Locul 10: ENSCO Plc Pride International

Compania de foraj petrolier Ensco a achizitionat pentru 8,7 miliarde dolari Pride Inc. Tranzactia plaseaza Ensco pe locul doi in topul companiilor de foraj la nivel mondial dupa Transoacean Ltd.

Sectoarele cele mai active au fost cel energetic, industria miniera si serviciile cu 249 tranzactii ce au totalizat 155,8 miliarde dolari. Cele mai importante 5 deal-uri au fost din industrie, servicii financiare, telecomunicatii si bunuri de consum.

Vezi aici cele mai mari tranzactii din primul trimestru incheiate in Romania.

Locul 9: Cargill - Mosaic Co

Locul 9: Cargill - Mosaic CoGrupul american Cargill, cu activitati in domeniul alimentar si al produselor agricole, a vandut actiuni in valoare de 8,9 miliarde dolari ale producatorului de ingrasaminte Mosaic, la care a detinut o cota de 64%, pentru a-si onora datorii fata de terti.

Locul 8: Berkshire Hathaway Lubrizol

Compania de investitii Berkshire Hathaway, a omului de afaceri Warren Buffett, a cumparat producatorul american de chimicale Lubrizol pentru 9,4 miliarde de dolari.

"Lubrizol este exact genul de companie cu care ne dorim sa intram in parteneriat", a afirmat Buffett.

Locul 7: Blackstone Centro Properties

Fondul de investitii Blackstone a devenit proprietarul activelor companiei australiene Centro, care include printre altele si centre comerciale, dupa ce a scos din conturi 9,4 miliarde dolari.

Locul 6: Deutsche Boerse NYSE Euronext

Fuziunea celor doi operatori bursieri a insemnat un mariaj de 12,3 miliarde dolari. Cele doua entitati detin impreuna controlul asupra burselor din Frankfurt, Paris, Amsterdam, Bruxelles, Lisabona si New York.

Locul 5: Criteria CaixaCorp - La Caixa

Locul 5: Criteria CaixaCorp - La CaixaTranzactia in care cele doua banci spaniole au fost implicate se ridica la 13 miliarde dolari, potrivit Forbes.

Locul 4: Cargill - Mosaic Co

Locul 4: Cargill - Mosaic CoUn numar de 179 milioane de actiuni ale Mosaic Co au fost achizitionate de actionarii Cargill petru suma de 14,4 miliarde dolari, aceasta tranzactie fiind parte a scindarii celor 64% din actiunile detinute de Cargill in cadrul Mosaic intre investitorii sai si terti.

Locul 3: AMB Property ProLogis

Fuziunea celor doua companii va fi finalizata in al doilea trimestru al 2011 si va insuma 14,8 miliarde dolari.

Locul 2: Duke Energy - Progress Energy

Locul 2: Duke Energy - Progress EnergyFuziunea celor doua companii din sectorul energetic nord-american se ridica la 25,8 miliarde dolari.

Locul 1: AT&T T Mobile

Acordul dintre cei doi operatori telecom, aflati pe locurile doi si patru pe piata de telecomunicatii din Statele Unite ale Americii, s-a ridicat la 39 miliarde dolari.