Street Delivery Revolutia pasnica

Evenimentul are loc la Bucuresti (10-12 iunie) si Timisoara (11-12 iunie).

Street Delivery militeaza pentru un oras care sa ofere bucurie locuitorilor sai, pentru un oras in care pietonilor le este acordata aceeasi importanta ca si celorlalti participanti la trafic, potrivit organizatorilor.

Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Primariei Municipiului Bucuresti, Primariilor de sector, Consiliul Local Timisoara si comunitatile de pe strazile vizate in proiect isi propun sa determine autoritatile sa creeze un traseu cultural pietonal in zona strazii Arthur Verona, care in timp sa se extinda pentru a lega parcul Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu.

Principalele interese si nevoi ale cetatenilor care vor fi adresate in cursul acestor zile tin de arte, arhitectura, urbanism, ecologie, film, mancare sanatoasa, muzica, sport, jocuri pentru copii, ateliere.

Obiectivele planului urbanistic includ: largirea trotuarelor, crearea unui pasaj pietonal subteran care sa traverseze Bulevardul Magheru si parcaje subterane pe mai multe nivele.

Noua promenada va fi destinata in principal pietonilor si biciclistilor, urmarind sa ofere o solutie alternativa blocajelor din trafic si strazilor zgomotoase din aceasta zona.

Promenada va avea atat o dimensiune utilitara cat si una culturala. Asta inseamna ca trecatorii se pot plimba si se pot bucura de oras, avand posibilitatea de a zabovi pe terasa unei cafenele sau de a participa la diverse spectacole de strada in aer liber.

Accesul este liber pentru oricine isi doreste sa participe la cele peste 300 de proiecte inscrise in Bucuresti, respectiv peste 50 in Timisoara.

Strazile Arthur Verona (Bucuresti) si Florimund de Mercy (Timisoara) devin pentru trei zile insule autonome in centrul orasului, proiecte pilot pentru cum poate arata un oras care isi respecta pietonii.

Arta sub comunism la Brasov

Arta sub comunism la BrasovExpozitia "Arta sub comunism. Arta oficiala a regimului comunist in colectia Muzeului de Arta Brasov (1945-1989)" are loc in perioada 12 mai - 7 iulie intre orele 10:00 si 18:00, potrivit site-ului IubescBrasovul.ro.

Expozitia prezinta un fenomen artistic astazi trecut sub tacere: productia artistica oficiala a regimului comunist. Devenita indezirabila dupa 1989, renegata uneori chiar de creatorii sai, aceasta a disparut din spatiul public, ramanand inchisa in depozitele muzeelor.

O parte insemnata a artei romanesti postbelice a ajuns astfel aproape complet necunoscuta noilor generatii si uitata de cei ce i-au fost contemporani.

Consecintele subordonarii artei criteriilor estetice ale ideologiei comuniste pot constitui un avertisment privind statutul artei si al artistilor intr-un regim totalitar. Expozitia reconstituie, dintr-o perspectiva stiintifica obiectiva, fara a formula judecati morale, aceasta ipostaza a artei sub comunism, in absenta careia adevarata imagine a artei romanesti ar ramane incompleta.

Statui vii in Herastrau

Statui vii in HerastrauTeatrul Masca va invita incepand cu vineri, 10 iunie, pana luni, 13 iunie la Festivalul international de living statues (statui vii), primul eveniment de acest gen din tara, care se va desfasura in Parcul Herastrau din Bucuresti, potrivit site-ului organizatiei.

“Un festival dedicat statuilor vii este o sansa oferita publicului nostru de a trai din plin misterul creatiei, de a iesi, fie si pentru cateva clipe, din cenusiul vietii de zi cu zi, de a se bucura de frumos, de energie, de seninatate, de calm, de zambet.

Un parc precum Herastraul, atat de frumos si atat de iubit va purta in amintirea aerului si frunzelor sale iluzia pe care, ca o Fata Morgana, i-o vor fi daruit statuile noastre vii, iluzia ca este insusi Universul in care forta fantastica a Actorului insira planete si galaxii, comete si nori nesfarsiti de praf stelar. Pentru patru zile, Parcul Herastrau va fi ascunsul si misteriosul creuzet al lui Dumnezeu”, scriu organizatorii, pe blogul evenimentului, unde puteti vizualiza si programul integral al spectacolelor.

Festivalul va avea invitati de la teatrele din Italia, si Polonia.

Spectacolele vor avea loc în 6 spaţii: Intrarea Charles De Gaulle , Aleea Cariatidelor , Fântâna Modura , Aleea spre Expoflora , Expoflora , Aleea Arcul de Triumf.


Cursuri de estetica si arta la Palatul Cesianu Racovita

Cursuri de estetica si arta la Palatul Cesianu RacovitaIncepand din luna iunie, o noua aripa de activitate a Fundatiei ArtSociety se deschide in Palatul Cesianu-Racovita: Centrul de Conferinte, o platforma de dialog intre specialisti in domeniul artei, personalitati culturale, reprezentanti ai presei si iubitori de carte si arta.

Sambata, 11 iunie, la ora 19:00, Fundatia Calea Victoriei da startul acestei serii de dialoguri cu dezbaterea “In vizita la Palatul Cesianu Racovita” cu Georgeta Filitti.

In acelasi sediu, iubitorii de arta se pot bucura de redeschiderea Pinacotecii Bucuresti, care gazduieste 50 de capodopere ai unor mari pictori, printre care Nicolae Grigorescu sau Theodor Pallady.

Pinacoteca din cadrul Centrului Cultural ArtSociety este deschisa de marti pana sambata, intre orele 11:00 – 19:00 si duminica, intre orele 11:00 – 14:00.

Pet Expo 2011 la Bucuresti

Pet Expo 2011 la BucurestiIn perioada 10 - 12 iunie 2011 areloc singurul targ specializat dedicat animalelor - PET EXPO 2011, ce va avea loc la ZONE ARENA din Bucuresti. Pet Expo reprezinta oglinda pietei romanesti pentru produse si servicii dedicate animalelor de companie si iubitorilor de animale, potrivit site-ului CalendarEvenimente.ro.

Pet Expo este punctul de intalnire intre companiile producatoare, firmele de import, distribuitorii, companiile de servicii si consumatori, creand astfel o imagine concentrata asupra lantului de distributie in industria animalelor de companie, de la producator la consumatorul final.

La Pet Expo sunt acoperite toate tipurile de animale de companie. Astfel, cei care au sau care isi doresc sa devina posesorii unui catel sau ai unei pisici, ai unei rozatoare, ai unei broscute sau ai unui papagal vorbitor, ai unei reptile sau ai unui paianjen urias sunt invitati sa participe. La Pet Expo va asteapta producatori, importatori si distribuitori de hrana, produse de dresaj, imbracaminte, bijuterii, custi, lese, paturi, jucarii, produse de igiena, medicamente si altele, precum si numerosi crescatori care aduc la targ animale de toate tipurile, rasele si marimile, pe care tu le poti admira sau chiar lua acasa.

Acvariile reprezinta, de asemenea, o sectiune importanta si foarte atragatoare a targului. Astfel incat pasionatii sau aspirantii la un superb acvariu sunt invitati sa vada cele mai bune produse in domeniu si pesti exotici iesiti din comun.

Biletul de intrare costa 7 lei, iar copiii sub 7 ani au intrarea gratuita.


Concert Voltaj la Iasi

Concert Voltaj la IasiConcertul are loc sambata, 11 iunie 2011, pe Esplanada Palatului Culturii, la ora 19:00, potrivit site-ului Iasi.InOras.ro.

Invitatii care vor deschide concertul trupei sunt Deepside Deejays.

Intrarea este libera.

Recital de pian la TNB

Recital de pian la TNBPentru prima data in Romania, celebrul pianist norvegian Bugge Wesseltoft sustine un recital la Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti, sambata, 11 iunie 2011, la ora 19.00. Evenimentul este oferit de JAZZ.ro in parteneriat cu TNB Parateatral, potrivit site-ului CalendarEvenimente.ro.

Dupa concertul muzicianului elvetian de jazz Nik Bärtsch din noiembrie 2010 si dupa recitalul din martie 2011 al pianistului grec Vassilis Tsabropoulos, seria de recitaluri "Modern Solo Piano" desfasurata in cadrul programului TNB Parateatral - Muzica continua cu un alt nume de de referinta al pianisticii moderne actuale.

Pianistul norvegian Bugge Wesseltoft este una dintre cele mai importante figuri ale scenei contemporane de jazz din Europa si canta pentru prima oara in Romania. El provine din cea mai „tare" scoala de jazz europeana actuala, scoala norvegiana, cea care la inceputul anilor 70 a dat cateva legende vii ale genului: Jan Garbarek, Arild Andersen, Terje Rypdal si Jon Christensen.

In deschiderea recitalului lui Bugge Wesseltoft va performa tanarul pianist de doar 14 ani Cadmiel Botac. Cadmiel este unul din cei mai promitatori pianisti din Romania, detinator a numeroase premii nationale si internationale.

Biletele, la pretul unic de 50 lei, se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului National Bucuresti.



Concert Al Bano la Bucuresti

Concert Al Bano la BucurestiDuminica, 12 iunie 2011, de la ora 20:00, o legenda a cantecului italian, Al Bano Carrisi, revine in Romania pentru un concert extraordinar cu trupa live la Sala Palatului din Bucuresti. Invitata va fi cantareata romanca Paula Seling, potrivit site-ului CalendarEvenimente.ro.


Al Bano va canta pentru publicul roman pentru prima data pe scena Salii Palatului, intr-un concert extraordinar de minim 2 ore, sustinut 100% live impreuna cu band-ul sau, alcatuit din instrumentisti de mare valoare, plus trei voci exceptionale in backing.

Din programul concertului de la Sala Palatului nu vor lipsi eternele sale hit-uri, dar si cantece mai noi, in orchestratii moderne, realizate de maestrul Alterisio Paoletti.

Al Bano o va avea din nou invitata pe scena pe Paula Seling, impreuna cu care va interpreta partiturile sustinute initial de Romina Power in cantecele care au facut istorie: “Felicita”, “Sempre, sempre”, “Ci sara”, “Sharazan”, “Liberta”.

Pretul unui bilet la concertul Al Bano din 12 iunie, in functie de categoria de loc ocupata, in sala, variaza intre 50 si 300 lei si pot fi achizitionate din reteaua iConcert.

Targ de produse traditionale la Sibiu

Targ de produse traditionale la SibiuMuzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, in zilele de 11 si 12 iunie 2011, a sasea editie a Targului de produse traditionale si ecologice, cu desfasurare intre orele 10-18, potrivit Sibiul.ro.

In cadrul acestei editii a targului vor fi prezenti peste 15 producatori din judetele Sibiu, Alba si Mures, ce vor expune delicioase placinte de casa, turta dulce, prajituri sasesti, produse apicole, paine coapta pe vatra, cozonaci, branza telemea de Marginimea Sibiului, branza de burduf, unt, cas de vaca sau de oaie, produse din lapte de capra, preparate din carne, condimente, tuica, ceaiuri, siropuri, dulceturi (de trandafiri, capsuni, nuci verzi, fructe de padure, etc. ), si multe alte delicatese culinare romanesti. Nu vor lipsi mancarurile preparate la ceaun: cocolos cu branza, tocana de oaie, pastrama de oaie la gratar.

Toate aceste produse vor fi expuse si spre degustare, consumatorul avand posibilitatea de a cumpara produsul favorit.

Scopul organizarii acestor evenimente este promovarea fermierilor si producatorilor de specialitati traditionale de calitate cat si prezentarea produselor atestate traditional de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Targul se inscrie si in proiectul dezvoltat de Fundatia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri.

Organizatorii evenimentului sunt: Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia ADEPT si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.
In continuare Targul de produse traditionale si ecologice se va desfasura din doua in doua saptamani, pana la jumatatea lunii octombrie 2011.

Amintim doritorilor ca isi pot achizitiona abonamente anuale pentru vizitarea muzeului in valoare de 40 lei (pentru sot, sotie si copiii pana in 18 ani), doar 20 lei pentru familiile in care sunt bugetari (fiind necesara o legitimatie de serviciu sau adeverinta), iar pentru elevi si studenti: 7.5 lei.




FestCo 2011 la Bucuresti

FestCo 2011 la BucurestiTeatrul de Comedie si Primaria Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National organizeaza in perioada 10 - 17 iunie 2011, cea de-a IX-a editie a FESTIVALULUI COMEDIEI ROMANESTI - festCO 2011, potrivit site-ului CalendarEvenimente.ro.

Programul de sambata include dialoguri festCo, moderate de Marina Constantinescu, la Cafe-bar La Comedie sau piesa “Romania, inchis pentru inventar”, la Teatrul de Comedie, sala Radu Beligan.

Duminica va puteti petrece o ora si jumatate la dialogurile festCo, eveniment denumit “Ora Vesela” sau puteti viziona piesa “Nu vrem sa fim fericiti”, spectacol castigator al premiului festCo in cadrul Festivalului de Teatru pentru liceeni “Jos Palaria”, editia 2010, la Teatrul de Comedie, sala noua.

Muzica la Palatele Brancovenesti Franz Liszt

Centrul Cultural Palatele Brancovenesti va invita duminica, 12 iunie 2011, de la ora 17:00, la un Concert eveniment in cadrul stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti" - editia a III-a: Franz Liszt – 200, potrivit site-ului CalendarEvenimente.ro.

Creatia pentru vioara si pian a lui Franz Liszt va putea fi descoperita duminica, 12 iunie, de la ora 17:00, intr-un recital gazduit de sala Scoartelor din Palatul Mogosoaia.

Franz Liszt - elegiacul, prea cucernicul, filantropul si virtuozul. Patru ipostaze ale aceluiasi compozitor, reliefate cu ajutorul unor muzicieni de mare valoare: Ladislau Csendes si Dolores Chelariu.

Pentru concertele de la Palatul Mogosoaia, organizate de Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, optional, se va asigura transport de la Piata Chibrit, statia de metrou 1 mai, pretul unei calatorii dus-intors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16:00.

Bilet intrare in muzeu: 5 lei (2 lei - pret redus).


Concurs International de dans sportiv la Brasov

Concurs International de dans sportiv la BrasovConcursul international de dans sportiv Transylvanian Grand Prix 2011 - TGP, se va desfasura in acest an la Patinoarul Olimpic din parcul Tractorul din Brasov, in perioada 10-12 iunie 2011, potrivit site-ului IubescBrasovul.ro.

“Un minut si jumatate. Atat au la dispozitie dansatorii pentru a flirta, a se tachina, a se iubi sau a se certa pe ring. Atat au la dispozitie pentru a vraji pe oricine ii priveste. Cum arata insa un eveniment de amploare din lumea dansului, precum Transylvanian Dance Sport Grand Prix, prezentat in doar cateva secunde?

Pasiunea, dragostea fata de frumos, frenezia si dinamismul, dar si munca si daruirea celor care organizeaza si celor care vor participa la Transylvanian Grand Prix, magia evenimentului si succesul final, toate sunt comprimate in scurta prezentare a celor 3 zile in care s-a desfasurat concursul de anul trecut”, au sustinut organizatorii evenimentului.