Walt Disney, concediat pentru ca nu era destul de creativ

Walt Disney, concediat pentru ca nu era destul de creativWalt Disney isi pierdea in 1919 slujba pe care o detinea la publciatia Kansas City Star. Redactorul sef era de parere ca Disney “nu avea deloc imaginatie si nici idei bune”.

Mai tarziu, Disney a lucrat la un studio de animatie care a dat ulterior faliment.

Aceste esecuri nu l-au doborat si, impreuna cu fratele sau, s-a mutat in California, unde a pus bazele celebrei francize care ii poarta si astazi numele.

Aproape un secol mai tarziu, Walt Disney Company a ajuns printre cele mai mari companii din lume si tocmai a anuntat ca va investi 4,4 miliarde de dolari intr-un complex turistic la Shanghai.

Sursa fotografiilor: www.businessinsider.com

Fondatorii gigantului Home Depot

Fondatorii gigantului Home DepotDupa ce au fost concediati rapid de lantul de magazine pentru casa si gradina Handy Dan, Bernie Marcus si Arthur Blank s-au gandit sa puna bazele propriei afaceri.

Pornind de la ideea unui magazin de reduceri, cei doi i-au pus numele de Home Depot si nu s-au mai uitat inapoi.

In mai putin de zece ani, au ajuns sa deschida peste 100 de magazine si au vandut produse in valoare de peste 2,7 miliarde de dolari.

Lantul Handy Dan a dat faliment in 1989, in timp ce vanzarile Home Depot au crescut in al patrulea trimestru al lui 2010 cu 3,8%, la peste 15 miliarde de dolari, potrivit unui raport al companiei.

Sursa foto: www.inc.com

Mark Cuban si-a pierdut slujba de vanzator de calculatoare

Mark Cuban si-a pierdut slujba de vanzator de calculatoareUnul dintre primele joburi ale lui Cuban de dupa terminarea facultatii a fost ca vanzator in cadrul unui magazin de computere. Dupa ce a uitat sa deschida magazinul, fiind ocupat cu un proiect personal, Cuban a fost concediat.

A fost ultima data cand Mark Cuban a lucrat ca angajat pentru cineva.

La scurt timp dupa disponibilizare, Cuban a infiintat MicroSolutions si de la acel moment, a adunat o avere de peste 2,4 miliarde de dolari.

Cuban a ajuns de atunci proprietarul echipei de basket Dallas Mavericks si co-fondatorul televiziunii HDNet. In 1999, Cuban a vandut Broadcast.com catre Yahoo pentru aproximativ 5 miliarde dolari.

Sursa foto: www.portfolio.com

JK Rowling si-a pierdut jobul de secretara

JK Rowling si-a pierdut jobul de secretaraInca de pe vremea cand ocupa postul de secretara la Amnesty International din Londra, mintea lui JK Rowling fugea catre lumea povestilor.

De fapt, mintea ei fugea atat de des in lumea magica a vrajitorului Harry Potter incat angajatorii s-au saturat si au concediat-o. Faptul ca scria pe furis nuvele si scurte povestiri in timpul serviciului nu a ajutat-o deloc.

Suma primita ca salariu compensatoriu a fost de ajuns pentru a o intretine in perioada urmatoare, pe care a dedicat-o in intregime scrisului.

Astazi, fosta secretara a devenit o scriitoare multi-milionara si autoarea uneia dintre cele mai de succes serii de romane din istorie. Averea lui JK Rowling era estimata in 2008 la 560 de milioane de lire sterline si autoarea ramane celebra pentru faptul ca este mai bogata decat regina Marii Britanii.

Concediat de Ford, Lee Iacocca a repus pe picioare Chrysler

Concediat de Ford, Lee Iacocca a repus pe picioare ChryslerIn ciuda carierei destul de lungi in cadrul Ford Motor Company, diferentele de idei si certurile frecvente cu presedintele si directorul Henry Ford Jr l-au adus pe Lee Iaccoca in situatia de a fi concediat.

La putin timp dupa pierderea slujbei la Ford, Iacocca a fost contactat de Chrysler, care erau pe punctul de a da faliment.

Dupa contractarea unui credit enorm si cumpararea catorva din ideile sale mai vechi de la Ford, Iacocca a reusit sa repuna pe picioare gigantul auto.

A ocupat postul de CEO al companiei americane pana in 1992 si a ramas in istorie ca omul care a salvat Chrysler de la faliment.

Astazi, o mare parte din Chrysler este detinuta de italienii de la Fiat, care au anuntat ca vor plati 1,27 miliarde dolari pentru inca 16% din titluri, urcand participatia la 46%.

Oprah Winfrey, "Nu esti facuta pentru televiziune

Reportera stirilor de seara de la WJZ-TV din Baltimore, pe numele ei Oprah Winfrey nu se putea abtine de la a se implica emotional in povestile pe care le prezenta.

Producatorul televiziunii s-a saturat intr-o zi de aceasta perspectiva si a schimbat-o cu altcineva. Drept consolare, Oprah a primit un loc intr-un show emis pe timpul zilei.

Initial, Oprah a luat aceasta schimbare ca pe o mare infrangere, deoarece show-urile din timpul zilei erau considerate un pas inapoi. Cu toate acestea, tristetea ei a trecut repede, odata cu cresterea fulminanta a audientelor la respectiva emisiune.

Astazi, la 55 de ani, Oprah este printre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimata in 2009 la 2,7 miliarde de dolari.