10. LinkedIn ar putea fi implicata intr-o oferta publica initiala

10. LinkedIn ar putea fi implicata intr-o oferta publica initialaCea mai mare retea sociala profesionala, LinkedIn, ar putea fi implicata intr-o oferta publica initiala (IPO), dar nu in viitorul apropiat, a declarat fondatorul si presedintele executiv Reid Hoffman, scrie New Media Age.

"Probabil ca la un anumit punct situatia financiara va indica daca este necesara listarea la bursa. Aceasta nu va avea loc insa in viitorul apropiat", a declarat Hoffman in cadrul conferintei de presa prin care compania anunta ca site-ul a ajuns la trei milioane de membri in Marea Britanie.

LinkedIn, cu 53 milioane de membri in intreaga lume, este vazut ca un important candidat la oferta publica initiala, in special dupa ce pietele au revenit pe crestere.

Reteaua online, care permite membrilor sa afiseze profilul profesional, ajutandu-i pe acestia sa gaseasca noi contacte in afaceri sau noi locuri de munca, a primit in 2008 o finantare de 76 milioane dolari, care a evaluat compania la un miliard de dolari.


9. Compania de cercetare Gartner a preluat AMR Research

9. Compania de cercetare Gartner a preluat AMR ResearchCea mai mare companie de cercetare in domeniul IT, Gartner, a preluat AMR Research pentru 64 milioane dolari, cu scopul de extinde ofertele sale de cercetare si pentru a completa diviziile de evenimente si consultanta, scrie Forbes.

Tranzactia, care va fi finantata de o linie de credit luat de Gartner, este de asteptat sa nu aiba un efect asupra rezultatelor din 2009 si o crestere modesta la venitul per actiune din 2010, a anuntat compania.

Gartner, ai carei rivali sunt Corporate Executive Board, Forrester Research si compania privata IDC, va integra cei 40 de analisti AMR si 45 de executivi la cei 1200 de analisti si consultanti existenti.

8. Nokia se asteapta la o stagnare a cotei de piata in 2010

8. Nokia se asteapta la o stagnare a cotei de piata in 2010Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, se asteapta ca anul viitor sa inregistreze o stagnare a cotei de piata, dupa ce competitia din partea Apple si a terminalelor ieftine produse in China a crescut semnificativ, scrie Bloomberg.

Volumul in industria telefoanelor mobile va creste cu aproximativ 10% in 2010, a estimat compania.

In trimestrul al treilea, cota de piata a Nokia in segmentul smartphone-urilor a scazut la 39,3% de la 42,3%, cat era cu un an in urma, in timp ce Apple si BlackBerry si-au marit-o, potrivit companiei de cercetare Gartner.

"Obiectivul de stagnare a cotei de piata a fost surprinzator de modest", a declarat Tero Kuittinen, analist MKM Partners.

"Este destul de probabil ca Nokia sa piarda cota de piata in India si China. Ar putea obtine rezultate pozitive daca ar echilibra vanzarile din Asia cu cele din America de Nord si Europa", a adaugat analistul.

7. Michael Jackson si Lady Gaga printre cele mai cautate cuvinte pe net

7. Michael Jackson si Lady Gaga printre cele mai cautate cuvinte pe netLady Gaga, Michael Jackson si titlul filmului New Moon din seria Twilight sunt cele mai cautate cuvinte online, in timp ce interesul pentru Amy Winehouse si Barack Obama a scazut semnificativ, arata raportul anual Zeitgeist oferit de Google.

Numele lui Michael Jackson conduce topul celor mai cautati termeni online, dupa ce milioane de fani din intreaga lume au cautat informatii despre moartea sa.

De asemenea, numele cantaretului american a fost cel mai cautat termen in indexul de cautari al Yahoo din acest an.

Cantareata americana Lady Gaga se numara printre primii zece termeni online cautati ca ascensiune, ocupand a saptea pozitie in lista Google Zeitgeist.

Popularitatea site-urilor de retele sociale a fost reflectata si in indexul Google, cu Facebook si site-ul spaniol Tuenti ocupand a doua si, respectiv, a treia pozitie. Fenomenul de micro-blogging Twitter s-a pozitionat pe locul patru al listei. Filmul Twilight New Moon s-a aflat pe a sasea pozitie.

6. Fujitsu se orienteaza catre segmentul corporate pe piata locala

6. Fujitsu se orienteaza catre segmentul corporate pe piata locala“In Romania am avut un focus pe segmentul consumer pana de curand. Consider ca orientarea pe un anumit segment este importanta pentru succesul unei companii, dar acum e momentul sa ne schimbam si sa ne orientam catre zona de enterprise. Vom alinia aceasta strategie si la nivelul Romaniei. Va fi nevoie de un amplu proces de transformare, de schimbare de competente, insa eu sunt de parere ca aceasta tehnica va da roade pentru Fujitsu”, a declarat pentru Wall Street Wolfgang Horak (foto), vicepresedinte Fujitsu Technology Solutions pentru Europa de Sud-Est si cel care conduce operatiunile companiei din Romania.

Schimbarea strategica vine ca urmare a transformarii Fujitsu Siemens Computers in Fujitsu Technology Solutions, dar si din cauza crizei financiare.

Odata cu preluarea participatiilor Siemens, concernul japonez high-tech a trecut in liga internationala de top, Fujitsu clasandu-se la nivel global in primii cinci producatori IT.







5. Un executiv Nokia afirma ca producatorul ar putea vinde divizia de telefoane mobile

5. Un executiv Nokia afirma ca producatorul ar putea vinde divizia de telefoane mobileCel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, lucreaza din greu pentru a se transforma intr-un furnizor de servicii de Internet mobil si, pe termen lung, nu exclude vanzarea activitatilor de fabricare a telefoanelor, scrie publicatia Total Telecom.

"De la existentul producator de telefoane mobile, Nokia va deveni un furnizor de solutii de Internet. Sunt foarte optimist ca va deveni o companie mai puternica in urma acestei transformari", a declarat directorul de marketing Anssi Vanjoki, citat de revista germana WirtschafysWoche,

El a adaugat ca Nokia are nevoie de aceasta transformare pentru a concura cu competitori ca Apple, Google si Research in Motion.

De asemenea, Vanjoki nu a exclus faptul ca Nokia ar putea vinde operatiunile de productie a telefoanelor mobile.

"Niciodata sa nu spui niciodata", a declarat acesta.


4. Ministerul Comunicatiilor a aprobat proiecte IT de 146,8 mil. euro

4. Ministerul Comunicatiilor a aprobat proiecte IT de 146,8 mil. euroMinisterul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a aprobat finantarea de proiecte de 146,8 milioane euro, din care circa 90 mil de euro sunt din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), a anuntat institutia.

"Valoarea proiectelor aprobate spre finantare numai in anul 2009 acopera aproximativ 90% din
valoarea cumulata a alocarilor pentru perioada 2007-2009", se arata in comunicatul MCSI, citat de NewsIn.

Potrivit datelor MCSI, valoarea cumulata pentru perioada 2007-2009 se ridica la 97,97 milioane euro.

3. Google va permite trusturilor de presa sa limiteze accesul la continut

3. Google va permite trusturilor de presa sa limiteze accesul la continutMutarea, anuntata de directorul diviziei de produse Google, Josh Cohen, vine dupa ce motorul de cautare a primit critici din partea editorilor de ziare, in special din partea presedintelui si directorului executiv al News Corporation, Rupert Murdoch.

Murdoch a acuzat agregatoarele online ca Google News de "furt" al continutului in cadrul unei conferinte de presa despre viitorul jurnalismului in era Internetului ce a avut loc la Washington.

Magnatul media intentioneaza sa puna continutul News Corp in spatele unor filtre de taxare si a amenintat ca va scoate publicatiile pe care le detine din indexul de cautari al Google.

Reprezentantul Google a declarat ca publisherii vor putea sa taxeze pentru continut, iar articolele vor fi in continuare disponibile prin intermediul motorului de cautare,urmand schimbarile ulterioare.

"Daca esti utilizator Google inseamna ca vei fi directionat catre o pagina de inregistrare dupa ce ai accesat mai mult de cinci articole pe zi de pe site-urile editorului care foloseste First Click Free, in timp ce va permite publisherilor sa se axeze asupra potentialilor abonati care acceseaza o cantitate importanta din continutul acestora", a declarat executivul Google.


2. Datele ANCOM despre consumul de telecomunicatii in primul semestru

2. Datele ANCOM despre consumul de telecomunicatii in primul semestruNumarul total de linii de acces la servicii de telefonie fixa a crescut de la 5,17 milioane la finalul 2008 la 5,19 milioane la jumatatea acestui an, in conditiile in care numarul de utilizatori a scazut de la 4,12 milioane de persoane in decembrie 2008 la 4,07 milioane in iunie 2009.

Rata de penetrare a telefoniei fixe se mentine la un maxim istoric de 24,1% (+3 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului 2008) la nivel de populatie si 53,7% la nivel de gospodarii (+2,2% fata de aceeasi perioada a anului 2008).

Traficul de voce prin telefonia fixa si mobila in primul semestru al anului 2009 a inregistrat un volum de 23,5 miliarde minute, in crestere cu 22% fata de primul semestru din 2008.

In timp ce traficul de voce prin retelele publice fixe de telefonie a scazut cu 15%, de la 4,6 miliarde de minute in primul semestru al anului 2008 la 3,9 miliarde minute in S1 2009, raficul de voce (exclusiv roamin) in retelele mobile a inregistrat o crestere de aproximativ 34% fata de S1 2008, ajungand la peste 19,5 miliarde de minute in S1 2009.

Internetul broadband fix a crescut cu aproape 6% fata de decembrie 2008, numarul total de conexiuni ajungand la 2,65 milioane, in timp ce rata de penetrare a crescut pana la 12,3% la nivel de populatie si la 32,1% la nivel de gospodarii.

In cadrul conexiunilor in banda larga la puncte fixe se pastreaza trendul continuu crescator in cazul conexiunilor prin cablu UTP/FTP, respectiv prin tehnologie xDSL, acestea reprezentand, la jumatatea anului 2009, 51%, respectiv 28% din numarul total de conexiuni in banda larga la puncte fixe.

Totodata, conexiunile broadband la puncte mobile active au inregistrat o crestere importanta, de 59%, ajungand la 2,4 milioane de conexiuni, fata de 1,5 milioane la sfarsitul 2008.

Numarul de locatii cu acces la Internet de tip Wi-Fi „hotspot” este de asemenea in crestere, ajungand la aproximativ 1.000 la jumatatea acestui an.

Operatorii locali de telefonie mobila testeaza tehnologia 4G

Operatorii locali de telefonie mobila testeaza tehnologia 4GDaca in urma cu cativa ani tehnologia 4G era la stadiu de fantasma, in prezent asa numita “tehnologie a viitorului” este solicitata de tot mai multi utilizatori si adoptata de cei mai multi furnizori.

Potrivit Lilianei Solomon, directorul executiv al Vodafone, al doilea operator pe piata de telefonie mobila,procesul de tranzitie catre noua tehnologie se va face in 3-4 ani.

Insa testarea va incepe odata cu noul an.

Furnizorul de servicii pentru industria de telecomunicatii Nokia Siemens Networks a invitat saptamana trecuta operatorii de telefonie mobila prezenti pe piata locala sa testeze tehnologia Long Term Evolution (LTE) in perioada imediat urmatoare.

Vodafone a trecut la tehnologia HSPA+ in luna septembrie a acestui an, ajungand astfel la o viteza de date mobile de pana la 21,6 Mbps pentru descarcare si pana la 5,7 Mbps pentru incarcare.

In continuare, operatorul vrea sa adopte tehnologia LTE care va duce vitezele de transfer pana la 100 Mbps.