Romanian International University Fair

Romanian International University FairRomanian International University Fair (RIUF) este cel mai mare eveniment educational din Romania si estul Europei. Anual, peste 100 de institutii educationale, din peste 20 de tari, vin sa interactioneze direct cu tinerii romani interesati de studii internationale.

Datele desfasurarii editiilor RIUF 2011 sunt:

- 12 - 13 martie, Bucuresti

- 15 martie, Timisoara

- 17 martie, Iasi

La editiile RIUF de anul acesta1, vizitatorii vor putea participa la Spot-Admissions (Admiteri instant) – interviuri de 15 minute cu reprezentantii universitari, seminarii, prezentari, workshop-uri, sesiuni de prezentare ale universitatilor, sample classes, etc.

Mai multe detalii despre acest eveniment veti gasi pe site-ul RIUF.


Eveniment global de constientizare sociala

Eveniment global de constientizare socialaZeitgeist Day, sau pe scurt ZDay, este un eveniment anual global, care se desfasoara la mijlocul lunii martie, avand scopul de a atrage atentia publica asupra Miscarii Zeitgeist si a Proiectului Venus.

Anul acesta, organizatorii evenimentului va propun un format nou pentru ZDay, accentuand:

- Proiectele si directiile de activitate actuale ale miscarii in care te poti implica direct

- Ce inseamna Miscarea Zeitgeist pentru realitatea romaneasca?

- Sesiuni de intrebari si raspunsuri si dialog liber

Participarea este deschisa oricui, potrivit Zeitgeist Romania.

Evenimentul principal are loc sambata, 12 martie, in cadrul Eurocinema, Str. Gutenberg, Nr. 19, de la ora 17:00 la 22:00, si duminica, 13 martie, in clubul Control, Str. Academiei, Nr.19.

Sursa foto: Facebook.com

Piesa de teatru Rencontres

Piesa de teatru RencontresCompaniadanpuric.ro anunta sustinerea piesei de teatru Rencontres, in regia lui Dragos Huluba si a Violetei Totir.

Piesa, care va incepe la ora 19:00, se va tine in sala Rapsodia, din Str. Lipscani, Nr. 53.

"Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi, un comentariu fin asupra dragostei, cu un umor rafinat, marca sigura a unui talent inteligent", spune Dan Puric despre Rencontres, potrivit Biletfan.ro.

Rencontres dureaza o ora, iar pretul unui bilet costa de la 20 la 30 lei.

Sursa foto: Biletfan.ro



Central Park - Simon & Garfunkel Tribute Concert

Central Park - Simon & Garfunkel Tribute ConcertHard Rock Cafe va invita sambata, 12 martie, incepand cu ora 22:30, la un show energic.

Central Park - Simon & Garfunkel va vor oferi doua ore de folk-rock.

Trupa muzicala va va delecta cu melodii precum "The Sound of Silence", "Bridge over Troubled Water", '"Mrs. Robinson","I Am a Rock", "Homeward Bound", "A Hazy Shade of Winter", "The Boxer", "Cecilia" si multe altele.

Pretul unui bilet este de 40 lei.

Sursa foto: Hardrock.com


Conferintele TNB

Conferintele TNBDuminica, 13 martie, ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului National, Excelenta Sa Kanji Tsushima va sustine conferinta cu tema Japonia vazuta de un japonez care s-a format in Romania.

Excelenta-Sa Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei la Bucuresti, a activat in Ministerul nipon al Afacerilor Externe timp de 43 de ani, dintre care 23 i-a petrecut in cadrul misiunii diplomatice din Romania. Bun vorbitor de limba romana, Kanji Tsushima va dezvalui cum vede un japonez tara noastra, dar si cum isi vede propria tara un diplomat care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii in strainatate, conform paginii de internet a Teatrului National Bucuresti.

Initiate cu aproape opt decenii in urma de Ion Marin Sadoveanu, Conferintele Teatrului National au revenit pe scena Salii Atelier incepand din anul 2006 cu prelegerile unor personalitati marcante ale culturii romane pe teme dintre cele mai diverse si incitante.

Adunate intr-o colectie de DVD-uri care-si propune sa pastreze aceste marturii de intelepciune, cultura si civilizatie, 32 dintre conferintele stagiunilor anterioare pot fi achizitionate la agentia de bilete sau in foaierele salilor inainte sau dupa spectacole.

Sursa foto: TNB


O noapte furtunoasa [Mahala], la Cluj

O noapte furtunoasa [Mahala], la ClujDuminica aceasta, incepand cu orele 19:30, Grupul de Initiativa Teatrala ArCa LuI nOe - Cluj va invita la spectacolul O noapte furtunoasa [Mahala], comedie dupa Ion Luca Caragiale.

Distributia:

Jupan Dumitrache - Cristian Petrule
Nae Ipingescu - Alin Achim
Chiriac - Radu Catana
Spiridon - Luissa Maino
Zita - Teodora Demian
Veta - Laura Pacurar
Rica Venturiano - Mihai Cinpoeru

Un spectacol de Alexandru Robert Nagy

Pret bilet: 7 lei.




Petrecere reggae cu Jafa Mafia Soundsystem

Petrecere reggae cu Jafa Mafia SoundsystemJafa Mafia Sound System a fost infiintata in Noua Zeelanda in anul 2003 de catre selectah Tobi si Captain Midnite. Trupa colaboreaza si cu altii cantareti, precum Jay-MC Flowzion si VJ/soundboy Razhard, MC Tuff Enchant, Kyabamba Sound (elvetian), Outernational Sound (Irlanda), Tek Nasty (Sydney) si Goldfinger (Japonia), Reclash, potrivit Clujlife.com.

In fiecare an, la cortul de reggae de la Sziget Festival, peste 10.000 de oameni sunt prezenti la party-urile lor.

Petrecerea reggae are loc sambata, 12 martie, de la ora 22:00, in Booha Bar, din Cluj.

Pret intrare: 10 lei

Sursa foto: Clujlife.com



Zilele cubaneze la Sibiu

Zilele cubaneze la SibiuSambata si duminica, in Sibiu, puteti participa la Zilele cubaneze.

In cadrul evenimentului, organizat de Asociatia Artgothica Sibiu in perioada 10-17 martie, vor avea loc proiectii de film cubanez contemporan, vor fi prezentate fotografii cu Havana si poezie cubaneza. Evenimentul este organizat in colaborare cu Ambasada Cubei la Bucuresti. Co-organizatori: Biblioteca Judeteana Astra, Universitatea Alma Mater Sibiu si Atrium Classic Cafe, arata Sibiul.ro.

Asociatia organizeaza acest eveniment dedicat culturii cubaneze, cu proiectii de film, fotografii cu Havana, muzica si poezie cubaneza, intr-o saptamana ce se doreste exotica, un inceput de primavara cu savori de departe.

Sursa foto: Sibiul


Sibiu: Expozitia Et in Italia Ego

Sibiu: Expozitia Et in Italia EgoExpozitia Et in Italia Ego – ce prezinta un numar de 34 de lucrari realizate in secolele XVI – XVIII care au facut parte din colectia baronului Samuel von Brukenthal – este realizata cu intentia de a ilustra interesul special al pictorilor flamanzi si olandezi pentru tinutul insorit al Italiei, o chintesenta a veseliei si a vietii lipsite de griji traita intr-o utopica Arcadie, pentru care tinutul real al Italiei a devenit paradigma /modelul.

Colectia Muzeului National Brukenthal detine lucrari reprezentative ale acestui gen de peisaje, iar prin prezenta expozitie curatorul Sanda Marta vrea sa ofere vizitatorilor pentru prima data aceasta selectie, care cuprinde si cateva tablouri ne expuse, se arata pe site-ul Muzeului Brukenthal.

Expozitia se desfasoara in perioada 10 martie – 10 aprilie 2011, la Casa Albastra, Sala Multimedia, Piata Mare nr.5.

Sursa foto: Sibiul.ro


La Iasi, are loc spectacolul Fata prost pazita

La Iasi, are loc spectacolul Fata prost pazitaOpera Nationala Romana Iasi prezinta duminica, 13 martie, de la orele 18:30, spectacolul Fata prost pazita.

Piesa, care va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor, este regizata de Mihai Babuska, la fel si coregrafia, dupa cum arata anuntul de pe Iasi.Inoras.ro.

Sursa foto: Iasi.Inoras


Expozitia de pictura Din Venetia la Bryce Canyon

Expozitia de pictura Din Venetia la Bryce CanyonExpozitia de pictura Din Venetia la Bryce Canyon a debitat pe 3 martie si tine pana pe data de 13 martie 2011, la Kron-Art Gallery, din Brasov.

"Galeria KronArt va invita la expozitia de pictura a artistului plastic Mihail Filip, din Bucuresti. Expozitia va avea loc la sediul din strada Postavarului, nr. 18, Brasov", potrivit Brasov.ro.


Faust, la Opera Brasov

Faust, la Opera BrasovSambata, 12 martie, incepand cu ora 18:30, la Opera Brasov, are loc Faust, drama lirica in 3 acte, dupa Goethe.

In Faust sunt reunite principelele trasaturi ale stilului epocii,respectand cerintele modei pariziene de la mijlocul secolului XIX -spectacole de mare montare, cu divertismente coregrafice, scene corale si pagini solistice stralucitoare, conform Brasov.ro.

Pret bilete: 20 sau 10 lei