Nigeria

NigeriaUltima pozitie in top 10, dar cu cea mai mare evolutie a numarului de internauti intre 2000 si 2010, este ocupata de Nigeria, cu 43,9 milioane de persoane cu acces la continut online.

Acestia reprezinta 2,2% din cei 1,96 de miliarde de persoane care folosesc internetul la nivel mondial si aproximativ 28,9% din populatia tarii.

Intre anii 2000 si 2010, numarul utilizatorilor de internet din Nigeria a crescut de 26.981 de ori.

Nota:


Cifrele despre numarul de utilizatori de internet care apar in acest articol sunt din iunie 2010, acestea fiind cele mai recente informatii la nivel global in domeniu.


Sursa pentru toate fotografiile folosite in acest articol este site-ul
CIA The World Factbook.

Franta

FrantaCei aproape 45 de milioane de internauti francezi pozitioneaza Franta pe locul 9 in top, acestia reprezentand in jur de 2,3% din numarul total de utilizatori la nivel mondial.

Rata de penetrare a serviciilor online in aceasta tara era de 68,9% anul trecut, potrivit Internet World Stats.


Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de NordPe pozitia a opta se afla Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord cu 51,4 milioane de utilizatori de internet.

Pe de alta parte, dintre primele zece tari dupa numarul internautilor, Regatul Unit al Marii Britanii inregistreaza cea mai mare rata de penetrare a serviciilor online (82,5%)

Rusia

RusiaRusia a inregistrat o crestere de peste 1.800 de ori intre 2000 si 2010 in ceea ce priveste numarul de utilizatori de internet, dar, cu toate acestea, rata de penetrare a serviciilor online ajunge anul trecut la aproape 43%.

Astfel, Rusia ocupa locul al saptelea in top cu 59,7 milioane de persoane care acceseaza internetul.

Germania

GermaniaCu peste 65 de milioane de utilizatori si o penetrare a serviciilor de internet de 79,1%, Germania este pe locul al saselea in top.

Numarul de abonati la serviciile online reprezinta 3,3% din totalul persoanelor care folosesc la nivel global internetul .

Brazilia

BraziliaBrazilia se afla la mijlocul clasamentului cu 75,9 milioane de utilizatori dintr-o populatia totala de 201 milioane de persoane.

Datele arata ca 37,8% dintre locuitorii acestei tari sunt abonati la serviciile de internet, iar utilizatorii din Brazilia reprezinta in jur de 3,9% din cele 1,96 miliarde de persoane care au acces online la nivel mondial.

India

IndiaDesi are 1,17 miliarde de locuitori, India se afla doar pe pozitia a patra in ceea ce priveste utilizatorii de internet, cu in jur de 81 de milioane de abonati.

Practic, doar 6,9% din populatia tarii are acces online.

Japonia

JaponiaLocul al treilea este detinut de Japonia cu aproape 100 de milioane de utilizatori din populatia totala a tarii de 126,8 milioane de persoane.

Astfel, in jur de 78,2% dintre locuitorii niponi au acces la servicii online.

Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale AmericiiSUA ocupa a doua pozitie in top cu aproape 240 de milioane de abonati la serviciile de internet, ceea ce arata ca in jur de 77,3% din populatia tarii are acces la continut online.

In acelasi timp, internautii din SUA reprezinta in jur de 12,2% din totalul utilizatorilor de internet la nivel mondial.

China

ChinaPe primul loc se afla China, aproximativ 430 de milioane de oameni din populatia de 1,33 miliarde de persoane avand acces la internet.

Astfel, rata de penetrare a serviciilor online era in iunie anul trecut de 31,6%.

Pe de alta parte, utilizatorii din China reprezinta 21,4% din populatia totala a lumii care foloseste internetul, care in 2010 era de 1,96 miliarde de persoane.

Primele zece tari la nivel mondial in ceea ce priveste utilizatorii de internet:


Evolutia intre anii 2000 si 2010 se refera la evolutia numarului de utilizatori de internet din tarile prezentate in tabel.



Sursa: Internet World Stats