Descopera Bulevardul Magheru

Descopera Bulevardul MagheruFundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti cladirile interbelice si povestile unui bulevard celebru din centrul orasului, sambata, de la ora 11:00, pe Magheru, cu plecare din fata Bisericii Baratia.

In aceasta expeditie culturala veti descoperi frumusetea cladirilor si monumentelor de pe Bulevardul Magheru si veti afla povestea oamenilor care le-au construit si momentele memorabile petrecute in aceasta zona centrala, noteaza cei de la Fundatia Calea Victoriei.

Bulevardul Magheru reprezinta artera cea mai circulata a Bucurestilor, pe care trecem zilnic, fara sa ii cunoastem istoria. Marile bulevarde, I. C. Bratianu, Magheru, Lascar Catargiu, fiecare cu stilul sau arhitectural diferit, reprezinta cel mai bine spiritul eclectic, plin de contraste si surprize, al Bucurestilor.

Cladirile, palatele si locurile pe langa care se va trece si despre care se va povesti sunt Biserica Baratia, Biserica Sfantu Gheorghe, kilometrul zero, ansamblul Coltea, Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Sutu, Palatul Universitatii, Hotel Ambasador, Biserica Italiana, Blocul ARO, Casa lui D.A.Sturdza (Libraria Carturesti), Piata Romana, spectaculoasele case de pe Bulevardul Lascar Catargiu, Observatorul Astronomic, Palatul Bratianu.

Cei care va vor conduce in aceasta calatorie in spatiu si timp sunt tineri istorici, indragostiti de orasul vechi.

Pret bilet normal: 30 lei; studenti 25 lei


Concert The Animals & Friends

Concert The Animals & FriendsLegendara trupa The Animals & Friends va concerta in Jukebox Club (strada Turturelelor nr. 11), in data de 2 aprilie, potrivit site-ului clubului Jukebox.

Din categoria trupelor de aur, The Animals a intrat in istoria rock-ului cu hit-uri fredonate de generatii, rulate oricand pe posturile de radio. The House of The Rising Sun, We Gota Get Out of This Place sau Don’t Le Me Be Misunderstood sunt doar cateva dintre ele.

Cea mai iubita piesa The Animals, The House of The Rising Sun, este de fapt o veche melodie folk americana, cu origine necunoscuta, preluata si reinterpretata de o multitudine de artisti (de la The Beatles, la The Doors, de la Sinead O’Connor, la Muse).

Biletele s-au pus in vanzare pe data de 7 martie, exclusiv prin Reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online prin www.eventim.ro.

Costul unui bilet este de 65 de lei pana in data de 2 aprilie si de 80 de lei in ziua concertului.




Macbeth, de Shakespeare la TNB

Macbeth, de Shakespeare la TNBMacbeth de William Shakespeare, spectacol-studiu produs sub auspiciile Centrului de Creatie si Cercetare Teatrala Ion Sava din cadrul TNB, va avea loc sambata si duminica, pe 2 si 3 aprilie, de la ora 19:00.

Ion Caramitru, in rolul titular, si Valeria Seciu, in Lady Macbeth, revin pe scena Nationalului bucurestean, la cateva decenii de la debutul lor aici, intr-un duet-duel de extraordinara forta interpretativa.

In regia lui Radu Penciulescu.

Pret bilete: 50 si 30 lei.

TeamXpert Bike Day

TeamXpert Bike DayDuminica, 3 aprilie, are loc o noua iesire pe doua roti, la Comana, anunta Taberecusuflet.wordpress.com.

Organizatorii va propun doua trasee cu lungimi de 15 km si 38 km si, de asemenea, va sugereaza ca bicicleta sa fie echipata cu 3 foi. Sunt invitati toti cei care au un mountainbike si iubesc natura.

Ce se ofera: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa, bautura energizanta si garantia unei ture frumoase in natura. La cerere, se poate oferi transport, transport biciclete, inchiriere biciclete.

TeamXpert Bike Day este un proiect TeamXpert, realizat prin Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber.

Cost: 25 lei



Concert la Palatul Mogosoaia - pianistul Lucian Velciu

Concert la Palatul Mogosoaia - pianistul Lucian VelciuConcert de exceptie la Palatul Mogosoaia. Duminica, 3 aprilie 2011, de la ora 17:00, unul dintre cei mai talentati pianisti ai generatiei tinere - Lucian Velciu, castigator a numeroase competitii, propune melomanilor opusuri de Enescu, Liszt si Beethoven, conform PalateBrancovenesti.ro.

Concertul se inscrie in cadrul Stagiunii Muzica la Palatele Brancovenesti, edita a III a, eveniment organizat de Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

Intrarea este libera.

Teatru: Podu', in regia lui Horatiu Malaele

Teatru: Podu', in regia lui Horatiu MalaeleTeatrul Metropolis va da intalnire pe un Pod al situatiilor limita in viata, unde ii veti intalni pe Horatiu Malaele si George Ivascu, intr-o farsa a existentei absurde, a deriziunii in fata propriilor neputinte, duminica, 3 aprilie, de la ora 19:00.

"Cu imens umor, Un Neinteles, Un Indragostit si o Artista vor sta la coada in fata mortii, va vor dezvalui fara mila, in cheie caricaturala, propriile drame, tocmai pentru a descoperi Viata. Iubirea, faima, absolutul…trei laitmotive, sau trei constante ale existentei noastre, ne pun la incercare pofta de ras, timp de o ora, intr-o satira nemiloasa la adresa caracterelor umane", se arata pe pagina de Internet a Teatrului Metropolis.

Durata: 1h 30 min

Pret bilet: 31,80 lei


Bi-Re-Cycle Day, la Sibiu

Bi-Re-Cycle Day, la Sibiu"A venit primavara, asadar e timpul sa iesim la curatenie. Micii luptatori va asteapta pe data 2 aprilie 2011 la curatenia de primavara!". Asa suna anuntul celor de la Eco Warriors, organizatorii actiunii de ecologizare pe biciclete in Padurea Dumbrava Sibiu, dupa cum informeaza Sibiul.ro.

Punctul de intalnire va fi in Parcul Sub Arini la Cupola, la ora 9.00.

Cei care doresc sa se implice alaturi de Eco Warriors si alte organizatii de mediu sunt asteptati sa participe la evenimentul de sambata. Sacii de gunoi, manusile si transportarea gunoiului sunt asigurate de Primaria Sibiu.

Campionatului National de Endurocross 2011

Campionatului National de Endurocross 2011A doua etapa a campionatului national de Endurocross 2011 este organizata de noul club sibian Black Ryders in Dealul Gusteritei incepand cu ora 10:00.

Accesati Sibiul.ro pentru programul complet al evenimentului.

Spectacolul de teatru Squat

Spectacolul de teatru SquatSpectacolul Squat, dupa Azilul de noapte, de Maxim Gorki va avea loc pe data de 2 aprilie 2011, ora 19.00, dupa cum anunta Iasi.Inoras.ro.

Locatia: Baia Turceasca (str. Crisan, in spatele Mitropoliei)

Regia: Octavian Jighirgiu

Distributia: Gelu Zaharia, Laura Bilic, Vlad Volf, Iorestina Florea, Cristina Rotariu, Bogdan Palie, Alexandru Dobinciuc, Victor Bitiusca, Ioana Corban, Ancuta Gutui, Bianca Ioan, Tudor Alexandru, Adrian Marele, Petrut Butuman, Cristian Gheorghe, Vlad Stoica, Cosmina Rusu, Alexandra Cantemir

Capacitatea maxima a spectacolului este de 70 locuri.

Bilete pot fi cumparate direct de la Baia Turceasca, inainte de fiecare spectacol, incepand cu ora 18.00.

Pret bilete: 15 lei (7 lei - reducere elevi/studenti)

Timisoara: Shop-ul de vacanta

Timisoara: Shop-ul de vacantaIn perioada 1 - 3 aprilie 2011, la demisolul, parterul si etajul Iulius Mall Timisoara va avea loc cea de-a VII-a editie a targului de turism Shop-ul de vacanta, informeaza Timisoreni.ro.

Peste 35 de companii ii asteapta pe banateni cu cele mai inedite si accesibile oferte pentru petrecerea vacantei de vara.

Destinatii de vis in tari exotice, croaziere de lux, weekend-uri in capitale europene, pachete turistice all inclusive, dar si oferte aproape de casa in Romania sau Ungaria, pe toate le gasiti la acest eveniment.

Targutu' Vintage de primavara, in Cluj

Targutu' Vintage de primavara, in ClujSambata si duminica, intre orele 11:00 - 19:00, are loc Targutu’ Vintage de primavara, gazduit de Casa Matei, din Cluj, potrivit Clujlife.com.

Deja in buna traditie evenimentul va fi gazduit de Casa Matei si va fi timp de doua zile ground zero al exploziei de eleganta vintage la Cluj. Rochite vaporoase, culori vii, mantouri si palarii scoase din dulapul matusii Yvette, manusi glace si voal georgette, bijuterii, esarfe cu un aer de vacanta retro, vor fi scoase de la iernat gata sa aduca culorile primaverii in garderobele clujencelor.


T.N. Lucian Blaga, Cluj: Cipsuri si dale

T.N. Lucian Blaga, Cluj: Cipsuri si daleDuminica, 3 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul National Lucian Blaga din Cluj, puteti viziona piesa Cipsuri si Dale, de Ioan Peter, anunta Clujlife.com.

Regia: Cristian Nedea

Decorul: Adrian Damian

Costumele: Ana Pavel

Muzica originala: Serban Ursachi

Coregrafia: Andrea Gavriliu




Lansare Minicards Brasov

Lansare Minicards BrasovLansarea Minicards in Brasov are loc in Festival 39, sambata aceasta, de la ora 20, alaturi de Cristian Dumitru, intr-un show stand up comedy, si Alina Crisan.

Intrarea la spectacol este libera insa este nevoie de o rezervare in prealabil, relateaza IubescBrasovul.ro.

Piesa de teatru, in Brasov

Piesa de teatru, in BrasovTeatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" va invita la piesa de teatru "Fanteziile sexuale ale sotului meu aproape ca m-au inebunit" de John Tobias, in regia lui Serban Puiu, arata IubescBrasovul.ro.

Decorul: Mihai Madescu

Costumele: Luana Dragoiescu

Cu: Mihai Bica, Gabriela Butuc, Demis Muraru, Viorica Geanta Chelbea, Madalin Mandin.

Biletele se gasesc la casa de bilete a teatrului.