# Locul 10 - Zurich

# Locul 10 - ZurichClasat anul trecut pe aceeasi pozitie, Zurich ocupa locul 10 in topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati.

Potrivit unui alt studiu realizat de Mercer, Zurich ocupa primul loc in topul celor mai importante centre financiare din lume datorita numarului mare de banci pe suprafata locuita.

# Locul 9 - Geneva

# Locul 9 - GenevaPe o treapta mai sus se afla un alt oras elvetian - Geneva, care si-a conservat cea-a de-a noua pozitie in topul oraselor cu cel mai inalt cost al vietii pentru expati.

Orasul a fost supranumit cea de-a treia capitala financiara a Europei, dupa Londra si Zurich, si al saselea cel mai important oras din lume din punct de vedere financiar, potrivit Global Financial Centres Index.

Geneva este cunoscuta ca cea mai compacta metropola din lume, fiind al patrulea cel mai scump oras al lumii in 2009.

# Locul 8 - Copenhaga

# Locul 8 - CopenhagaCapitala Danemarcei se situeaza in 2010 pe locul 8, o treapta inferioara comparativ cu anul trecut.

Orasul este deja recunoscut pentru calitatea optima a vietii, fiind totodata considerata una dintre capitalele cu cele mai extinse arii de spatiu verde din Europa. Copenhaga este centrul financiar al Danemarcei si a ocupat locul 4 in topul celor mai importante centre financiare europene in anul 2009.

# Locul 7 - Kobe

# Locul 7 - KobeClasat in acest an pe pozitia a saptea in top, Kobe a pierdut un loc fata de anul trecut, cand orasul japonez ocupa locul 6.

Al sasealea cel mai mare oras al Japoniei, Kobe reprezinta si un puternic centru financiar, adapostind sediile centrale ale unor companii ca ASICS, Daiei sau Mitsubishi Motors.

Sursa foto: www.kobecityinfo.com

# Locul 6 - Stavanger

# Locul 6 - StavangerOrasul norvegian Stavanger a obtinut o crestere spectaculoasa intr-un an, urcand peste 8 pozitii in top, pentru a ajunge in 2010 pe locul 6.

Orasul este recunoscut la nivel international pentru companiile petroliere care foreaza in Marea Nordului. Detinuta de stat, compania Statoil este cel mai important jucator de pe piata petrolului din zona.


# Locul 5 - Yokohama

# Locul 5 - YokohamaClasat anul trecut pe locul 4, orasul nipon Yokohama pierde o pozitie, ajungand pe locul 5 in 2010.

Economia orasului se bazeaza pe cifrele de afaceri ale companiilor care activeaza in domeniile transport, biotehnologie si semiconductoare.


Cea mai cunoscuta companie pe plan european cu sediul in Yokohama este Nissan.

# locul 4 - Nagoya

# locul 4 - NagoyaAl treilea oras nipon in top, Nagoya se claseaza la randul sau pe o pozitie inferioara fata de anul trecut.

Companiile prezente in Nagoya provin in principal din sectorul automotive.

# Locul 3 - Luanda

# Locul 3 - LuandaNumarul 1 in top in 2009, orasul angolez Luanda a pierdut doua pozitii in top in 2010.

Extractiile petroliere masive din zona au crescut in ultimii ani nivelul de trai si costurile in Luanda.

# Locul 2 - Oslo

# Locul 2 - OsloCu un avans de sase pozitii, Oslo, capitala Norvegiei, se claseaza pe locul doi in topul celor mai scumpe orase pentru expati.

Oslo este unul dintre cele mai scumpe orase ale Europei, alaturi de Londra, Copenhaga sau Zurich, potrivit unui studiu al Mercer, realizat anul trecut.

# Locul 1 - Tokyo

# Locul 1 - TokyoMetropola nipona surclaseaza orase cu traditie ca Londra sau New York si castiga o pozitie fara de anul trecut, ocupand in acest an primul loc in topul celor mai scumpe orase pentru expati.

Orasul este recunoscut pentru bancile si centrele de investitii care gestioneaza o parte semnificativa a yenilor japonezi si nu numai. Bursa de valori din Tokyo este cotata ca fiind cea mai importanta din lume.

Bucuresti - Locul 70 in Europa in topul costurilor pentru expati

Bucuresti - Locul 70 in Europa in topul costurilor pentru expatiDesi topul a fost realizat inainte de deprecierea euro la nivel international, Bucurestiul a urcat 113 pozitii intr-un singur an, clasandu-se pe locul 70, inainte unor orase ca Minsk sau Chisinau.