Locul 5: Bank Leumi, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo - 3,75%

Locul 5: Bank Leumi, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo - 3,75%Subsidiara locala a grupului bancar israelian Leumi, Bank Leumi Romania, plateste o dobanda fixa de 3,75% pentru depozitele clasice in euro la termen de jumatate de an.

Alpha Bank Romania remunereaza depozitele clasice in euro cu scadenta la sase luni cu o dobanda egala cu 3,75%. Dobanda este fixa pana la scadenta depozitului urmand ca la reinnoire sa fie aplicate dobanzile in vigoare la data respectiva.

In plus, pentru studenti si pensionari, Alpha Bank a majorat dobanda platita la depozitele pe 6 luni pana la 4% pe an.

O dobanda anuala fixa de 3,75% pentru acest tip de depozit este platita si de catre Intesa Sanpaolo Bank, insa suma minima pentru deschiderea unui depozit la aceasta banca este de 1.000 euro, iar suma maxima ajunge pana la 500.000 euro.

Citeste si Topul celor mai mari dobanzi la depozite in lei


Locul 4: Banca Transilvania, Piraeus Bank, ProCredit, MKB Romexterra, Credit Europe - 4%

Locul 4: Banca Transilvania, Piraeus Bank, ProCredit, MKB Romexterra, Credit Europe - 4%Banca Transilvania plateste o dobanda de 4% pe an pentru depozitele clientilor sai in euro realizate pe o perioada de 6 luni. Pentru plasamentele la termen in euro cu dobanda fixa de la Banca Transilvania suma minima de constituire este de 250 euro in cazul persoanelor fizice.

Piraeus Bank Romania are in oferta depozitul Star in euro la termen de 6 luni pentru care ofera o dobanda de 4% pe an. Pentru a deschide un depozit la termen la Piraeus Bank Romania, orice potential client trebuie sa realizeze un plasament de cel putin 1.500 euro.

Dobanda aferenta depozitului la termen de 6 luni in euro de la ProCredit Bank se ridica tot la 4% pe an, iar suma minima pentru constituire este de 100 euro. Pentru a deschide un depozit la termen la ProCredit Bank este necesar ca intai sa se deschida un cont curent, operatiune comisionata de banca cu 5 lei.

Suma minima pentru constituirea unui depozit similar la MKB Romexterra Bank este de 300 euro, iar banca ofera in schimb tot o dobanda de 4% pe an. In plus, clientii pot alege ca la expirarea perioadei de constituire, depozitul sa se reinoiasca automat pe acelasi temen, cu sau fara capitalizarea dobanzii.

Credit Europe Bank ofera o dobanda fixa de 4% pentru aceste plasamente in euro si nu percepe comisioane de constituire, iar suma minima pentru deschiderea depozitului este de 100 euro.

Locul 3: Marfin Bank, CEC Bank, Libra Bank, Emporiki Bank 4,25%

Marfin Bank Romania plateste o dobanda anuala de 4,25% pentru plasamentele populatiei in euro cu scadenta la 6 luni si nu percepe comisioane pentru deschiderea sau administrarea contului. De asemenea, in cazul unor plasamente ridicate, Marfin Bank poate modifica nivelul dobanzii platite sau scadenta depozitului.

CEC Bank remunereaza depozitele in euro pe o perioada de jumatate de an cu o dobanda egala tot cu 4,25%. La scadenta, depozitul se poate prelungi automat pe o perioada egala cu cea prevazuta in contract pana la lichidarea acestuia, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii. Suma minima pentru deschiderea unui depozit la CEC Bank este de 200 euro.

O dobanda anuala de 4,25% pentru acest tip de depozit este platita si de catre Libra Bank, insa suma minima pentru deschiderea unui depozit la aceasta banca este de 100 euro. De asemenea, Libra Bank nu percepe comisioane la deschiderea sau restituirea depozitului.

Emporiki Bank are in oferta depozitul clasic la termen de 6 luni in euro, pentru care plateste o dobanda de 4,25% pe an. Pentru a deschide un depozit la termen la Emporiki Bank Romania, orice potential client trebuie sa realizeze un plasament de cel putin 500 euro.

Locul 2: ATEbank, Banca Comerciala Carpatica, GarantiBank 4,5%

Un depozit in euro pe o perioada de 6 luni poate fi constituit si la ATEbank de orice persoana fizica ce dispune de minim 300 euro, iar banca va plati o dobanda anuala fixa de 4,5% pentru acest plasament. La scadenta clientii ATEbank pot opta pentru prelungirea automata a depozitului, prelungirea dupa efectuarea unei solicitari sau virarea sumei initiale in contul curent.

Depozitele clasice la termen de 6 luni constituite la Banca Comerciala Carpatica sunt remunerate cu o dobanda de 4,5% pe an la euro, iar suma minima necesara pentru deschiderea acestui plasament este de 100 euro. La scadenta depozitul poate fi retras sau banca il poate prelungi automat in functie de dorinta clientului, iar dobanda poate fi incasata lunar in contul curent sau la scadenta.

Turci de la GarantiBank rasplatesc oamenii ce economisesc minim 200 euro pe o perioada de 6 luni cu o dobanda anuala de 4,5%. In cazul in care clientii GarantiBank nu solicita altfel, depozitele la termen vor fi reinnoite automat la sfarsitul perioadei, pentru aceeasi perioada de timp, dar la nivelul dobanzii in vigoare la data reinnoirii. In caz contrar, dobanda acumulata poate fi transferata in contul curent.

Locul 1: Millennium Bank 4,75%

Portughezii de la Millennium Bank ocupa prima pozitie si in topul dobanzilor la depozitele in euro pe termen de sase luni, la fel ca si in cazul clasamentului dobanzilor la plasamentele in lei.

Suma minima pentru constituirea unu depozit pe 6 luni in euro la Millennium Bank este de 200 euro, iar banca recompenseaza acest plasament cu o dobanda anuala de 4,75%. Banca nu percepe comisioane pentru deschiderea si administrarea depozitului, iar la scadenta banca fie capitalizeaza dobanda, fie o transfera in contul curent al clientului.

Retragerile partiale din depozitul constituit la portughezii de la Millennium sunt permise in orice moment, fara ca banca sa solicite un comision penalizator, insa dobanda aferenta va fi redusa proportional cu momentul retragerii.