15. Zynga

15. ZyngaPozitia in clasamentul general: 63

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 1.66%

Zynga este o companie producatoare de jocuri pentru platformele sociale fiind in continuare dependenta de reteaua sociala Facebook. Jocuri precum FarmVille si CityVille sunt accesate pe Facebook de 230 de milioane de utilizatori lunar. Mark Pincus (45 ani) este creatorul si cofondatorul Zynga.

14. Dell

14. DellPozitia in clasamentul general: 51

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 1.95%

Dell este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de IT&C din lume. In prezent, gigantul american numara peste 100.000 angajati. Pentru anul 2011, compania vizeaza un profit de peste 2,6 miliarde dolari.

13. Time Warner

13. Time WarnerPozitia in clasamentul general: 49

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 2,03%

Fondat in ianuarie 1990, prin fuziunea companiilor Time Inc. si Warner Communications, Time Warner este unul din cei mai mari giganti media, fiind cea mai mare companie media din Statele Unite ale Americii.

Compania Time Warner are ca divizii companiile: AOL, Time Inc., Time Warner Cable, Home Box Office (HBO), Turner Broadcasting System și Warner Bros. In prezent, compania numara peste 30.000 angajati.


Foto: engadget.com

12. Verizon

12. VerizonPozitia in clasamentul general: 48

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 2,03%

Fondat in 1983, Verizon Communication, cu sediul in Statele Unite, este unul din cele mai importante servicii de telecomunicatii din Statele Unite.




11. Intel

11. IntelPozitia in clasamentul general: 37

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 2,36%

Compania americana Intel Corporation este cea mai mare companie de semiconductoare din lume si cea care a inventat seria de procesoare x86, procesoare gasite in multe calculatoare personale de tip PC. Fondata in 1968 ca Integrated Electronics Corporation cu sediul in Santa Clara, California, SUA, Intel mai produce si asa-numite chipset-uri pentru placi de baza, placi de retea NIC, memorie flash, placi grafice si alte componente legate de comunicatii si computere.

In prezent, compania are peste 90.000 angajati.





10. IBM

10. IBMPozitia in clasamentul general: 36

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 2,37%

International Business Machines (IBM) este o corporatie americana cu sediul in Armonk, New York avand filiale in numeroase tari de pe glob. Compania s-a facut cunoscuta prin pozitia sa de lider in domeniul IT intre anii 1950 si 1980 (prin sisteme de calculatoare precum IBM 1490 și IBM 7000, precum si prin inventarea discului dur) si prin dezvoltarea in 1981 a microcalculatorului IBM PC, stramosul calculatoarelor personale de astazi, bazate pe arhitectura Intel x86.
Cu toate acestea, in anul 2005, firma IBM si-a vandut divizia de calculatoare personale constructorului chinez Lenovo, care a anuntat ca va continua si comercializarea de calculatoare IBM sub propriul nume. Tranzactia a stat la un moment dat sub semnul intrebarii, fiind nevoie de aprobarea guvernului american.

9. AT&T

9. AT&TPozitia in clasamentul general: 25

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 2,96%

AT&T este o companie multinationala de telecomunicatii cu sediul in Texas, Statele Unite. Este cel mai mare provider de servicii de telefonie fixa si mobila de pe intreg teritoriul Statelor Unite, dar si provider de internet si cablu TV. In 2010, AT&T ocupa locul 7 in topul celor mai mari companii din S.U.A. in privinta veniturilor totale.
Pentru AT&T lucreaza peste 290.000 angajati.



8. Yahoo

8. YahooPozitia in clasamentul general: 16

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 3,8%

Fondata in 1994 de catre Jerry Yang si David Filo, Yahoo! este una din cele mai importante companii din domeniul IT. Compania este foarte cunoscuta pentru portalurile web, pentru Yahoo! Mail motorul de cautare (Yahoo! Search), fiind unul din cele mai importante site-uri din Statele Unite si din lume. Potrivit mai multor surse, aproximativ 700 milioane de vizitatori acceseaza site-urile Yahoo! in fiecare luna.

Compania americana are peste 10.000 angajati la nivel mondial.






7. Electronic Arts (EA)

7. Electronic Arts (EA)Pozitia in clasamentul general: 15

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 4,06%

Electronic Arts este o companie americana care produce si comercializeaza jocuri video pentru computere si console de jocuri. Cele mai cunoscute jocuri din portofoliul Electronic Arts sunt simulatoarele sportive precum FIFA Soccer, alaturi de Need for Speed, Medal of Honor, The Sims sau Battlefield.

La nivel mondial, EA are peste 8.000 angajati.


6. Sony

6. SonyPozitia in clasamentul general: 9

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 5,14%

Sony este unul dintre cei mai importanti producatori de electronice, video, echipamente de comunicatii, console de jocuri video, precum si de produse care folosesc tehnologia informației pentru piata de consum sau cea profesionala.
Cele mai cunoscute inventii Sony sunt: Walkman-ul, primul CD player portabil, primul tranzistor radio si prima caseta cu banda magnetică din Japonia.
Compania numara in prezent peste 160.000 angajati in intreaga lume.


5. Microsoft

5. MicrosoftPozitia in clasamentul general: 8

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 5,78%

Microsoft este cea mai mare companie producatoare de software din lume, cu peste 90.000 de angajati in mai mult de 100 de tari. Gigantul american are sediul în Redmond, Washington, S.U.A.

Pana in momentul de fata a livrat, si continuă sa livreze, cel mai mare numar de sisteme de operare pentru calculatoare personale, anume sistemul MS Windows, in numeroasele sale variante, ultimul fiind Windows 7 (Seven). Printre alte programe software se numara, browserul Internet Explorer, suita de programe pentru birou MS Office, Windows Media Player, Visual Studio, Windows Live, etc.

Compania a fost fondata în 1975 de catre Bill Gates si Paul Allen.




4. Amazon

4. AmazonPozitia in clasamentul general: 6

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 6,63

Amazon.com este cea mai mare companie de comert online cu amanuntul cu sediul in Seattle, Washington. Jeff Bezos este fondatorul companiei Amazon.com (1994), care în 1995 a fost lansată și online. A inceput cu vanzarea online de carti și a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzica, programe de calculator, electronice, imbracaminte, mobilier, jucarii etc. A creat situri web separate in Canada, Marea Britanie, Germania, Franta, China si Japonia.

Totodata, compania a dezvoltat si Amazon Kindle - un dispozitiv cu care se pot citi carti electronice.

Pentru compania americana lucreaza in prezent peste 30.000 angajati.


3. Facebook

3. FacebookPozitia in clasamentul general: 3

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 8,9%

Fondata in 2004 de catre Mark Zuckerberg, Facebook este cea mai extinsa retea de socializare la nivel mondial cu peste 800 milioane de utilizatori inscrisi, fiind totodata una din cele mai importante companii din domeniul IT&C.

Pentru Facebook lucreaza in prezent peste 2.000 angajati.



2. Apple

2. ApplePozitia in clasamentul general: 2

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 12,74%

Fondata in 1976, Apple este una din cele mai importante companii din IT&C din lume. Gigantul american a cunoscut o crestere spectaculoasa a vanzarilor in ultimii ani datorita tehnologiilor folosite si inovatiei in domeniu precum seriile telefoanelor iPhone, tabletele iPad sau playerele iPod.

Pentru Apple lucreaza peste 60.000 angajati.

1. Google

1. GooglePozitia in clasamentul general: 1

Cati tineri isi doresc sa lucreze aici: 19,67%

Google Inc. este una din cele mai mari corporatii americane care administreaza motorul de cautare pe internet cu acelasi nume. A fost fondata în 1998 de catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford: Larry Page și Sergey Brin.
Pentru Google lucreaza peste 30.000 angajati la nivel mondial.