GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKlineGlaxoSmithKline, cel de-al doilea producator de medicamente din lume, a afisat miercuri rezultate trimestriale peste asteptari si a prevazut ca tendinta se va prelungi si in a doua jumatate a anului, sustinuta de vanzarile puternice ale vaccinului destinat gripei porcine, relateaza Reuters.

Profitul inainte de taxe si de restructurare a fost in al doilea trimestru de 2,250 miliarde lire sterline (3,69 miliarde dolari), echivalent cu castiguri per actiune inainte de costurile de restructurare de 31 pence/actiune, in urcare cu 14%, potrivit NewsIn.

Vanzarile au crescut cu 15%, la 6,747 miliarde.

Eli Lilly & Co

Eli Lilly & CoEli Lilly & Co., unul dintre cei mai mare producatori de medicamente din lume, a anuntat miercuri un profit net in urcare cu 21% in al doilea trimestru din 2009, peste estimarile analistilor, pe fondul cresterii vanzarilor, informeaza Bloomberg.

Profitul net din perioada analizata a crescut la 1,16 miliarde dolari, sau 1,06 centi/actiune, potrivit unui comunicat al companiei.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 958,8 milioane dolari, sau 88 centi/actiune.

Castigurile, excluzand costurile de achizitii si alte articole, au atins 1,12 dolari/actiune, peste estimarile analistilor chestionati de Boomberg, care se asteptau la castiguri de 1,02 dolari/actiune.

Pfizer

PfizerGrupul american de produse farmaceutice Pfizer Inc a anuntat miercuri ca profitul net a scazut cu 19% in al doilea trimestru al anului, la 2,26 miliarde dolari, in contextul in care aprecierea dolarului a afectat veniturile din toata gama de produse, relateaza Reuters.

Cel mai mare producator de medicamente din lume a inregistrat in al doilea trimestru castiguri de 2,26 miliarde dolari, sau 34 centi/actiune, comparativ cu 2,78 miliarde dolari, sau 41 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au scazut in al doilea trimestru cu 9%, la 11 miliarde dolari.

Excluzand elementele speciale, grupul a inregistrat un profit de 48 centi/actiune, cu putin peste asteptarile analistilor, potrivit datelor dintr-un sondaj Reuters.

Pfizer si-a majorat estimarile de profit pentru 2009, la 1,90-2,00 dolari/actiunie, excluzand elementele speciale. Anterior, grupul prevedea castiguri anuale de 1,85-1,95 dolari/actiune.

Pentru anul 2009, grupul estimeaza venituri de 45-46 miliarde dolari.