5. Afectiuni pulmonare

5. Afectiuni pulmonareAstmul alergic, in forme sezoniere si perene, nu va va avea o influenta majora in valoarea unei prime in cazul asigurarilor de viata, dar daca v-ati luptat cu un astm bronsic, inca de cand ati fost un copil, va puteti astepta la un pret mai mare, scrie Insure.com.

Astmul poate duce la bronsita cronica si emfizem, ceea ce influenteaza puternic speranta de viata a unui individ.

4. Obezitate

4. ObezitateNu greutatea in plus este problema, ci complicatiile medicale care vin cu ea: boli de inima, hipertensiune arteriala, diabet si asa mai departe.

Cu toate acestea, este posibil ca oamenii obezi sa obtina prime preferentiale din partea asiguratorilor, daca sunt sanatosi. Aceasta deoarece, fiecare companie de asigurari dispune de un standard propriu cu privire la ce este "sanatos" sau nu.

Daca, de exemplu, tensiunea arteriala este buna si nivelul de colesterol este redus, atunci exista posibilitatea ca acesti factori pozitivi sa compenseze obezitatea, suficient pentru a obtine din partea asiguratorilor prime preferentiale, scrie sursa citata.

3. Cancer

3. CancerPrecum in cazul diabetului, tipul de cancer de care ati suferit determina valoare primei de asigurare. Asiguratorii fac, de asemenea, o distinctie intre cancer intern si extern. De exemplu, un cancer de piele, datorat expunerii la soare, poate avea un impact redus sau nul asupra valorii primelor de asigurare de viata.

Dar, o experienta medicala de cancer la san va face asiguratorii sa fie mult mai precauti, iar unele companii vor evita sa va vanda o polita de asigurare, inainte de a vedea daca tratamentul aplicat a fost eficace. Chiar si dupa aceea, asiguratorul poate percepe o taxa in plus, in functie de perioada vindecarii, varsta clientului si stadiul la care cancerul a fost depistat.

Totusi, pacientii cu un stadiu de boala avansat nu vor fi asigurati.

2. Diabet

2. DiabetDaca sunteti diabetic, tipul de diabet de care suferiti influenteaza, de asemenea, valoarea primelor in cazul asigurarilor de viata si chiar sansele de a gasi o polita disponibila.

De exemplu, daca suferiti de diabet de tip 1 inca din copilari, atunci va fi aproape imposibil sa va asigurati. Insa, daca boala s-a dezvoltat la maturitate si sunteti pe sub tratament sau va puteti controla diabetul prin regim alimentar, atunci exista sanse sa obtineti preturi mai mici decat un diabetic dependent de insulina.

1. Afectiuni ale inimii

1. Afectiuni ale inimiiConditia medicala care va costa cel mai mult este boala de inima - chiar mai mult decat cancerul.

Daca ati avut un atac de cord, afectiunile inimii, in multe cazuri, nu sunt reversibile. Cu cat aveti mai multe afectiuni suferite, cu atat speranta de viata este mai redusa.