#5 Elizabeth Hurley si Arun Nayar

#5 Elizabeth Hurley si Arun NayarCand bugetul de nunta depaseste 2,5 milioane de dolari, este evident ca cei doi miri vin din domenii bine platite.

Astfel, mostenitorul indian al textilelor si actrita - fotomodel Elizabeth Hurley si-au unit destinele in 2007 de doua ori, pe durata a opt zile, sub forma unei duble ceremonii, britanica si hindusa.

Prima festivitate a tinut loc la Castelul Suderly din Gloucestershire, dupa care nunta s-a mutat la Palatul Umaid Bhawan din Jodhpur.

Notele de plata au inclus 300.000 dolari pentru avioanele private cu care au transportat oaspetii si alaiul de nunta de la o locatie la alta, dar si peste 100.000 dolari pentru cazare, din care numai apartamentul nuptial din India a costat 10.000 dolari pe noapte.

Sursa fotografiilor: www.businessinsider.com

#4 Chelsea Clinton si Marc Mezvinsky

#4 Chelsea Clinton si Marc MezvinskyFiica fostului presedinte american Bill Clinton si prietenul ei din copilarie, fost bancher la Goldman Sachs au cheltuit circa 5 milioane de dolari pe nunta lor din 2010.

Nunta a fost destul de “speciala” din cauza meniului fara gluten si a rochiei de mireasa semnata de Vera Wang.

Costurile au inclus 600.000 dolari pentru corturi cu aer conditionat pentru toti cei 500 de invitati, 11.000 dolari pentru tortul miresei, celebra rochie sau participarea prezentatoarei de televiziune Oprah Winfrey.

Restul cheltuielilor, platite intregral de Bill Clinton, care a trebuit sa slabeasca 7 kilograme pentru eveniment, la rugamintea fiicei sale, au reprezentat costurile cu securitatea locatiei si rasfatul oaspetilor.

#3 Printul William si Kate Middleton

#3 Printul William si Kate MiddletonO mare parte a celor 34 de milioane de dolari investiti de casa regala britanica in aceasta nunta va merge catre masurile de securitate de la eveniment.

Pe langa cei 800.000 dolari cheltuiti pe flori si 80.000 dolari investiti in tortul mirilor, nunta printului William va insemna si milioane de telespectatori, capete regale venite in vizita din intreaga lume si strategii de marketing inovatoare.

In plus, Kate Middleton a mers pe mana sfatuitorilor si designerilor regali si a comandat o serie de copaci care vor strajui drumul spre altarul din Westminster Abbey. Nota de plata pentru acest moft: nu mai putin de 50.000 de lire sterline (83.000 dolari).

#2 Vanisha Mittal si Amit Bhatia

#2 Vanisha Mittal si Amit BhatiaCu un buget de 60 de milioane de dolari in 2005, echivalat in zilele noastre de 66 milioane dolari, mostenitoarea imperiului Mittal Steel, fiica miliardarului Lakshmi Mittal s-a casatorit cu patronul de la Swordfish Investments.

Ca orice nunta intre doi oameni provenind din mediul de business, evenimentul a fost organizat cu mult stil si multi bani.

Invitatiile au sosit in cutii de argint care contineau inclusiv biletele de avion si cheile de la camerele hotelului de cinci stele din Paris unde au fost cazati oaspetii. Festivitatile au tinut cinci zile si au avut loc in mai multe castele: unul de secol 16, la Versailles si la un castel de lemn construit special pentru eveniment.

Printre invitatii care au participat la nunta celor doi se numara cantareata Kylie Minogue, care a si tinut un mic recital in cinstea mirilor. De asemenea, oaspetii au plecat de la nunta cu cadouri selecte, cum ar fi celebrul vin Mouton Rothschild sau bijuterii realizate de designeri cunoscuti la nivel international.


#1 Printul Charles si Lady Diana

#1 Printul Charles si Lady DianaCunoscuta de toata lumea drept cea mai scumpa nunta din toate timpurile, nunta mostenitorului tronului Marii Britanii cu invatatoarea Diana Spencer a costat 48 milioane de dolari in 1981, ceea ce poate fi echivalat, in zilele noastre, cu 110 milioane de dolari.

Evenimentul a avut parte de oaspeti care mai de care mai nobili si cu sange foarte albastru, dar si de doua milioane de spectatori si 750 de milioane de telespectatori.

Rochia Dianei a fost una plina de volum, cu o trena de peste 7 metri si jumatate, intesata cu dantela si broderii lucrate manual.
Prepararea celor 27 de torturi de nunta, alaturi de tortul principal, inalt de 15 metri, a durat aproape doua saptamani, deoarece un al doilea tort identic a fost realizat, in caz ca primul avea un accident la transport.

Pentru topul complet, intrati pe www.businessinsider.com