Lotul Spaniei valoreaza 650 mil. euro

Lotul Spaniei valoreaza 650 mil. euroCei 23 de jucatori aflati in lotul Spaniei, noua campioana mondiala la fotbal, valoreaza 650 de milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.co.uk.

Cel mai valoros jucator al ibericilor este XaviHernandez, pasatorul de la centrul terenului, care este cotat la 65 mil. euro.


Andres Iniesta, cel ce i-a adus Spaniei primul titlu mondial din istoria fotbalistica, se afla pe locul al doilea, cu 60 mil. euro, urmat de Cesc Fabregas, jucatorul lui Arsenal Londra, pretuit la 55 mil.euro.

Comparativ, lotul olandezilor este evaluat la 251,8 mil. euro, cel mai bine cotati jucatori fiind Arjen Robben – 38 mil. euro, Wesley Sneijder – 35 mil. euro si Robin van Persie – 25 mil. euro.


Goldman Sachs, Raiffeisen si caracatita Paul au mizat corect

Goldman Sachs, Raiffeisen si caracatita Paul au mizat corectNu doar caracatita Paul a pariat pe victoria Spaniei la CM, ci si institutii financiare importante ca Goldman Sachs si Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) Group.

Astfel, in vreme ce americanii au estimat ca Spania are cele mai multe sanse de a castiga trofeul, urmata de Brazilia, austriecii au creditat-o pe Germania, invinsa Spaniei din semifinalele competitiei, ca a doua favorita.

Caracatita Paul, care a devenit celebra dupa ce a ghicit toate pronosticurile meciurilor in care una din echipe a fost Germania, nu s-a dezmintit nici in finala si a indica ca Spania va castiga confruntarea cu Olanda.

Economia Spaniei ar putea sa urmeze performanta sportiva

Economia Spaniei ar putea sa urmeze performanta sportivaUn raport intocmit de Goldman Sachs inainte de startul competitiei sugera ca perspectiva economica arata ca la fel de promitatoare precum echipa de fotbal a Spaniei.

Dupa colapsul din piata imobiliara, economia Spaniei a intrat intr-o lunga recesiune
care a generat un avans al numarului de someri si o crestere impresionanta a deficitului public.

Guvernul nu a reusit sa intelega adancimea crizei si a emis un pachet de masuri anticriza care au ocolit problemele fundamentale.

Prin urmare, Produsul Intern Brut (PIB) a scazut in primul trimestru al anului cu 1,3%
, iar Fondul Monetar International a anuntat o scadere economica estimata la 0,4% pentru anul in curs si o crestere de doar 0,6% in 2011.

Campionatul de fotbal din Spania genereaza venituri anuale de 1,5 mld. euro

Campionatul de fotbal din Spania genereaza venituri anuale de 1,5 mld. euroTriumful Spaniei ar putea duce la pastrarea suprematiei financiare a La Liga, campionatul spaniol de fotbal, care a generat venituri anuale de 1,5 miliarde de euro in sezonul 2008-2009.

Real Madrid si Barcelona se afla pe primele doua pozitii in topul celor mai bogate cluburi din lume, in functiile de veniturile generate, arata analiza Football Money League, realizata de compania Deloitte.

Considerat de foarte multi specialisti in domeniu ca fiind cel mai mare club din istoria fotbalului, Real Madrid (Spania) se claseaza pe pozitia a doua intr-o ierahie intocmita de revista americana Forbes, cu o valoare de 1,32 miliarde de dolari (1,04 mld. euro).

Spaniolii au castigat de noua ori Uefa Champions League, cel mai important trofeu de club din fotbalul european.

Echipa din Madrid are cea mai mare concentrare de vedete din tot fotbalul european, printre cei care stralucesc fiind Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso, Gonzalo Higuain, Rafael Van der Vaart si Iker Casillas.

Spania, campioana la somaj

Spania, campioana la somajSpania a inregistrat in mai o rata a somajului de 19,9%, al doilea procentaj din randul statelor Uniunii Europene (UE), arata datele Eurostat, biroul de statistica al UE.

In schimb, Olanda are printre cei mai putini someri dintre toate tarile Uniunii, iar in mai a avut o rata a somajului de 4,3%, doar Austria fiind mai bine pozitionata, cu o rata a somajului de doar 4%.

Spaniolii conduc si cand vine vorba de consumului de bere, care s-a situat in 2008 la 84,3 litri/cap de locuitor, fata de 77,5 litri/cap de locuitor, cat a fost in Olanda, scrie The Wall Street Journal.

In schimb, in Olanda exista 20 de milioane de bicliclete, la 16,7 milioane de locuitori.

Sfarsitul lui 2008 i-a adus Spaniei cea mai adanca recesiune din 1993

Sfarsitul lui 2008 i-a adus Spaniei cea mai adanca recesiune din 1993Economia Spaniei s-a comprimat cu 1% in al patrulea trimestru din 2008 si a intrat in cea mai adanca recesiune din 1993.

Spania a fost prima economie importanta din Uniunea Europeana (UE) care a publicat Produsul Intern Brut (PIB) din al patrulea trimestru al anului 2008, iar comprimarea a fost cu putin sub estimarile analistilor, ce prevedeau o scadere a PIB-ului cu 1,1.

Acesta a fost cel mai mare declin inregistrat din primul trimestru din 1993, si a urmat unei comprimari de 0,3% in al treilea trimestru, aducand economia Spaniei in recesiune, la acea data, alaturi de cea a Germaniei, a Italiei si a Marii Britanii.

Cresterea economica de la an la an (2008 versus 2007) s-a comprimat cu 0,7%, in contextul in care analistii estimau un declin de 0,8%, marcand cel mai slab rezultat din al doilea trimestru al anului 1993.

Adidas a vandut aproape un milion de tricouri ale selectionatei iberice

Adidas a vandut aproape un milion de tricouri ale selectionatei ibericeReprezentantii firmelor de echipament sportiv Nike si Adidas au spus, la unison, ca turneul din Africa de Sud a fost “cel mai bun CM din istorie”, in functie de veniturile incasate, scrie Bloomberg.

Adidas, al doilea mare producator de articole sportive din lume, a vandut aproape un milion de replici ale tricourilor cu care a evoluat Spania la CM.

De asemenea, compania germana a vandut mai vandut cate un milion de replici ale tricourilor reprezentativelor Germaniei, Argentinei, Mexicului si Africii de Sud.

Mai mult, compania germana estimeaza ca va comercializa peste patru milioane de ghete de joc F50, incaltaminte cu care s-a marcat majoritatea golurilor din competitie.

In Europa, pretul mediu de retail pentru o replica a tricoului Spaniei este de 70 de euro, in vreme ce ghetele F50 costa circa 200 de euro.

Spania, alaturi de celelalte echipe de la mondiale, a adus FIFA 3,2 mld. $

Spania, alaturi de celelalte echipe de la mondiale, a adus FIFA 3,2 mld. $FIFA, organizatorul CM din Africa de Sud a incasat 3,2 mld. dolari (2,5 mld. euro) din vanzarea drepturilor de vanzare a jocurilor Spaniei si a celorlate echipe, precum si din activitati de marketing, informeaza Bloomberg.

Visa, unul din sponsorii competitiei africane, a inregistrat o crestere de 74% a tranzactiilor datorita turneului fotbalistic.

De asemenea, marile case de pariuri din lume au inregistrat castiguri de doua miliarde de dolari (1,6 mld. euro) de pe urma jucatorilor ghinionisti.