10. Cambridge

10. CambridgeNumar de absolventi miliardari: 11
Avere totala: 48 mld. dolari

Singura universitate care nu este pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Cambridge se regaseste in toate topurile celor mai bune scoli pentru studenti straini. Printre absolventii sai se numara si omul de afaceri chinez Zhang Xin, cu o avere impresionanta in domeniul imobiliar.

Intra in cea mai mare competitie a managerilor – MBA CHALLENGE! Fii cel mai bun si castiga un EMBA in valoare de 17.000E!


Sursa foto: Cam.ac.uk

9. Yale

9. YaleNumar de absolventi miliardari: 13
Avere totala: 77 mld. dolari

Trei din ultimii patru presedinti ai Statelor Unite ale Americii detin o diploma Yale, ceea ce face din aceasta universitate baza elitei americane. Printre miliardarii care au urmat cursurile Yale este si Stephen Schwarzman, CEO al fondului de investitii Blackstone.

Intra in cea mai mare competitie a managerilor – MBA CHALLENGE! Fii cel mai bun si castiga un EMBA in valoare de 17.000E!


Sursa foto: Yale.edu

8. Universitatea California de Sud

8. Universitatea California de SudNumar absolventi miliardari: 14
Avere totala: 32 mld. dolari

Unul dintre absolventii de renume ai Universitatii din California de Sud este regizorul Star Wars, George Lucas, cu o avere estimata la 3,3 mld. dolari.

Intra in cea mai mare competitie a managerilor – MBA CHALLENGE! Fii cel mai bun si castiga un EMBA in valoare de 17.000E!


Sursa foto: Usc.edu

7. Cornell

7. CornellNumar absoventi miliardari: 14
Avere totala: 35 mld. dolari

23% dintre miliardarii care au absolvit Universitatea Cornell au mostenit averile pe care le detin. Acesta este si cazul lui Herbert Fisk Johnson III, mostenitorul gigantului Johnson & Son.

Sursa foto: Cornell.edu

6. Institutul Tehnologic din Massachusetts

6. Institutul Tehnologic din MassachusettsNumar absolventi miliardari: 15
Avere totala: 114 mld. dolari

Absolventii miliardari ai Institutului Tehnologic din Massachusetts sunt in principal barbati (doar 2% femei), cu pregatire ridicata in domeniul matematicii. Miliardarii acestei scoli au si cele mai mari averi per capita - aproximativ 7 mld. dolari fiecare.

Sursa foto: Ll.mit.edu

5. Universitatea Columbia

5. Universitatea ColumbiaNumar absolventi miliardari: 15
Avere totala: 96 mld. dolari

Cel mai cunoscut absolvent al Universitatii Columbia este Warren Buffett, omul de afaceri american care a pus bazele grupului Berkshire Hathaway, cu o valoare pe piata de 240 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Columbia.edu

4. Universitatea New York

4. Universitatea New YorkNumar absolventi miliardari: 17
Avere totala: 68 mld. dolari

74% dintre absolventii miliardari ai Universitatii New York si-au construit singuri averea, acelasi procent regasindu-se si in cazul absolventilor Harvard.

Sursa foto: Nyu.edu

3. Stanford

3. StanfordNumar absolventi miliardari: 27
Avere totala: 76 mld. dolari

Co-fondatorul Google Sergey Brin detine o diploma Stanford. 71% dintre absolventii miliardari ai acestei universitati si-au construit singuri averea.

Sursa foto: Stanford.edu

2. Universitatea Pennsylvania

2. Universitatea PennsylvaniaNumar absolventi miliardari: 28
Avere totala: 112 mld. dolari

Cel mai cunoscut miliardar care a absolvit Universitatea Pennsylvania este omul de afaceri Ronald Perelman, proprietarul MacAndrews & Forbes Holdings Inc. Acesta a donat universitatii, luna trecuta, suma de 25 mil. dolari pentru constructia unui nou centru pentru departamentul de stiinte politice si economice din cadrul universitatii.

Sursa foto: Penn.stateuniversity.com

1. Harvard

1. HarvardNumar absolventi miliardari: 52
Avere totala: 205 mld. dolari

Printre absolventii Universitatii Harvard se numara omul de afaceri Jorge Lemann (cu o avere de aproximativ 19 mld. dolari) si co-fondatorul Facebook Eduardo Saverin.

Intra in cea mai mare competitie a managerilor – MBA CHALLENGE! Fii cel mai bun si castiga un EMBA in valoare de 17.000E!



Sursa foto: Isites.harvard.edu