Datorii de 500 mil. dolari

Datorii de 500 mil. dolariRegele muzicii pop - decedat in mod neasteptat joi, la varsta de 50 de ani - a lansat, dupa o cariera de 40 ani, cel mai vandut album din toate timpurile, "Thriller".

In pofida sutelor de milioane de dolari incasati, Jackson avea o datorie de circa 500 de milioane de dolari, au declarat surse citate de The Wall Street Journal la inceputul lunii, informatie preluata de NewsIn.

Insa drepturile de autor pentru melodiile sale si pentru o parte din catalogul Beatles, pe care le detinea, valoreaza peste un miliard de dolari, potrivit 9AM.

Cititi mai multe subiecte despre moartea lui Michael Jackson in Dosarele 9AM.

Costurile unui stil de viata excentric

Costurile unui stil de viata excentricCariera si imaginea lui Michael Jackson au fost afectate de problemele financiare si legale care s-au acumulat in ultimii ani.

Cunoscut pentru sumele impresionante de bani pe care le cheltuia pe jucarii si antichitati, el a fost a fost acuzat de un contabil, in timpul procesului sau din 2005 pentru molestarea sexuala a unui copil, ca ar fi cheltuit cu 20, pana la 30 de milioane de dolari mai mult decat incasa pe an.

Stilul sau de viata excentric a fost posibil, pe de o parte, datorita unui imprumut de 200 de milioane de dolari garantat cu partea pe care o detinea din drepturile de autor pentru catalogul Beatles. De asemenea, Jackson detinea un joint venture cu Sony Corporation, Sony/ATV.

Refinantarea creditelor

Refinantarea creditelorIn 2006, el a refinantat creditele pe care le avea, pentru a se salva de insolventa. De asemenea, in noiembrie a trebuit sa predea titlul proprietatii sale Neverland din California unei companii infiintate de el si de trustul de investitii imobiliare Colony Capital LLC, care detine ipoteca pe proprietate.

Colony Capital intentiona sa vanda Neverland, care ar fi putut valora intre 70 si 80 de milioane de dolari daca Michael Jackson si-ar fi refacut cariera, a declarat directorul companiei, Tom Barrack, citat de Wall Street Journal.

Intr-un comunicat de presa, Barrack a declarat ca este "profund intristat" de decesul artistului, dar nu a comentat impactul asupra companiei sale.

Concertele din Londra, solutie de iesire din criza

Concertele din Londra, solutie de iesire din crizaPentru a rezolva aceste probleme financiare, Michael Jackson planuia o serie de concerte la Londra in aceasta vara, la 12 ani dupa ultimul sau trurneu. AEG Live, care promova cele 50 de concerte care urmau sa aiba loc la 02Arena, ar putea pierde pana la 40 de milioane de dolari, daca asigurarile pe care le are nu sunt suficient de substantiale pentru a acoperi ceea ce a cheltuit deja pentru pentru productie, potrivit revistei Billboard.

In plus, compania nu va putea recupera nimic de la familia Jackson. "Organizatorii concertelor nu il pot da in judecata", a explicat Bob Rasmussen, decanul facultatii de drept Gould, de la University of Southern California. "Dupa ce moare, nu mai are nicio obligatie sa cante", a adaugat el.

In plus, AEG estimase ca va obtine 400 de milioane de dolari printr-un proiect de a colabora cu Michael Jackson timp de trei ani si jumatate.

Dar cele mai mari venituri ale lui Michael Jackson ar putea fi inregistrate dupa moartea sa. Sony Music Entertainment va reedita, probabil, cele mai bine vandute albume ale artistului si poate chiar inregistrari rare.

Colectie secreta de peste 100 de cantece

Colectie secreta de peste 100 de canteceO colectie secreta de peste 100 de cantece, inregistrate de Michael Jackson pentru copiii sai, ar putea fi data publicitatii ca urmare a mortii megastarului, scrie cotidianul britanic The Times, care il citeaza pe unul dintre biografii solistului, Ian Halperin.

Halperin, autor al cartii "Unmasked, The Michael Jackson Story" (Fara masca: Povestea lui Michael Jackson), a spus inainte de a muri: "Vrea sa le lase copiilor lui, e o mostenire foarte personala pentru ei. Mi s-a spus ca nu va fi de acord sa fie lansate pe piata acum".

Michael Jackson are trei copii - Prince, in varsta de 12ani, Paris Katherine, de 11 ani, si Prince Michael II, care are 7 ani.

Data fiind situatia financiara precara a starului, se spune ca orice astfel de inregistrari nu vor fi pastrate prea mult timp cu titlu privat. Sunt zvonuri potrivit carora Michael Jackson ar fi lasat datorii de circa 400 de milioane de dolari, altii vorbind chiar de o suma mult mai mare.

Cititi mai mult in Dosarele 9AM.