Adevarul

AdevarulProcuror in serviciul lui Bercea Mondial, titreaza astazi jurnalistii de la Adevarul.

Avocatii lui Bercea Mondial si-au construit pledoaria bazandu-se pe NUP-urile fara numar primite de clientul lor din partea procurorilor olteni. Nu a fost niciodata condamnat, asa ca Bercea pozeaza acum in cetatean-model in fata instantei. Unul dintre procurorii care au „reusit“ sa-l scape de puscarie este Stefan Noaja.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiAriile protejate, tinte pentru tunuri imobiliare, scrie Evenimentul Zilei. Zonele protejate ar putea adaposti, pe viitor, constructii, daca parlamentul aproba amendarea legii.

Daca amendamentul va fi votat, si in aceasta zona protejata ar putea rasari curand un complex hotelier. In timp ce Romania este in proces cu oficialii Comisiei Europene pentru ca a incalcat o directiva privind pasarile din ariile protejate, parlamentarii pregatesc modificarea legii privind aceste zone, astfel incat sa permita constructiile si investitiile.

Romania libera

Romania liberaDosarul Posta: Ministrii s-au turnat intre ei, scrie Romania libera.

Pentru a scapa de ancheta DNA, fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy da vina pe fostul sef al Finantelor Varujan Vosganian. Ex-ministrul Dan Nica, in schimb, a fost denuntat de Sergiu Iliescu, un subordonat al lui Zsolt Nagy. Acum, si Vosganian, si Nica sunt cercetati pentru abuz in serviciu.

Tranzactia anchetata de DNA, este cea prin care statul (respectiv Posta Romana) a renuntat la proprietatea unui imobil in beneficiul unei firme private. Afacerea a prejudiciat bugetul cu peste 8 milioane euro.

Financiarul

FinanciarulRomania are o fiscalitate redusa in PIB, dar impovaratoare pentru companii, scrie Financiarul.

De la tribuna Bancii Nationale, guvernatorul Mugur Isarescu a transmis ieri un mesaj transant pentru dezbaterea care divi­zeaza societatea romaneasca dupa doi ani de recesiune: reluarea cres­terii economice prin stimularea con­su­mu­lui este nefezabila si periculoasa. In opinia sa, avansul venitului national nu poate fi realizat decat prin „stimularea muncii, stimularea muncii, stimularea muncii”.

Curierul National

Curierul NationalReluarea cresterii economice prin stimularea consumului este, in opinia guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), o idee periculoasa in conditiile in care timp de 20 de ani am avut o crestere economica dezechilibrata bazata pe cerere mare si productie mica, scriu jurnalistii de la Curierul National.

"Sa stimulam consumul ca sa avem crestere economica nu pot sa o calific decat ca pe o idee proasta. Nu putem sa o punem in practica. (...) Romanii trebuie sa fie lasati si stimulati sa munceasca si sa stimuleze productia, iar consumul va creste in primul rand in zonele unde avem crestere de productie, cum ar fi exporturile", a declarat Mugur Isarescu, in cadrul unui seminar organizat la BNR.