10. Donald si Ivana Trump

10. Donald si Ivana TrumpSuma obtinuta: 25 milioane dolari

Cei doi au pus capat casniciei incepute in 1977 dupa 15 ani si trei copii: Donald jr., Ivanka si Eric. Ivana a obtinut, in urma procesului, 14 milioane de dolari cash si mai multe proprietati in Statele Unite, precum si o pensie anuala in valoare de 350.000 dolari si inca una de 300.000 dolari pentru cresterea celor trei copii.

Donald Trump, in varsta de 64 de ani, este un investitor si om de afaceri american, vedeta de televiziune si autor de carti de literatura motivationala. Presedinte si CEO al companiei Trump Organization, o companie imobiliara americana.

Trump este, de asemenea, fondatorul Trump Entertainment Resorts, companie ce opereaza numeroase cazinouri si hoteluri din intreaga lume. Este gazda si coproducator al emisiunii TV Ucenicul (en. "The apprentice"), lansata in februarie 2004 de NBC.

Sursa foto: www.cryosites.com

9. Sumner si Phyllis Redstone

9. Sumner si Phyllis RedstoneSuma obtinuta: 100 milioane dolari

Dupa un mariaj de 52 de ani, Sumner si Phyllis Redstone au divortat in 1999. Desi Phyllis se astepta sa primeasca, in urma divortului, o suma cuprinsa intre 1,5 si 2,5 miliarde dolari, surse apropiate ale familiei au dezvalut ca, in final, sotia magnatului media a primit doar 100 de milioane.

Sumner Redstone, in varsta de 87 de ani este actionarul principal al CBS, Viacom, National Amusements si MTV Networks, dar mai detine si celebra casa de productie cinematografica Paramount Pictures, cu o avere estimata la 2,8 miliarde dolari.

Sursa foto: wireimage.com

8. Michael si Maya Polsky

8. Michael si Maya PolskySuma obtinuta: 184 milioane dolari

Sotii Polsky au venit in 1976 din Ucraina in America cu 500 de dolari, patru valize si un vis. Treizeci de ani si aproape 370 de milioane de dolari mai tarziu, Maya Polsky a considerat ca e timpul sa isi ia partea ei de avere si sa mearga pe alt drum.

Dupa un divort mediatizat, in 2007, sotia titanului energiei s-a ales cu jumatate din imparatie si multa intelegere din partea judecatorilor.

Michael Polsky este fondatorul, presedintele si directorul general al Invenergy, cu peste 30 de ani de experienta in domeniul industriei energetice.

Sursa foto: www.businessinsider.com

7. Charles si Marlene Fipke

7. Charles si Marlene FipkeSuma obtinuta: 200 milioane dolari

Chuck Fipke este o figura legendara printre antrepenorii din minerit din intreaga lume. Cand nimeni nu mai credea in gasirea unor diamante in solul inghetat al Canadei si actiunile companiei lui valorau doar cativa penny, Fipke a descoperit zacamantul de la Lac de Gras.

Din pacate, exploatarea miniera intr-o zona indepartata l-a indepartat si de sotia lui, Marlene. In 1991 a gasit zacamantul din Teritoriile de Nord, iar la scurt timp a urmat un divort dureros, cel mai scump din Canada la acel moment.

Charles Fipke, acum in varsta de 65 ani este un geolog canadian care s-a imbogatit dupa descoperirea zacamantului de diamante de la Lac de Gras, Canada si are o avere estimata la aproape un miliard de dolari.

Sursa foto: news.ok.ubc.ca

6. Roman si Irina Abramovici

6. Roman si Irina AbramoviciSuma obtinuta: 300 milioane dolari

Sotia magnatului rus a intentat divort dupa 16 ani de casnicie, pe baza zvonurilor conform carora acesta avea o aventura cu un fotomodel de 24 de ani. Cei doi se casatorisera in 1991, inainte ca Abramovici sa stranga averea care l-a facut celebru.

In 2009, fotomodelul rus, pe numele ei Daria Zhukova, a nascut cel de-al saselea copil al miliardarului.

Roman Abramovici se claseaza pe locul patru in randul celor mai bogati oameni din Rusia si pe locul 50 in lume, conform listelor Forbes pe 2010, cu o avere estimata la 11,2 miliarde euro.

Sursa foto: www.businessinsider.com

5. Craig si Wendy McCaw

5. Craig si Wendy McCawSuma obtinuta: 460 milioane dolari

Dupa o relatie ca in povesti, care dura inca din timpul studentiei, Craig si Wendy McCaw au divortat in 1998. Drept urmare, Wendy a primit o suma frumusica, care i-a asigurat un loc in lista celor mai bogati americani a revistei Forbes.

Craig McCaw, in varsta de 62 de ani, este un om de afaceri din Seattle, considerat unul dintre pionierii industriei telefoanelor celulare. Este fondatorul McCaw Cellular (parte a AT&T Mobility) si al Clearwire Corporation, care, la finele lui 2010, oferea acoperire 4G pentru 110 milioane de americani.

Sursa foto: www.businessinsider.com

4. Stephen si Elaine Wynn

4. Stephen si Elaine WynnSuma obtinuta: 740 milioane dolari

Saga relatiei celor doi a inceput inca din studentie, urmata de prima casatorie, in 1963. Douazeci de ani mai tarziu, in 1986 cuplul a divortat, pentru a se recasatori cinci ani mai tarziu.

Cu toate acestea, al doilea mariaj dintre Stephen si Elaine nu a durat la fel de mult ca primul si cei doi au divortat din nou in 2009.

Stephen Alan Wynn, in varsta de 69 de ani, este unul din marii dezvoltatori imobiliari din Statele Unite in materie de cazinouri, celebru pentru contributia la expansiunea nu mai putin faimoasei Las Vegas Strip in anii ’90. Averea sa este estimata la 1,9 miliarde de dolari.

Sursa foto: www.businessinsider.com

3. Adnan si Soraya Khashoggi

3. Adnan si Soraya KhashoggiSuma obtinuta: 874 milioane dolari

Adnan si Soraya Khashoggi s-au casatorit in 1961, pe cand Soraya avea doar 15 ani. Dupa 13 ani si 5 copii, cuplul a divortat in 1974.

Ani mai tarziu, fiica lor, Petrina Khashoggi si-a facut un test AND in urma caruia a aflat ca Adnan nu este tatal ei adevarat. Tatal biologic al Petrinei s-a dovedit a fi Jonathan Aitken, amantul Sorayei de la vremea respectiva.

Adnan Khashoggi este un om de afaceri saudit, in varsta de 76 de ani, implicat si in vanzarea de armament, cu legaturi controversate atat in lumea araba cat si in Occident. In anii ’80 era considerat cel mai bogat om din lume.

Sursa foto: www.businessinsider.com

2. Bernie si Slavica Eccelstone

2. Bernie si Slavica EccelstoneSuma obtinuta: intre 1 si 1,2 miliarde dolari

Fostul pilot de Formula 1 si fostul fotomodel Armani au decis in 2008 sa puna capat casniciei de 24 de ani din care au rezultat doua fiice : Petra (22 ani) si Tamara (26 de ani).

Miliardarul britanic a fost foarte bland in privinta divortului intentat de sotia sa, declarand presei ca ii va oferi acesteia oricat va cere. Motivul invocat de cei doi a fost pasiunea sa exagerata pentru cursele de masini, care nu-i permitea sa aiba o viata de familie pe gustul sotiei.

Bernard Charles Ecclestone, este proprietarul companiei Bambino Holdings care detine 25% din drepturile comerciale asupra Campionatului Mondial de Formula 1 si este considerat principala autoritate in materie de curse de acest gen. Tabloidele britanice il numesc, adesea, “F1 Supremo”. Detine, de asemenea si o echipa de fotbal si are o avere estimata la 2,4 miliarde lire sterline (2,8 miliarde euro).

Sursa foto: www.businessinsider.com

1. Rupert si Anna Murdoch

1. Rupert si Anna MurdochSuma obtinuta: 1,7 miliarde dolari

Dupa 32 de ani de casnicie, sotii Murdoch au pus capat relatiei lor in 1999. Din cele 1,7 miliarde de dolari pe care Rupert le-a cedat Annei, 110 milioane de dolari au fost sub forma de cash.

Dupa numai 17 zile de la pronuntarea divortului, mogulul media s-a recasatorit cu amanta sa, in varsta de 30 de ani, Wendi Deng.

Rupert Murdoch, in varsta de 80 de ani, este fondatorul, presedintele si directorul general al trustului media News Corporation din care face parte si celebra publicatie The Wall Street Journal. Ocupa locul 117 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 6,3 miliarde dolari.

Sursa foto: www.businessinsider.com