Gipsy Kings, in turneu la Bucuresti

Gipsy Kings, in turneu la BucurestiSambata, 9 aprilie, de la ora 20:00, Gipsy Kings vor aduce la Sala Palatului piesele lor pline de ritm si savoare nomada! Acestia vin la Bucuresti pentru un concert ce face parte din "Gipsy Kings 2010-2011 World Tour".

"Gipsy Kings 2010-2011 World Tour" a inceput in 18 iulie 2010 in Los Angeles si ii poarta pe cantareti prin doua continente, ei sustinand concerte in orase precum Montreal, New York, Chicago, Dallas, Holywood, Zagreb, Berlin si Moscova, urmand ca acest turneu sa se incheie pe 7 mai 2011 in Budapesta, potrivit Projectevents.ro.

Gipsy Kings a luat fiinta in 1987, de-a lungul timpului avand o componenta putin diferita decat cea de acum. In prezent, trupa este formata din 8 membri. Originalitatea trupei consta in faptul ca s-a format din unirea a doua trupe mai mici, fiecare avand in componenta membri care sunt frati. Initial, familiile Reyes si Baliardos cantau la nunti si petreceri, impartasind lumii aroma muzicii flamenco si ritmurile latino. Apoi, familia Reyes (Nicolas, Canut, Paul, Patchai, Andre) s-a unit cu familia Baliardos (Tonino, Paco, Diego), formand aceasta trupa exceptionala.

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Boletoo.ro, la casieria Salii Palatului, magazinele Diverta, librariile Adevarul din Bucuresti si din toata tara, libraria Eminescu, magazinul Victoria – Midola Music, Muzica Store, Palatul National al Copiilor, magazinul Unirea, la statia de metrou Unirii 1 si online pe Biletoo.ro, Myticket.ro, Bilete.ro, Blt.ro.

Vedeti detalii legate de preturile biletelor pe site-urile mentionate mai sus.




Targul Verde de la MTR

Targul Verde de la MTRSambata si duminica, de la 9:00 pana la 16:00, la Targul Verde de la Muzeul Taranului Roman, va vor intampina producatori cu verdeturi, cu legume si cu fructe de sezon, florarese cu flori de primavara, dar si multi mesteri populari cu obiecte frumoase si trebuincioase, dupa cum anunta MTR.

Profanii se pot rasfata cu pastrama de rata din zona Botosaniului, cu afumaturi fragede ardelenesti, cu branza de capra cu seminte de mac sau cu nuci de la Crit, cu branza de burduf in haina fistichie de brad de la Fundata sau cu cascaval cu piper. Toate sunt pe gustate si pe-ncercate, ca sa va reamintiti gustul minunat al produselor traditionale.

Targul Verde, organizat de Asociatia Culturala Macondo, in colaborare cu Muzeul Taranului Roman, va asteapta sa simtiti bucuria primaverii.



Concurs de echitatie

Concurs de echitatieClubul de Echitatie Equestria organizeaza in perioada 9-10 aprilie 2011 un nou concurs de echitatie ce deschide sezonul competitional outdoor. Este primul concurs de sarituri outdoor ce are loc in Romania pe anul 2011.

In concurs au fost inscrisi aproximativ 80 de cai, cu calareti din Bucuresti si din alte orase din tara. Concursul reuneste atat sportivi profesionisti, cat si amatori. Pe parcursul celor doua zile concursul va avea 8 probe.

In prima zi sunt patru probe ce se vor desfasura la baraj, iar in ziua a doua vor fi patru probe ce se vor desfasura la cronometru. Concursul se va desfasura in manejul exterior, pe o suprafata de nisip de dimensiuni 65 m/75 m, iar incalzirea se va efectua in manejul interior, pe o suprafata de nisip de 30 m/75 m.

Spectacolul este deschis publicului larg iar intrarea este libera in ambele zile. Clubul are amplasata o terasa exterioara cu vedere spre terenul exterior de unde se poate viziona concursul.

Competitia se va desfasura la Baza Hipica "Stefan Stoica" din Tancabesti, str. Hipodromului FN, comuna Snagov.

Concert de retragere Faithless

Concert de retragere FaithlessSambata, 9 aprilie, de la ora 00:30, puteti viziona concertul de retragere al celor de la Faithless, dupa cum informeaza cinema-ul The Light.

Concertul va fi primul eveniment de muzica dance de acest gen, fiind transmis in direct prin satelit la The Light Cinema - cu aceasta ocazie fanii Faithless vor avea sansa sa petreaca o ultima noapte cu trupa care a definit o era.

Pret bilet: 80 lei

Cum m-am lasat, la Teatrul Metropolis

Cum m-am lasat, la Teatrul MetropolisCum m-am lasat, fals tratat de non-gandire, duminica, de la 19:00, la Teatrul Metropolis.

"De obicei, suntem indemnati sa ne lasam de fumat, de alcool, droguri sau sex. Acum suntem invatati sa nu mai fortam neuronii. Gandirea dauneaza grav carierei! Daca esti intr-o functie de conducere si stai mult pe ganduri, adio! Ti-a si sarit scaunul directorial de sub sezut.
Anca Sigartau si 1-Q Sapro lanseaza un apel catre intelectualii obositi indemnandu-i sa abandoneze gandirea in favoarea unei
vieti lipsite de orice efort intelectual", se arata pe site-ul Teatrului Metropolis.

Cei doi ofera chiar si cateva solutii care sa le usureze celor interesati demersul. Cum m-am lăsat, in regia lui Bogdan Muntean, dupa o idee de Hannes Stein, pus in scena la Teatrul Metropolis, este o falsa pledoarie in favoarea non-gandirii si inactiunii.

Durata: 1 h

Pret bilet: 21,20 lei


Sibiul, pe bicicleta

Sibiul, pe bicicletaClubul de Turism Montan Amicii Muntilor Sibiu, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu si a Casei de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, organizeaza in data de 10 aprilie, pe strazile din Sibiu, a patra editie a Marsului Biciclistilor, potrivit AmiciiMuntilor.ro.

Actiunea, intitulata Miscari Alternative, are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport nepoluant, ca o alternativa la problemele cauzate de un trafic intens.

Prin aceasta manifestare, membrii Amicii Muntilor intentioneaza sa sensibilizeze conducatorii auto cu privire la existenta pe drumurile publice a biciclistilor, in vederea acordarii unui respect mai mare colegilor de trafic.

Editiile de anii trecuti s-au bucurat de un real succes in cadrul biciclistilor, acestia fiind implicati in aceasta actiune de informare a publicului larg cu privire la avantajele pe care le ofera folosirea bicicletei, atat din perspectiva infrastructurii orasului, a protejarii mediului, cat si din perspectiva sanatatii umane.

Marsul va incepe la ora 13, din Piata Mica, urmand ca traseul sa continue: Turnul Sfatului – Str. Gheorghe Lazar – B-dul Corneliu Coposu – Piata Unirii – Str. Vasile Milea – Str. Rahova – Bd. Mihai Viteazu – Calea Dumbravii – str Bahluiului – Str. Scoala de Inot – Str. Justitiei – B-dul Victoriei – Str. A. Saguna – Str. Mitropoliei cu sosire in Piata Mica.

Expozitie de fotografie, la Sibiu

Expozitie de fotografie, la SibiuIn perioada 5 aprilie - 5 mai, se desfasoara expozitia personala de fotografie cu titlul "...prin obiectiv...", in Atrium Cafe, anunta Sibiul.ro.

Claudiu Fabian Milea este un tanar fotograf care a adus Sibiului inca din studentie distinctii fotografice, precum medalia de aur la Salonul International de Arta Fotografica din Brasov.

Prin excelenta fotograf de natura, de peisaj, Fabian va expune 32 lucrari pe temele arhitectura, natura si portret. Expozitia poate fi vazuta si pe internet, la adresa www.fabianm.daportfolio.com.

Raliul Brasovului

Raliul Brasovului"Raliul Brasovului", manifestare sportiva ajunsa la editia a XXXX-a, se va desfasura in perioada 8-9 aprilie in Brasov, Rasnov, Babarunca, Cheia, Paraul Rece si Poiana Brasov, relateaza IubescBrasovul.ro.

Tess Rally 2011 aduna la start 49 de echipaje, alaturi de de care vor fi si cei mai de succes doi piloti din istoria acestui raliului, Titi Aur, care are sase victorii la Brasov si Dan Girtofan, care a invins de trei ori.

Sambata, programul incepe la ora 9:00 si se incheie la 22:00.

Loc de desfasurare: Hotel Aro Palace

Maratonul International Cluj

Maratonul International ClujDuminica, 10 aprilie 2011, va avea loc prima editie a Maratonului Intenational Cluj-Napoca.

Conceptul evenimentului porneste de la ideea de a reuni intr-o competitie deschisa atat alergatori profesionisti, cat si amatori din tara si strainatate, intr-un proiect comun ce isi propune sa promoveze in randul publicului local un mod de viata sanătos si activ prin practicarea alergarii.

Cititi mai multe detalii pe Clujlife.com.

Spectacol de teatru-circ: Tendre Suie, in Iasi

Spectacol de teatru-circ: Tendre Suie, in IasiSpectacol de teatru-circ: Tendre Suie, compania Toron Blues, are loc pe 9 aprilie, de la ora 18.00, in Sala Mare a Teatrului Luceafarul, in cadrul Cafékultour, conform Iasi.Inoras.ro.

Biletele sunt puse in vanzare la Teatrul Luceafarul.

Blues de Timisoara: Bela Kamocsa

Blues de Timisoara: Bela KamocsaSorina Jecza si Fundatia Interart Triade va invita duminica, 10 aprilie 2011, ora 18:00, la Galeria Triade, in cadrul expozitiei de fotografie a artistului Camil Mihaescu, Revelatio – anatomia spiralei, la prezentarea volumului Blues de Timisoara: Bela Kamocsa, ingrijit de Tinu Parvulescu, potrivit Timisoreni.ro.