Goldman Sachs

Goldman SachsProfitul net al Goldman Sachs a scazut in trimestrul al treilea cu 40%, la 1,9 miliarde de dolari, in timp ce veniturile nete au coborat cu 28%, la 8,9 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate marti de banca americana.

In intervalul similar din 2009, Goldman Sachs a obtinut un profit net de 3,9 miliarde de dolari si venituri de 12,37 miliarde de dolari.

Directorul general al bancii, Lloyd Blankfein, incearca sa refaca reputatia Goldman Sachs, dupa ce in iulie a ajuns la un acord cu Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) pentru inchiderea unei investigatii de frauda.

Banca trebuie sa se adapteze totodata noilor reglementari din sectorul financiar american si international privind riscurile asumate si nivelul capitalului, iar unii investitori considera ca modelul de afaceri al Goldman Sachs ar putea fi schimbat.

Citigroup

CitigroupGrupul financiar Citigroup, a treia mare banca din SUA, a raportat un profit net de 2,2 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, comparativ cu o pierdere de 3,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul imbunatatirii performantelor si reducerii provizioanelor.

Grupul a consemnat o scadere de 10% a veniturilor totale in trimestrul al treilea, de la 23,1 miliarde de dolari in urma cu un an la 20,7 miliarde de dolari, potrivit raportului fiannciar al institutiei de credit.

Bank of America

Bank of AmericaBank of America, cea mai mare institutie de credit din SUA, a raportat o pierdere de 7,3 miliarde dolari in trimestrul al treilea, fata de un profit net de 2,2 miliarde dolari in aceeasi perioada anul trecut, din cauza reevaluarii negative a activelor cu 10,4 miliarde dolari.

Banca a inregistrat, insa, rezultate operationale peste asteptari, respectiv profit de 3,1 miliarde de dolari, sau 27 de centi pe titlu, in timp ce analistii anticipau un castig pe actiune de 16 centi.

Institutia a anuntat inca din trimestrul al doilea al acestui an ca va reevalua in scadere cu 10,4 miliarde de dolari active diviziei de carduri, ca urmare a unei legi din SUA care limiteaza comisioanele percepute de banci pentru operarea tranzactiilor derulate prin card de debit.

JPMorgan Chase

JPMorgan ChaseProfitul net al JPMorgan Chase, primul mare grup american care a raportat rezultate financiare la noua luni, a crescut cu 50% in primele noua luni ale anului, la 12,5 miliarde de dolari, sustinut de rezultate peste asteptarile analistilor in trimestrul al treilea.

In primele noua luni ale anului trecut, grupul financiar a inregistrat un profit de 8,4 miliarde de dolari.

Profitul pe actiune a crescut cu 88% in perioada analizata, de la 1,5 dolari anul trecut la 2,84 dolari in ianuarie-septembrie anul acesta, potrivit raportului financiar al JPMorgan, a doua mare banca din SUA dupa active.

Veniturile au scazut cu 1% in primele noua luni, de la 77,3 miliarde de dolari la 76,6 miliarde de dolari.