Erste - 59 MIL. euro

Erste - 59 MIL. euroGrupul austriac Erste are nevoie de 59 de milioane de euro pentru a ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9% pana la mijlocul anului urmator, prag stabilit prin acord de liderii europeni si considerat adecvat pentru a consolida bancile europene in contextul crizei datoriilor suverane.

Potrivit Autoritatii Bancare Europene, 70 de banci europene, care au fost incluse in testele de stres din iulie, trebuie sa-si majoreze rata de adecvare a capitalului pentru a ajunge la un nivel de 9% pana la jumatatea anului urmator. Bancile ar avea nevoie in total de fonduri de 106 miliarde de euro.

Volksbank - 972 MIL. euro

Volksbank - 972 MIL. euroPentru Volksbank, ABE a stabilit un necesar de 972 milioane de euro pentru a ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9%, insa suma nu este finala, intrucat nu au fost luate in calcul efetele unui proces de restructurare asupra capitalului, se arata intr-un comunicat al Volksbank.

Grupul austriac a vandut divizia Volksbank International, activa in Europa Centrala si de Est, bancii rusesti Sberbank, iar tranzactia a fost finalizata la inceputul lunii septembrie. Acordul nu a inclus şi operatiunile din Romania, care au ramas sub controlul grupului Volksbank.


Bank of Cyprus - 1,47 MLD. euro

Bank of Cyprus - 1,47 MLD. euroBank of Cyprus are nevoie de capital suplimentar de 1,47 miliarde de euro, potrivit datelor preliminare.

ABE accepta pentru majorarea de capital a Bank of Cyprus obligatiunile convertibile.

Bank of Cyprus a emis deja astfel de titluri in valoare de 887 de milioane de euro, care au fost luate in considerare la calculul ratei de adecvare a capitalului.

Dexia - 1,7 MLD. euro

Dexia - 1,7 MLD. euroBanca belgiana Dexia are nevoie de 1,7 miliarde de euro pentru a respecta pragul de adecvare a capitalului impus de Uniunea Europeana.

RZB - 1,9 MLD. euro

RZB - 1,9 MLD. euroRaiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB) are nevoie de 1,9 miliarde de euro pentru a respecta pragul de adecvare a capitalului de 9%, insa grupul considera excesiva suma calculata de Autoritatea Bancara Europeana (ABE).

"Necesarul de capital determinat de ABE pare a fi excesiv, inclusiv in comparatie cu banci din tari asupra carora impactul (crizei datoriilor - n.r.) este mai puternic, precum Germania sau Franta. Bancile austriece ar avea un deficit de 2,9 miliarde de euro, in timp ce pentru Franta şi Germania cifrele sunt de 8,8 miliarde de euro, respectiv 5,2 miliarde de euro", se arata intr-un comunicat al grupului RZB.

Marfin Bank - 2,1 MLD. euro

Marfin Bank - 2,1 MLD. euroMarfin Popular Bank are nevoie de 2,1 miliarde de euro pentru a respecta pragul de adecvare a capitalului de 9% impus de Uniunea Europeana.

Millennium - 2,36 MLD. euro

Millennium - 2,36 MLD. euroPentru Millennium BCP, necesarul de capital este de 2,36 miliarde de euro, din care 1,3 miliarde de euro rezulta din reevaluarea la preturile pietei a expunerii pe datorii suverane, potrivit unor informatii din partea Bancii Portugaliei, postate pe site-ul Millennium.

Societe Generale - 3,3 MLD. euro

Societe Generale - 3,3 MLD. euroBanca franceza Societe Generale (SocGen) are nevoie de 3,3 miliarde de euro pentru a ajunge la pragul de 9% stabilit pentru rata de adecvare a capitalului de catre liderii europeni.

Potrivit datelor preliminare ale Bancii Frantei, Societe Generale are nevoie de 3,3 miliarde de euro pentru a atinge un nivel de 9% al capitalului de rang intai al activelor ponderate la risc. Deficitul total de capital al celor mai mari patru banci franceze este de 8,8 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al bancii centrale, postat pe site-ul Societe Generale. Doar Credit Agricole nu are nevoie de o majorare a capitalului, in timp ce BNP Paribas necesita 2,1 miliarde de euro, iar banca BPCE 3,4 miliarde de euro.

UniCredit - 7,83 MLD. euro

UniCredit - 7,83 MLD. euroUniCredit SpAare nevoie de 7,38 miliarde de euro pentru a ajunge la pragul stabilit pentru rata de adecvare a capitalului de catre liderii europeni, cel mai mult dintre toate bancile din Italia, potrivit Bloomberg.