George Soros - Investitor/Administrator de fonduri

George Soros - Investitor/Administrator de fonduri„Pietele financiare conduc lumea spre o noua Mare Depresiune care va avea consecinte politice incalculabile. Autoritatile, in special cele din Europa, au pierdut controlul situatiei”.

Mohammed El-Erian CEO PIMCO

„Toate acestea sunt semnele iesirii institutionalilor din bancile franceze. Daca situatia persista, bancile nu vor avea ce altceva sa faca decat sa isi reduca leverage-ul intr-un mod foarte drastic si dezordonat. Clientii de retail care au depozite vor fi tentati sa ii urmeze pe cei institutionali si sa se retraga din banci. Europa va fi astfel aruncata intr-o adevarata criza bancara care va agrava <capcana> datoriilor suverane, care va face aproape sigura inca o recesiune economica si care va inrautati semnificativ perspectivele economiei globale”

Sursa imagine: Flickr / FMI

Attila Szalay-Berzeviczy director piete UniCredit SpA

„Singura intrebare este cate zile vor mai putea eforturile fara sorti de izbanda ale guvernelor europene si ale Bancii Centrale Europene sa mentina sperantele in Grecia”.

Sursa imagine: szabadibela.hu

Stefan Homburg seful Institutului German de Finante Publice

„Euro este aproape de sfarsitul sau urat. Colapsul uniunii monetare pare acum inevitabil”

Sursa imagine: faz.net

Nigel Farage parlamentar european

„Cred ca nu am vazut inca ce era mai rau din criza financiara: un posibil cataclism, iar daca acesta va avea loc, pretul aurului va urca la un nivel pe care, in momentul de fata, pur si simplu nu ni-l putem imagina”.

Sursa imagine: supportnigelfarage.com

Carl Weinberg economist sef High Frequency Economics

„In momentul de fata, scenariul nostru de baza este acela ca Grecia va intra in faliment peste cateva saptamani”.

Sursa imagine: highfreqecon.com

Alan Brazil strategist Goldman Sachs

„Rezolvarea unei probleme a datoriilor cu si mai multe datorii nu a rezolvat problema fundamentala. In SUA, cresterea datoriei FED a finantat consumatorul american insa fara sa aiba un impact suficient asupra cresterii numarului locurilor de munca. Vor putea Statele Unite ale Americii sa continue sa deprecieze valuta de baza a lumii?”.

Sursa imagine: Flickr / lymangsr

Juan Somavia Director Organizatia Internationala a Muncii

„Numarul somerilor ar putea sa urce cu 20 pana la 40 de milioane in tarile G20 pana la sfarsitul anului 2012”.

Sursa imagine: un.org

Josef Ackerman Deutsche Bank CEO

„Este un secret cunoscut faptul ca multe banci europene nu ar supravietui unei reevaluari a datoriilor suverane pana la nivelul pietei”.

Sursa imagine: Wikipedia / Monika Flueckiger

Alastair Newton, strategist Nomura Securities

Alastair Newton, strategist Nomura Securities„Suntem foarte aproape de intrarea intr-o perioada critica pentru zona euro. Sansele pentru destramarea uniunii monetare pana la sfarsitul acestui an sunt mai mari decat in oricare alt moment de la startul crizei”

Sursa imagine: alastairnewton.com

Ann Barnhardt, director Barnhardt Capital Management

Ann Barnhardt, director Barnhardt Capital Management„S-a terminat. Nu exista intoarcere din aceasta situatie. Singurul lucru care se poate intampla este un colaps total si complet al TUTUROR lucrurilor pe care le stim, rasa umana urmand sa o ia de la zero. Si daca credeti ca acest colaps se va incheia fara un razboi de proportii, va inselati amarnic”.

Sursa imagine:
barnhardt.biz

Lakshman Achuthan ECRI

„Cand vorbesc despre recesiune... inseamna ca procesul a inceput deja sa se <hraneasca> singur, ceea ce inseamna ca tu poti sa incepi sa tipi si sa strigi si sa scrii un mare cec, dar tot nu vei putea sa opresti inevitabilul” - Lakshman Achuthan, co-fondator al Institutului de Cercetare al Ciclurilor Economice.

Sursa imagine: pcbe.org