Femei pe Matasari

Femei pe MatasariIntre 17 si 19 iunie se da startul festivalului urban „Femei pe Matasari”, organizat de Asociatia Beneva.

“Inchidem strada si deschidem drumul femeilor talentate, care se daruiesc artei. Expunem universul feminin in toata diversitatea sa. Ne delectam cu prezentari de moda, concerte, proiectii pe cladiri, jocuri, cinematograf in aer liber si teatru in strada. Impartasim cauzele umanitare pentru care femeile lupta. Participam la dezbateri privind rolul femeii in societate si seminarii pe teme controversate”, sustine Ariel Constantinof, unul dintre organizatori.

Accesul este liber, iar programul include: seminarii despre prostitutie, violenta domestica, trafic de persoane, cu reprezentantii Hospice Casa Sperantei, Fundatia Mereu Aproape si alte organisme implicate in proiecte sociale in Romania; o expozitie foto de Alex Galmeanu, concerte ale unor formatii romanesti si proiectii pe cladirile din imprejurimi.

IRAF la Cluj

IRAF la ClujInternational Romani Art Festival va avea loc in perioada 16-19 iunie la Cluj-Napoca, pe strada Potaissa, in Irish & Music Pub, L’Atelier Café, Teatrul de Papusi Puck si Liceul de Muzica Sigismund Toduta, potrivit site-ului evenimentului.

Pe langa concertele zilnice, in program, vor mai fi si alte activitati care vor incepe de la ora 11.00 si se vor termina seara tarziu.
Cel mai in voga live act al balcanilor- Dubioza Kolektiv, taraful care a facut mandrie Romaniei pe cele mai mari scene ale lumii- Taraf de Haidouks si una dintre cele mai senzationale voci feminine-Mitsoura. IRAF iti ofera sansa unei experiente muzicale unice, pe care nu ai voie sa o pierzi, potrivit organizatorilor.

Programul de sambata include: cateva concerte sustinute langa zidul cetatii, un targ al Asociatiei Mestesugarilor Traditionali Romi si un spectacol de foc cu The Serious Road Trip Romania.

Duminica, vizitatorii vor putea participa la workshopuri pentru copii, asculta un recital de pian sustinut de Stoica Paul Razvan , elev la Liceul de Muzica Sigismund Toduta, iar de la ora 22:00, pot urmari proiectii de film in cadrul “Noaptea alba a filmelor negre”.

Cei care vin din alte orase pentru festival au posibilitatea de a se caza la un hostel din Cluj, primind o reducere de 15%.
Unele evenimente au intrarea libera, in timp ce pentru altele este nevoie de bilet.

Biletele se pot achizitiona la locatia concertelor – Strada Potaissa (zidul cetatii) in fiecare zi incepand cu ora 16:00, la pretul de 22 lei pe loc. Un abonament pe intreaga durata a festivalului costa 50 de lei, iar studentii beneficiaza de o reducere de 10%.

Noaptea lunga a filmelor scurte

Noaptea lunga a filmelor scurteShorts Up - Noaptea Lunga a Filmelor Scurte - editia a 3-a va aduce la Bucuresti cele mai premiate scurtmetraje ale anului. Filmele, majoritatea in premiera in Romania, isi dau intalnire intr-un singur eveniment-maraton, sambata, 18 iunie 2011, ora 20:00, la Muzeul National de Arta Contemporana, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Este singura noapte in care scurtmetrajele lumii au parte de aplauzele care le lipsesc tot anul. Oscar, Berlin, BAFTA, Venetia, European Film Awards sau Clermont-Ferrand sunt festivalurile care au ales castigatoarele, adica filmele de care ne vom bucura la Noaptea Lunga organizata la Muzeul National de Arta Contemporana, Palatul Parlamentului.

Rezulta emotii tari in doze mici: in reprize de maximum 20 de minute, pe ecrane se vor inghesui nelinistea, indragostirea, depresia fara leac, fericirea fara seaman si multe alte stari greu de descris in cuvinte, pentru care a fost nevoie sa se inventeze filmele.

Evenimentul va incepe cu un concert jazz-funk al trupei Cuantune. Expozitii de fotografie si de arta, proiectii pe cladire si alte surprize vor intregi atmosfera evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte.

Biletele pot fi cumparate de pe www.eventim.ro (30 RON) sau de la intrare (35 RON). Evenimentul are loc in aer liber si indoor, iar locurile sunt pe scaune.







Teatru la Brasov

Teatru la BrasovTeatrul Dramatic "Sica Alexandrescu", din Brasov prezinta piesa de teatru “Autostrada” de Neil LaBute, in sala Studio, sambata, pe 18 iunie intre orele 19:00 si 21:00, potrivit site-ului IubescBrasovul.

Piesa de teatru Autostrada de Neil LaBute prezinta patru povesti de viata, aparent simple, dar care dezvaluie, treptat, relatiile pline de dramatism, traume, frustrari, crize morale, ascunse sub masca unor existente obisnuite.

Abordarea stilistica a tanarului regizor Adrian Iclenzan a atras deja atentia, spectacolul fiind selectionat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, ce va avea loc la sfarsit de septembrie.

Preţul biletelor este de 10 lei, cu reducere pentru elevi si studenţi de 5 lei.

Tiesto la Arenele Romane

Tiesto la Arenele RomaneIn data de 18 Iunie, Tiesto va poposi la Arenele Romane din Bucuresti intr-un show din turneul de promovare a noii sale compilatii Club Life, potrivit CalendarEvenimente.ro.

DJ-ul care a ocupat pozitii fruntase ani la rand in DJMag Top 100, Tiesto, a fost dintotdeauna descris de fani ca un artist care isi transpune sentimentele prin intermediul muzicii pe care o mixeaza. Tijs Verwest, alias Tiesto, si-a inceput cariera in 1985, in perioada cand Raspberry Beret si Psycho Candy ne incantau cu rimele lor colorate.

Tiesto s-a lansat in perioada in care progressive-ul cu elemente trance cunostea cea mai mare expansiune. Fiind primul DJ care a mixat la Jocurile Olimpice, castigand marea majoritate a premiilor destinate muzicii dance si trance, Tiesto este cu siguranta unul dintre cei mai iubiti DJ, producatori si remixeri ajunsi vreodata in spatele platanelor.

Pretul unui bilet este de 50 de lei pana in data evenimentului si de 70 de lei la intrarea evenimentului.

Zilele Hungarikum la Sibiu

Zilele Hungarikum la SibiuBiroul Cultural Maghiar din Sibiu organizeaza o noua editie a unui eveniment care se bucura de un real succes atat in randul comunitatii maghiare dar reuseste sa capaciteze foarte multe persoane de alte etnii, informeaza Sibiul.ro.

Interesul pentru acest eveniment este dat mai ales de faptul ca in Sibiu si imprejurimi, datorita diversitatii culturale existente aproape la fiecare pas specificul maghiar nu este necunoscut.

Plecand de la aceasta premisa un eveniment gastronomic, dansurile populare specifice, evenimentele valoroase nu fac altceva decat sa imbogateasca cultural si spiritual intreaga audienta, indiferent de etnie.

Gulyas-ul (gulas), csardas-ul (ceardas), o degustare de vinuri, o expozitie de arta plastica sau un recital de vioara si voce sunt elementele cu care Biroul Cultural Maghiar incearca si in acest an sa prezinte bogatiile culturale maghiare specifice, denumite generic „hungarikum”.

Bucharest Food festival

Bucharest Food festivalEditia a V-a a evenimentului Bucharest Food Festival este rezervata pizzei si pastelor si are loc intre 16 si 19 iunie in Parcul Tineretului, din Bucuresti, informeaza site-ul EvenimenteBucuresti.

Daca despre paste se stie clar ca originea este in Italia, pentru pizza au aparut noi idei legate de origine. Conform lumii arabe originea pizzei ar fi la ei, ei au pus branza peste lipie, care era coapta pe jar, iar italienii i-au adugat sosul de rosii.

Programul de vizitare al festivalului Bucharest Food Festival este: Vineri si Sambata: 10:00 -21:00, iar Duminica, intre 10:00 si 17:00.

Intrarea este libera.

Concert Directia 5 la Iasi

Concert Directia 5 la IasiSambata, 18 Iunie, formatia Directia 5 concerteaza la Iasi, intr-un spectacol aniversar, informeaza InOras.ro.

Trupa, ce implineste anul acesta 20 de ani de la infiintare promite un show de exceptia pe scena din incinta Carrefour ERA Shopping Park. Concertul marcheaza 10 ani de Carrefour in Romania si va incepe la ora 19:00.

Cei 4 membri ai trupei vor canta si vor incanta publicul cu cele mai iubite ale formatiei, precum “Daca ai stii”, “Si ce daca” si “Am nevoie de tine”. Show-ul va fi urmat de o sesiune de autografe si fotografii cu fanii.

Turneul National de stand-up comedy

Turneul National de stand-up comedyStand-up comedy isi are radacinile in divertismentul popular american din secolul XIX. La noi in tara, acest fenomen a vazut lumina zilei in Cafe Deko, comedy clubul cu cea mai veche traditie in domeniu si cu cei mai buni performeri, informeaza CalendarEvenimente.ro.

Turneul de stand-up Cafe Deko este un eveniment special dedicat entertainmentului de calitate si care vizeaza publicul din principalele orase ale tarii.

Cei trei B, Badea, Bobo si Bordea vor incanta spectatorii din Bucuresti, Timisoara, Arad, Cluj Napoca, Alba Iulia, Iasi, Bacau, Pitesti, Craiova, Sibiu si Brasov, in perioada 9 Iunie - 17 Iulie.

In perioada imediat urmatoare, cei trei B vor putea fi urmariti pe litoral, pana pe 15 August.

In ziua de sambata, 18 iunie, cei trei B pot fi ascultati la Alba Iulia, in Pub 13.

ArtBoutique la Sibiu

ArtBoutique la SibiuTargul de obiecte realizate manual, bijuterii, decoratiuni, haine, accesorii, margele handmade are loc intre 18 si 19 iunie, la Sibiu, in incinta Promenda Mall, informeaza Sibiul.ro.

La targ, vizitatorii vor putea alege dintre sutele de produse handmade si eco expuse pentru vanzare.

Astfel, la standurile targului veti gasi: imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, pasta modelatoare (tip Fimo sau Cernit), sarma de argint, cupru, pietre semipretioase, ceramica, materiale textile, accesorii din textile si piele, ceramica pictata manual, sticla pictata, lumanari parfumate, agende, jurnale, felicitari, quilting, origami, obiecte decorative, dar si cosmetice si produse bio.

Targul este deschis pentru public intre orele 10:00 si 22:00.

Targ de antichitati taranesti la MTR

Targ de antichitati taranesti la MTRMuzeul National al Taranului Roman si Asociatia Miscarea de Rezistenta organizeaza in perioada 17 - 19 iunie, intre orele 10:00 - 18:00, Targul de Antichitati Taranesti, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Peste 40 de colectionari din toata tara vin la Muzeul National al Taranului Roman intre 17 si 19 iunie 2011 cu fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodaria taraneasca: icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice, podoabe, ceramica, donite, vase din lemn, putinei, cauce, mobilier crestat, pictat - lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, covoare, stergare, piese de costum popular, furci si roti de tors, fuse, vartelnite, felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama.

Daca obiectele sunt vechi, bucatele insa vor fi proaspete si numai bune de targuit: miere, turta dulce, tuica, kürtõs kalács.

Pretul unui bilet este de 4 lei cu reducere de 50% pentru elevi, studenti si pensionari.

Festivalul inghetatei la Cluj

Festivalul inghetatei la ClujPrimaria Cluj-Napoca va invita in perioada 15 - 19 iunie 2011 la Festivalul Inghetatei, ce va avea loc in Piata Unirii, informeaza site-ul CalendarEvenimente.

Organizatorii au pregatit spectacole de muzica, dans si teatru (Clubul Vedetelor), jocuri, concursuri cu premii si peste 5.000 de inghetate gratuite pentru copii.

Practic, se vor distribui in scoli vouchere emise de catre toti producatorii prezenti la festival, iar copiii vor putea veni in Piata Unirii cu voucherul primit de la scoala pentru a primi gratuit o inghetata de la producatorul care a emis acel voucher.

Mai mult, toti cei care cumpara o inghetata la Festival intra automat intr-o tombola cu premii constand in role, carti si o bicicleta performanta.

Parteneri: Algida, Napoca, Alpin, Gelateria Aragonese, Cofetaria Pralina, Betty Ice si Asociatia producatorilor si distribuitorilor de inghetata, precum si multi alti producatori mai mici de inghetata.