1 / 10

Florin Talpes, BitDefender si Softwin: Profit is king, cash is king kong

Florin Talpes, CEO-ul companiei de securitate informatica BitDefender si al grupului Softwin, a invatat despre cat de important este sa reusesti sa iti mentii resursele de cash.

„In septembrie 2008 am primit un mail de la un fondde investitii din Sillicon Valley in care scria ca profitul este «king», iar cash-ul este «King Kong» si ca ar trebui sa pastram resursele pentru ca important este cine supravietuieste. Cel mai mare pericol in criza este sa folosesti cash-ul, pe care daca nu-l ai, nu-l utilizezi pentru ca acesta trebuie cheltuit doar pentru oportunitati”, afirma managerul.

El ofera drept exemplu prima luna de criza, cand mai multe contracte din sectorul financiar si cel public trebuia sa fie semnate, iar reprezentantii clientilor amanau incheierea acestora, pentru ca pana la urma primele dintre ele sa fie semnate abia dupa noua luni, in timp ce altele au fost finalizate recent.

„Tu ai anumite echipe, pe care atunci cand piata cade le restructurezi, dar dramuirea o faci in functie de cererea din piata si noi mentineam o echipa destul de mare, in timp ce potentialii clienti ne amanau pentru ca nu stiau exact ce se intampla cu bugetele lor. Si acest lucru iti poate decima resursele, deoarece acele costuri nu le mai recuperezi de la client pentru ca atunci cand semnezi contractul el vrea mai ieftin fata de ce i-ai oferit initial”, spune Talpes.


Greii din IT&C, despre criza: Vezi ce spun manageri ca Florin Talpes sau Liliana SolomonArticole recomandate