Francezul Guy Poupet a sosit la BRD

Francezul Guy Poupet a sosit la BRDBancherul francez Guy Marie Charles Poupet a primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru a ocupa functia de presedinte si director general al BRD – Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata locala, si si-a inceput mandatul pe 1 ianuarie 2010.

Guy Poupet (foto), in varsta de 57 de ani, lucreaza in cadrul grupului francez Societe Generale inca din anul 1975, unde si-a inceput cariera ca inspector, iar din 1983 a ocupat pozitii de top management in filialele grupului din Argentina, Senegal, Cehia si Egipt.

El a preluat functia de presedinte si director general al BRD dupa ce s-a terminat mandatul lui Patrick Gelin.

BCR si-a schimbat vicepresedintele de retail

BCR si-a schimbat vicepresedintele de retailOana Petrescu (foto) este, din iulie, noul vicepresedinte de retail din cadrul BCR, inlocuindu-l in functie pe Martin Skopek care afost numit membru al Comitetului Executiv al Erste Group. Oana Petrescu a ocupat, anterior, functia de vicepresedinte responsabil cu divizia de operatiuni si IT.

Ea s-a ocupat de structurarea proceselor interne de servire a clientilor retail in diverse domenii precum operatiuni, procesare tranzactii bancare, extinderea si optimizarea retelei de unitati, dezvoltarea canalelor alternative de distributie a produselor si serviciilor BCR.

Oana Petrescu detine in prezent si pozitia de vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor.

Austriecii l-au schimbat pe Gerald Schreiner de la conducerea Volksbank

Austriecii l-au schimbat pe Gerald Schreiner de la conducerea VolksbankAustriecii de la Volksbank au decis, in luna martie a acestui an, sa il inlocuiasca pe Gerald Schreiner din functia de presedintele al Volksbank Romania cu bancherul Johann Lurf.

Lurf, in varsta de 52 de ani, a condus operatiunile Volksbank Cehia timp de aproape 14 ani.

Gerald Schreiner (foto) s-a aflat la conducerea Volksbank Romania de la jumatatea anului 2006 si, anterior, a ocupat timp de trei ani pozitia de vicepresedinte.

De asemenea, BNR a aprobat si numirea bancherului Udo Birkner in functia de vicepresedinte de risc al bancii.

Tibor Pandi, noul sef al Citibank Romania

Tibor Pandi, noul sef al Citibank RomaniaAmericanii de la Citi l-au desemnat pe Tibor Pandi (foto) in pozitia de Citi Country Officer pentru Romania in luna aprilie a acestui an.

Pandi il inlocuieste pe Shahmir Khaliq, care a fost desemnat ca director al diviziei Citi formata din Bulgaria, Cehia, Romania si Slovacia si director general al Citibank Cehia.

Tibor Bandi, 41 de ani, are peste 15 ani de experienta in domeniul bancar, iar inainte de aceasta numire a indeplinit rolul de director pentru tarile din Europa Centrala in care Citi nu are prezenta locala, coordonand activitatea din 12 tari.

Peter Weiss se intoarce in Romania, la Bancpost

Peter Weiss se intoarce in Romania, la BancpostPeter Weiss (foto), fostul presedinte al RBS Romania, va prelua de la 1 ianuarie 2011 functia de director general al Bancpost, iar Mihai Bogza va ramane presedintele Consiliului de Administratie al bancii. Schimbarile vor intra in vigoare dupa obtinerea aprobarilor necesare din partea BNR.

Weiss a ocupat timp de aproape 30 de ani pozitii de conducere in cadrul ABN Amro Bank (RBS), in mai multe state.

El a ocupat in ultimii 5 ani functia de CEO al RBS Romania, anterior fiind timp de 4 ani seful subsidiarei RBS din Grecia .

UniCredit Tiriac Bank si-a schimbat vicepresedintii in 2010

UniCredit Tiriac Bank si-a schimbat vicepresedintii in 2010Emanuele Butta, in varsta de 44 de ani, a fost numit la conducerea diviziei de retail a UniCredit Tiriac Bank, inlocuindu-l pe Zoltan Major, care ocupa o pozitie la nivel regional in cadrul grupulu UniCredit. Butta s-a alaturat echipei UniCredit in 1992, pe parcursul celor 18 ani de activitate ocupand diverse in cadrul diviziei de retail din Italia si la nivel de grup.

Zoltan Major a ocupat functia de vicepresedinte executiv al diviziei de retail a UniCredit Tiriac Bank incepand cu anul 2007.

De asemenea, Gianfranco Bisagni (foto) este noul vicepresedinte executiv al diviziei Corporate Investment Banking si Private Banking din cadrul UniCredit Tiriac Bank. El ocupa si functia de membru al directoratului bancii.

Experienta lui Bisagni in cadrul grupului UniCredit cumuleaza 32 de ani de activitate bancara, incluzand pozitii de top management in UniCredit New York Branch si UniCredit Chicago Representative Office.

UniCredit Tiriac Bank o are, din luna august, in functia de vicepresedinte executiv responsabil de divizia de resurse umane si membru al directoratului bancii pe Alina Dragan. Ea va superviza realizarea obiectivelor de resurse umane ale UniCredit Group in Romania.

In plus, bancherul Septimiu Postelnicu s-a intors la UniCredit Tiriac Bank in 2010, dupe ce anul trecut a activat la Milano, la UniCredit Leasing S.p.a. El este noul vicepresedinte executiv al diviziei Global Business Services a UniCredit Tiriac Bank si, in acelasi timp, membru al directoratului bancii.

Lucian Cojocaru renunta la BRD pentru functia de vicepresedinte Volksbank

Lucian Cojocaru renunta la BRD pentru functia de vicepresedinte VolksbankLucian Cojocaru (foto), 42 de ani, a preluat in a doua parte a acestui an functia de vicepresedinte responsabil de retail in cadrul Volksbank Romania.

Inainte de a prelua functia de vicepresedinte al Volksbank, el a fost timp de 7 ani directorul comercial al retelei BRD – Groupe Societe Generale.

Omer Tetik a devenit noul presedinte al Credit Europe Bank

Omer Tetik a devenit noul presedinte al Credit Europe BankActionarii Credit Europe Bank l-au desemnat pe Omer Tetik in functia de presedinte al bancii in noiembrie. El a ocupat anterior pozitia de prim-vicepresedinte al bancii.

Murat Sabaz, fostul presedinte, continua sa activeze ca membru in Consiliul de Administratie al bancii si coordoneaza si investitiile financiare ale Credit Europe Group in Romania.


Dan Sandu preia conducerea MKB Romexterra Bank

Dan Sandu preia conducerea MKB Romexterra BankFostul presedinte executiv al MKB Romexterra Bank, Adrian Radu, a decis in martie 2010 sa se retraga din functie, iar conducerea bancii a fost preluata de Dan Sandu, care era vicepresedintele institutiei.

Dan Sandu(foto), 41 de ani, coordoneaza structura de decizie executiva ce se ocupa de consolidarea strategiei de afaceri a MKB Romexterra Bank. El a mai fost vicepresedinte in cadrul Citigroup si Millennium Bank.

UniCredit Tiriac si-a luat sefa pe private banking de la concurenta

UniCredit Tiriac si-a luat sefa pe private banking de la concurentaOctavia Cutus (foto), in varsta de 35 de ani, este din luna februarie noua sefa a diviziei de private banking din cadrul UniCredit Tiriac Bank, inlocuind-o pe Monica Ionescu, care a parasit banca la finalul lui 2009.

Ea a fost cooptata de UniCredit Tiriac Bank in acest an, iar inainte a ocupat functia de director al departamentului de management al vanzarilor pentru clienti de top din cadrul Raiffeisen Bank

Inainte de experienta din cadrul Raiffeisen Bank Romania (din 2002 pana la finalul lui 2009), Cutus a activat in cadrul departamentului de trezorerie al BRD.


Carabulea s-a decis: Va conduce chiar el Banca Carpatica

Carabulea s-a decis: Va conduce chiar el Banca CarpaticaIlie Carabulea (foto), actionarul principal al Bancii Comerciale Carpatica, a preluat functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al bancii, dupa ce BNR nu a acceptat ca o alta persoana sa ocupe aceasta pozitie.

Mai exact, BNR nu a acordat un aviz favorabil pentru doi dintre cei cinci membrii propusi de actionarii Bancii Comerciale Carpatica pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al institutiei de credit autohtone.

Ilinca Rosetti se intoarce la ProCredit Bank Romania

Ilinca Rosetti se intoarce la ProCredit Bank RomaniaProCredit Bank, un jucator de talie mica din sistemul bancar local, are un nou presedinte, pe Ilinca Rosetti (foto), care a primit la sfarsitul lunii august avizul BNR.

Noul presedinte al bancii a mai facut parte in perioada 2006 – 2007 din conducerea executiva a ProCredit Bank Romania. Anterior acestei reveniri, Ilinca Rosetti a ocupat functia de director general al ProCredit Bank Moldova.

De asemenea, Heribert Kailbach este noul director general adjunct al ProCredit Bank Romania, dupa ce a primit, recent, avizul bancii centrale.