10. Bristol-Myers Squibb

10. Bristol-Myers SquibbCompania farmaceutica americana a raportat in primele trei luni ale anului o crestere de 33% a profitului, ca urmare a vanzarilor bune inregistrate de Plavix, un medicament contra coagularii sangelui.

Plavix, comercializat in parteneriat cu Sanofi-Aventis, este cel de-al doilea cel mai vandut medicament la nivel global.

Spre deosebire de primul trimestru al anului, vanzarile Bristol-Myers Squibb au crescut cu 4,2%, pana la putin peste 5 miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor.

Sursa foto: www.bms.com

9. Eli Lilly

9. Eli LillyAfacerile companiei farmaceutice americane au inregistrat o crestere de 6% in primele trei luni ale anului, pana la 5,8 miliarde de dolari, ca urmare a cererii crescande de pe pietele internationale.

Avansul veniturilor inseamna o crestere de 5% in volum, un procent datorandu-se impactului pozitiv al cursurilor de schimb.

Pe de alta parte, profitul net s-a cifrat la circa 1 miliard de dolari, in scadere fata de cele 1,3 miliarde de dolari realizate in primul trimestru din 2010.

Sursa foto: www.lilly.com

8. Bayer

8. BayerDivizia de healthcare a grupului german a inregistrat vanzari in crestere cu 7,7% in primele trei luni ale anului curent, pana la circa 4,2 milioane de euro (6,2 miliarde de dolari).

Segmentul de farmaceutice a raportat incasari de 2,7 miliarde de euro, cu 4,7% mai mari fata de intervalul ianuarie-martie 2010.

In primul trimestru al lui 2011, EBITDA a avansat cu 11,4%, pana la 1,1 milioane de euro, ca urmare a rezultatelor bune al diviziei si al efectului pozitiv al cursurilor de schimb.

Sursa: www.bayer.com

7. AstraZeneca

7. AstraZenecaCompania farmaceutica britanica a inregistrat, in primele trei luni ale anului, venituri de 8,3 milliarde de dolari, in scadere fata de cele 8,6 miliarde de dolari raportate in perioada similara a lui 2010.

Deprecierea vine in contextul cresterii concurentei pe segmentul medicamentelor generice.

Rezultatele Astra Zeneca sunt sub asteptarile investitorilor, chiar daca profitul net a crescut cu aproape 5%, pana la 2,9 miliarde de dolari.

Sursa foto: www.astra-zeneca.com

6. Abbott Laboratories

6. Abbott LaboratoriesProducatorul american de medicamente a inregistrat, in primul trimestru al anului acesta, o scadere cu 14% a profitului, ca urmare a costurilor cu restructurarea activitatii farmaceutice.

Astfel, profitul a regresat de la valoarea de 1 miliard de dolari inregistrata in perioada ianuarie-martie 2010 la cea de 864 de milioane de dolari. Rezultatele au fost influentate, ca si in cazul celorlalte companii farmaceutice, de cresterea competitiei venite dinspre producatorii de medicamente generice.

Pe de alta parte, achizitia de noi medicamente a dus la cresterea veniturilor cu 17,4%, echivalentul a peste 9 miliarde de dolari, depasind asteptarile analistilor.

Sursa foro: www.abbott.com

5. GlaxoSmithKline

5. GlaxoSmithKlineCompania farmaceutica britanica a raportat o crestere de 13,5% a profitului net in primele trei luni ale anului, pe fondul vanzarii actiunilor detinute in cadrul Quest Diagnostics.

Astfel, in perioada analizata, profitul net s-a cifrat la 2,6 miliarde de euro. Pe de alta parte, incasarile au suferit o depreciere de 10 procente, pana la circa 7,4 miliarde de euro (circa 10,9 miliarde dolari).

Rezultatele au fost impactate de prabusirea vanzarilor la vaccinurile impotriva gripei aviare care acum un an au inregistrat incasari-record.

Sursa foto: www.gsk.com

4. Sanofi-Aventis

4. Sanofi-AventisVanzarile grupului francez au atins valoarea de 7,8 miliarde de euro (circa 11,5 miliarde de dolari) in primul trimestru al anului, in scadere cu 5,2% (la cursuri de schimb constante) comparativ cu intervalul ianuarie-martie 2010.

Excluzand vanzarile de vaccinuri impotriva gripei A/H1N1, incasarile Sanofi-Aventis s-au majorat cu 0,1%.

Pe de alta parte, profitul net a cunoscut o depreciere de 28%, de pana la 1,3 miliarde de euro, de la 1,8 miliarde de euro afisati in trimestrul intai al anului trecut.

Sursa foto: www.sanofi-aventis.com

3. Merck & Co

3. Merck & CoProducatorul american Merck & Co (Merck Sharp & Dohme/MSD in afara SUA si a Canadei) a inregistrat in primele trei luni ale anului acesta un profit de trei ori mai mare fata de intervalul ianuarie-martie 2010, in ciuda unei cresteri usoare a vanzarilor.

Rezultatele au intrecut orice prognoze ale analistilor, compania raportand un profit de 1 miliard de dolari si vanzari de 11,6 miliarde de dolari. Rezultatele au fost influentate de costurile presupuse de fuziunea cu Schering-Plough si de restructurarile in sectorul productiei.

2. Roche

2. RocheIn primele trei luni ale anului curent, vanzarile producatorului de medicamente Roche, care are sediul in Elvetia, au scazut cu 9%, la 12,4 miliarde de dolari.

Rezultatele au fost influentate de cererea scazuta pentru medicamentul oncologic Avastin si pentru tratamentul antiviral Tamiflu.

Pentru intregul an, Roche estimeaza o crestere a vanzarilor totale (cu exceptia Tamiflu) cu o singura cifra in moneda locala, "pe fondul impactului reformei sistemului de sanatate din SUA si al masurilor de austeritate la nivel european", potrivit raportului companiei.

Sursa foto: www.roche.com

1. Novartis

1. NovartisVanzarile producatorului de medicamente cu sediul in Basel, Elvetia, s-au ridicat in primele trei luni ale anului la 14 miliarde de dolari, reflectand un avans de 16% comparativ cu 2010.

Cresterea incasarilor vine pe fondul vanzarilor realizate de subsidiara Alcon, specializata pe productia de medicamente oculare.

Profitul net a raportat o scadere de 6% in perioada ianuarie-martie 2011, pana la 2,77 miliarde de dolari, ca urmare a impactului negativ al intaririi francului elvetian, dar si a costurilor presupuse de finalizarea achizitiei companiei Alcon.

*Nota: Clasamentul nu include rezultatele companiei americane Johnson&Johnson (J&J), care ar putea afecta ierarhia la nivel de varf.

Sursa foto: www.novartis.com