Locul 10 - Aliko Dangote (55 de ani)

Locul 10 - Aliko Dangote (55 de ani)Compania: Dangote Group
Avere: 11,2 miliarde dolari

Aliko Dangote este cel mai bogat om din Africa si ocupa locul zece in clasamentul realizat de CNBC. Omul de afaceri este fondatorul si CEO-ul Dangote Group, companie care detine cea mai mare companie listata pe Bursa din Nigeria: Dangote Cement.

Cunoscut ca „regele cimentului” din Nigeria, Dangote a vrut sa cumpere in 2010 circa 16% din clubul britanic de fotbal Arsenal.

*Topul este bazat pe datele furnizate de compania de cercetare Wealth-X. Averile sefilor de companii prezentati in material cuprind detinerile publice si private ale acestora, valoarea estimata a salariilor, a dividendelor si ale activelor detinute de acestia.

Sursa imagine: africanliberty.org

Locul 9 - Mark Zuckerberg (27 de ani)

Locul 9 - Mark Zuckerberg (27 de ani)Compania: Facebook
Avere: 18,1 miliarde dolari

La 27 de ani, Mark Zuckerberg este cel mai tanar CEO din clasament. Fondatorul si directorul general al celei mai mari retele de socializare din lume va urca cel mai probabil in acest top dupa ce Facebook se va lista pe bursa.

Zuckerberg a infiintat Facebook in timp ce era student la Harvard. Americanul a renuntat ulterior la facultate pentru a-si dedica timpul dezvoltarii retelei de socializare.

Locul 8 - Larry Page (39 de ani)

Locul 8 - Larry Page (39 de ani)Compania: Google
Avere: 18,3 miliarde dolari

Cofondatorul Google Larry Page a fost primul CEO al companiei, insa a renuntat la functie in 2001. Page a fost numit din nou la sefia companiei in 2011.

Considerat un pionier in domeniu, Page s-a nascut intr-o familie de experti in computere, ambii parinti fiind profesori la Universitatea din Michigan.

Locul 7 - Lakshmi Mittal (61 de ani)

Locul 7 - Lakshmi Mittal (61 de ani)Compania: Lakshmi Mittal
Avere: 19,1 miliarde dolari

Lakshmi Mittal este fondatorul si CEO-ul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume. Compania ArcelorMittal este prezenta si in Romania, unde detine combinatul de otel de la Galati (fost Sidex).

Mittal este un fan inrait al fotbalului el controland o treime din clubul englez de fotbal Queen’s Park Rangers.

Locul 6 - Sheldon Adelson (78 de ani)

Locul 6 - Sheldon Adelson (78 de ani)Compania: Las Vegas Sands
Avere: 24,6 miliarde dolari

Sheldon Adelson este presedintele si directorul Las Vegas Sands, cel mai valoros cazino listat pe Bursa din SUA.

Adelson si-a construit cariera plecand de la o viata saraca in orasul Boston. Omul de afaceri a lucrat in industria financiara inainte sa dezvolte unul dintre cele mai mari targuri de computere din lume: Comdex, in 1979.

Sursa imagine: reddogreport.com

Locul 5 - Charles G. Koch (76 de ani)

Locul 5 - Charles G. Koch (76 de ani)Compania: Koch Industries
Avere: 24,7 miliarde dolari

Charles G. Koch este presedintele si CEO-ul Koch Industries, cea mai mare companie privata din SUA cu activitate in industria chimica si cea financiara, inca din anul 1967.

Veniturile anuale inregistrate de Koch Industries trec de 100 miliarde de dolari. Compania este cunoscuta in special pentru dezvoltarea unei metode inovative pentru transformarea titeiului in benzina.

Sursa imagine: philanthropyroundtable.org

Locul 4 - Eike Batista (56 de ani)

Locul 4 - Eike Batista (56 de ani)Compania: EBX
Avere: 31,6 miliarde dolari

Eike Batista este cel mai bogat om din America de Sud, precum si fondatorul holdingului EBX. Batista a declarat ca vrea sa devina cel mai bogat om din lume.

Omul de afaceri si-a inceput cariera ca vanzator de asigurari in Brazilia, dupa care a cumparat aur de la minerii din Amazon in anii ’80, iar in cele din urma a infiintat EBX in 1983. Holdingul detine in prezent afaceri in domeniul petrolier, logistic, minerit, imobiliar si sport.

Sursa imagine:
superlutas.com.br

Locul 3 - Lawrence J. Ellison (67 de ani)

Locul 3 - Lawrence J. Ellison (67 de ani)Compania: Oracle
Avere: 35 miliarde dolari

Lawrence J. Ellison este al saselea cel mai bogat om din lume si al treilea din SUA, potrivit Fobres.

Confondatorul si CEO-ul Oracle s-a mentinut in topul celor mai bogati CEO din lume pe parcursul ultimului deceniu.

Sursa imagine:
philanthropy.com

Locul 2 - Warren Buffett (81 de ani)

Locul 2 - Warren Buffett (81 de ani)Compania: Berkshire Hathaway
Avere: 44,7 miliarde dolari

Buffet este al treilea cel mai bogat om de pe planeta, fondurile Berkshire avand detineri in cadrul unor companii precum American Express, Coca-Cola sau Moody’s.

In anii ’40, Buffet vindea ziare in orasul Omaha, iar in cele din urma a reusit sa stranga cei 5.000 de dolari cu ajutorul carora s-a lansat in lumea investitiilor.

Desi are o avere imensa, Buffet a declarat in 2006 ca isi va dona gradual toate actiunile din cadrul Berkshire unor fundatii de caritate.

Locul 1 - Carlos Slim (72 de ani)

Locul 1 - Carlos Slim (72 de ani)Compania: Grupo Carso, Telmex, America Movil
Avere: 70 miliarde dolari

Carlos Slim a fost cel mai bogat om din lume in ultimii trei ani, cu o avere care reprezinta 6% din PIB-ul Mexicului.

Slim este presedintele si CEO-ul a trei companii pe care le detine: gigantii de telefonie America Movil si Telmex, si conglomeratul Grupo Carso.

Omul de afaceri mexican de origine libaneza a studiat ingineria inainte sa-si infiinteze propria companie in 1965. Slim si-a construit imperiul achizitionand companii cu probleme si readucandu-le pe profit. Mexicanul detine pachete importante de actiuni si in cadrul unor cunoscute companii americane precum New York Times.

In ciuda averii uriase, Slim locuieste intr-o casa modesta cu sase dormitoare din Mexico City si isi conduce spre locul de munca propria masina... cu bodyguarzii urmarindu-l indeaproape.

Sursa imagine: luxedb.com