Adevarul

AdevarulCompromisurile la care este dispus presedintele Hosni Mubarak, comparat din ce in ce mai des de presa occidentala cu Nicolae Ceausescu, au fost transmise de Omar Suleiman, nou-numitul vicepresedinte si fostul sef al serviciilor secrete ale dictatorului, titreaza cotidianul Adevarul pe prima pagina.

Oficialul a anuntat ca fiul sefului statului, Gamal Mubarak, nu va candida la alegerile prezidentiale din luna septembrie. Pana acum se credea ca Mubarak il pregateste pe fiul sau pentru a-i fi succesor.

Evenimentul Zilei

Evenimentul Zilei200 de politisti de frontiera sunt vizati de procurorii anticoruptie si ar putea fi retinuti in urmatoarele zile, sustin surse judiciare, citate de Evenimentul Zilei.

Peste 70 de politisti de frontiera si vamesi au fost retinuti, ieri-dimineata, in Punctul de Trecere a Frontierei Siret, in cadrul celei mai ample operatiuni anticoruptie derulate pana acum pe granita de est a Uniunii Europene. Actiunea are loc in contextul dorintei Romaniei de aderare la spatiul Schengen si in conditiile in care tara noastra a fost criticata pe segmentul luptei anticoruptie.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul titreaza pe prima pagina ca recentele evolutii ale situatiei din Egipt, dar si prefigurarea unor noi conflicte de acest gen in Orientul Mijlociu (Yemen sau Iordania) incep sa afecteze grav pietele economice mondiale.

Cuprul (metal de referinta pe piata materiilor prime) a depasit pentru pri­ma data in istorie cotatia de 10.000 de dolari pe tona. O crestere a cotatiilor s-a inregistrat inclusiv la paladiu, grau sau soia, ceea ce amplifica temerile legate de o posibila criza alimentara. Pe­tro­lul marca Brent si-a continuat, la ran­dul lui, ascensiunea, ajungand la 103,37 $/baril, pentru prima data din 8 sep­tem­­brie 2008.

Gandul

GandulGandul deschide editia de astazi cu un interviu in care Adriean Videanu vorbeste despre "cursa electorala" din interiorul PDL. Fostul ministru nu se declara a fi de partea cuiva, dar sustine schimbarea sistemului din partid, presedintele formatiunii sa nu mai fie si premier. "In aceasta perioada sa se separe cele doua", sustine Videanu.

Intrebat daca asta inseamna ca Emil Boc ar trebui sa se retraga de la sefia partidului, daca vrea sa-si duca in continuare mandatul de prim-ministru, Videanu raspunde: "Nu neaparat. Ar putea sa ramana chiar presedintele partidului".

Romania libera

Romania liberaCum arata “Cel mai absurd santier din tara” aflam din Romania libera. Angajamentele repetate ale fostilor primari generali au avut un singur rezultat: in patru ani, au fost finalizate fix trei strazi din centrul istoric al Bucurestiului. Actuala administratie pluseaza si promite ca va reabilita 11 strazi in nici patru luni.

Inainte de Craciun, strazile Lipscani, Zarafi si Smardan au fost finalizate, potrivit primariei. In urma cu doua saptamani au fost demarate lucrari pe strazile Tonitza si Filitti, iar acum cateva zile le-a venit randul strazilor Postei si Stavropoleos.

Se va lucra in paralel, nu ca pana acum, o strada pe rand, spun oficialii primariei. Vor urma Covaci, Gabroveni, Selari, Soarelui si Pasajul Francez, Caldarari si Sepcari. Termenul de finalizare pentru fiecare dintre loturi este de trei luni si jumatate. Cu o mentiune, insa: daca se vor descoperi descarcari arheologice, lucrarile ar putea fi prelungite.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National analizeaza care ar putea fi efectele unei posibile reduceri a TVA. O astfel de decizie nu este benefica, intrucat nu va conduce la o scadere a preturilor si va avea un efect negativ asupra predictibilitatii cadrului fiscal, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Dan Lazar.

Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a atras atentia asupra faptului ca desi este necesara o reducere a TVA, mediul de afaceri opunandu-se anul trecut majorarii acesteia, bugetul statului nu poate suporta in acest moment o diminuare in conditiile in care acesta are deficite foarte mari.