Bancpost

BancpostPeter Weiss, fost presedinte al RBS Romania (initial ABN Amro Romania), a preluat la 1 ianuarie functia de director general (CEO) al Bancpost, parte a grupului elen EFG Eurobank.

El l-a inlocuit din functie pe Mihai Bogza, care a ramas presedinte al Consiliului de Administratie.

La prima conferinta de presa in calitate de CEO al Bancpost, Peter Weiss a anuntat ca principala sarcina in 2011 este "ca banca sa isi sprijine si incurajeze in mod responsabil clientii pentru ca acestia sa-si indeplineasca obiectivele personale sau de afaceri".

Anul viitor, Bancpost si Alpha Bank vor fuziona, banca rezultata urmand sa ocupe locul al treilea in functie de cota de piata dupa active.


Banca Italo-Romena

Banca Italo-RomenaIn luna martie, banca Italo-Romena a numit un nou director general, Giulio Simonelli, dupa ce Antonio Bianchin si-a incheiat mandatul la conducerea bancii si a primit o functie importanta in cadrul grupului Veneto Banca.

Simonelli si-a inceput activitatea in domeniul bancar in anul 1986. In anul 2000 a intrat in grupul Banca Apulia SPA, unde a ocupat diverse functii de coordonare si conducere, ultima fiind cea de director general. Apulia face parte, de la inceputul anului trecut, din Veneto Banca.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru LocuinteAndrei Stamatian a parasit functia de presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte pentru a ocupa pozitia de vicepresedinte la CEC Bank.

Initial, acesta a fost propus de Ministerul de Finante pentru functia de vicepresedinte al bancii, insa BNR nu i-a dat aviz, intrucat avea in atributii domenii pe care nu a activat.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte nu a numit un nou presedinte pana in prezent in locul lui Andrei Stamatian, conducerea executiva fiind formata din cei doi vicepresedinti - Aurelia Cionga si Marius Solescu.





Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo BankIn iulie, Ezio Salvai a fost numit director general la Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Anterior, Ezio Salvai a fost in ultimii 3 ani presedinte al Consiliului de Administratie in Banka Koper (Slovenia). El si-a inceput experienta bancara inca din 1972, in cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino si a fost implicat in diverse functii executive, atat pe piata italiana, cat si pe cea internationala.

Nicola Calabro, fostul director general al Intesa Sanpaolo Bank, si-a incheiat la inceputul lui 2011 mandatul de patru ani in Romania. El a fost numit director general al Banca di Trento e Bolzano, parte a Grupului Intesa Sanpaolo, in cadrul caruia a lucrat inca de la inceputul carierei sale in 1987.

Romanian International Bank (RIB)

Romanian International Bank (RIB)Romanian International Bank (RIB) a ramas fara presedinte executiv in luna noiembrie a acestui an, dupa ce Florin Danescu a fost selectat ca sef al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Acesta a absolvit Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), promotia 1995. Danescu a mai ocupat diferite pozitii in cadrul Ministerului de Finante, Banca Agricola si ASE Bucuresti.

Florin Danescu va reprezenta ARB si va sustine punctul de vedere al comunitatii bancare in fata autoritatilor romane, precum si a organismelor internationale in domeniul financiar - bancar, in baza mandatului dat de Consiliul Director al asociatiei.

RIB nu a anuntat pana in prezent cine va ocupa functia de presedinte executiv.

BRD

BRDPresedintele BRD, Guy Poupet, va fi inlocuit cu directorul regional al sucursalei Societe Generale din Camerun, Alexandre Maymat.

Poupet a fost desemnat in functia de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale de la 1 ianuarie 2010, cand l-a inlocuit pe Patrick Gelin, care a condus banca aproape noua ani.

BRD nu a anuntat data exacta de cand Guy Poupet va parasi conducerea institutiei de credit.

Totodata, directorul general delegat al BRD, Sorin Popa, va fi promovat, din 2 ianuarie, la Paris, unde se va ocupa cu dezvoltarea comerciala a retelei internationale a Societe Generale.


RBS

RBSRBS Bank Romania va avea un nou presedinte, in persoana lui Henk Paardekooper, si il va inlocui pe Johan Gabriels, care conduce operatiunile locale ale bancii din 2009.

Henk Paardekooper asteapta avizul BNR pentru a putea prelua noua functie, de presedinte RBS Bank Romania.

Acesta este un bancher specializat in zona pietelor emergente, cu o vasta experienta de peste 20 de ani.

Anterior, Henk Paardekooper a fost directorul de active corporative si institutionale din cadrul Diviziei Non-Core a RBS din Londra, unde a condus operatiunile RBS din diverse tari.