8 / 10

Trilulilu

Lansat in urma cu patru ani, Trilulilu, in prezent cel mai vizitat site dezvoltat de o companie romaneasca, a fost gandit initial ca un proiect secundar, isi aminteste Sergiu Biris, fondatorul si directorul general al companiei. Investitia initiala s-a ridicat la 30.000 de euro.

“Ideea brandului «Trilulilu» a venit in urma unui proces destul de complex de creatie. Am dorit ca site-ul sa fie concentrat in jurul unui personaj caruia i-am inventat aproximativ 40 de variante de nume, insa expresia «trilulilu crocodilu» a fost cea de care ne-am indragostit pe loc. De aici pana sa denumim personajul si implicit compania – Trilulilu - a fost doar un pas, pe care nu-l regret, iar dovada succesului nostru fiind chiar cel de-al patrulea an de existenta in care am intrat”, spune Biris.

Primul sediu al companiei a fost o casa veche, inchiriata, situata pe strada Bistritei din Cluj-Napoca.

“Proprietarii ne considerau nepoteii lor, atat de bine ne-am inteles! Pentru ei, eram niste baieti linistiti, care lucrau la calculatoare si plateau la timp chiria. Motive suficiente pentru «tanti» in al carei spatiu munceam sa ne aduca fructe din gradina. Din pacate, pe masura ce nevoile firmei au crescut, am angajat mai multi oameni, crocodili, cum ne place sa ne recomandam, si ne-am mutat intr-un sediu mai incapator”, explica Sergiu Biris.

Daca la momentul respectiv, in sediu lucrau noua persoane, in prezent echipa Trilulilu numara 15 angajati, sediul actual fiind tot in Cluj-Napoca, pe strada Bisericii Ortodoxe.

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului, Trilulilu a raportat in 2009 o cifra de afaceri de aproximativ 305.000 euro. Site-ul a inregistrat 3,4 milioane de vizitatori unici in luna decembrie 2010.


De unde au pornit afacerile vedeta din IT-ul romanescArticole recomandate