractiv pentru orice investitor si este un moment bun pentru investitii. Am luat o decizie optima punand in balanta toate aspectele”, spune Shachar Shaine.

A venit in Romania in urma cu 11 ani si primul impuls pe care l-a avut a fost sa iasa in oras, sa observe oamenii. Tara, in ansamblul ei, nu era inca dezvoltata, insa avea potential. S-a obisnuit greu cu birocratia si vremea din Romania, mult mai friguroasa decat in Israel, povestea Shaine intr-un interviu anterior acordat Wall-Street.ro
TOP 10: Ce am aflat in ultima saptamanaArticole recomandate