10. Slovacia

10. SlovaciaImpozite totale (% din profit): 48,2%.


Slovacia s-a declarat chiar impotriva unei armonizari a taxelor corporative la nivelul Uniunii.

Potrivit Bancii Mondiale, rata totala de impozitare masoara valoarea relativa cumulata a taxelor si contributiilor obligatorii datorate de intreprinderi din profitul realizat dupa scaderea deducerilor si scutirilor de impozit ca parte din profiturile comerciale.

Impozitele retinute (cum ar fi impozitul pe venitul personal) sau colectate de catre autoritatile fiscale (cum ar fi taxa pe valoarea adaugata, taxele pe vanzari sau cele pe bunuri si servicii) sunt excluse.

9. Cehia

9. CehiaImpozite totale (% din profit): 48,7%.


Guvernul ceh urmareste, totusi, sa creeze un set de stimulente cu scopul de a convinge corporatiile internationale sa deschida afaceri pe plan local.

8. Estonia

8. EstoniaImpozite totale (% din profit): 48,8%.


Estonia a adoptat de curand moneda euro si bugetul tarii este din ce in ce mai sustenabil, comparativ cu alte tari membre ale Uniunii Europene. Noul partid de guvernamant estimeaza chiar un excedent bugetar in viitorul apropiat.


7. Ungaria

7. UngariaImpozite totale (% din profit): 53,3%.

In perioada in care Ungaria a detinut presedentia Uniunii Europene, tara a fost acuzata de discriminare a investitorilor straini, cu legislatia privind impozitarea.

6. Suedia

6. SuediaImpozite totale (% din profit): 54,6%.


Desi impozitul pe profit din Suedia este in continuare ridicat, autoritatile au facut o mare reducere a ratei de impozitare acum doi, cu scopul de a spori atractivitatea si competitivitatea mediului de afaceri intern comparativ cu alte state.


Pentru mai multe informatii pe acest subiect cititi aici.