Garana Jazz Festival la Poiana Lupului

Garana Jazz Festival la Poiana LupuluiIn perioada 21 - 24 iulie 2011, in Poiana Lupului are loc Garana International Jazz Festival, editia a XV-a, potrivit site-ului oficial.

Programul de weekend:

VINERI, 22 IULIE - Frederika Krier Quartett (Germania) - Hiromi feat. Anthony Jackson and Simon Phillips (Japonia, SUA) - Food feat. Christian Fennesz (Marea Britanie, Norvegia, Austria) - Mike Godoroja & Blue Spirit (Romania)

SAMBATA, 23 IULIE - Mathias Eick Quintet (Norvegia) - Nik Bartsch's Ronin (Elvetia) - Froy Aagre Quartet (Norvegia) - Mario & The Teachers (with guests) (Romania)

DUMINICA, 24 IULIE - M Theory (Romania) - Jan Bang, ...and Poppies from Kandahar (Norvegia, Suedia, SUA) - Lars Danielsson Project (Suedia, Polonia, Marea Britanie, Franta)

Prezentatorul evenimentului va fi Florian Lungu.

Pe toata perioada festivalului, va putea fi admirata expozitia de fotografie ALL MY JAZZ, apartinand marelui artist american CHARLES GIULIANO.

In 23 iulie, intre orele 11:00 - 17:00, va fi vernisata la ARTHOUSE GARANA-WOLFSBERG 154, EXPOZITIA INTERNATIONALA DE ARTA VIZUALA, organizata de Elisabeth Lili Ochsenfeld.

Poiana Lupului este situata langa Satul Brebu din Judetul Caras-Severin, langa muntele Semenic.

Pretul biletelor:

200 RON - abonament pentru toate cele patru zile ale festivalului;
160 RON - abonamentul pentru zilele de vineri, sambata si duminica;
60 RON - biletul pentru o zi




Targ de antichitati la Cluj

Targ de antichitati la ClujGaleria "Ernest" va invita in zilele de 23 si 24 iulie 2011 la un Targ de Antichitati ce va avea loc la Iulius Mall Cluj-Napoca, potrivit CalendarEvenimente.

La standuri veti gasi obiecte vechi de arta si decorative, ceasuri, portelanuri, sticlarie, carti, bijuterii, obiecte tehnice, numismatica si alte curiozitati.

Vor participa, ca de obicei, colectionari din tara si strainatate.

Din luna iunie 2009, Targul de Antichitati organizat de Galeria Ernest a dezvoltat o adevarata traditie in randul colectionarilor si al amatorilor de arta si frumos.

Orar :
Sambata si Duminica de la 10.00 la 22.00

Sursa foto: CalendarEvenimente

AutoFest la Tg. Mures

AutoFest la Tg. MuresIn perioada 22-24 iulie 2011, in cadrul complexului Promenada Mall Targu Mures, va avea loc Auto Fest, cel mai important eveniment de profil din zona, potrivit CalendarEvenimente.

Organizatorii asteapta publicul interesat cu cele mai noi marci de masini, tuning show, piese si accesorii auto, echipamente si scule pentru service, servicii de asigurari si leasing auto si peste 30 de premii la Tombola Vizitatorului.

Evenimentul propus de Compania Malio este cadrul ideal, adus la standarde europene, in care profesionistii si pasionatii interactioneaza, fac schimb de experienta, idei, conceptii, viziuni asupra exponatelor si in acelasi timp, AutoFest 2011 isi propune sa atraga un target tinta cat mai cuprinzator (de la cei mici la cei mai mari si avizati vizitatori).

Sursa foto: PromenadaMallMures.ro

Grile Urbane la Bucuresti

Grile Urbane la BucurestiDanaArt Gallery si Gradina OAR organizeaza expozitia de fotografie cu titlul "Grile urbane". Lucrarile realizate de artistul Matei Crisan pot fi admirate in perioada 21 iulie - 08 august 2011, potrivit CalendarEvenimente.

Conceptul acestei serii de lucrari este strict legat de mediul urban. Este un proiect itinerant, in sensul ca s-a dezvoltat pe parcursul a mai multi ani si este in continua dezvoltare.

Povestea lui, sa ii spunem asa, a inceput de prin facultate, cand in excursiile cu parintii prin diverse orase din Europa si din tara, Matei a inceput sa noteze fotografic elemente urbane macrostructurale si microstructurale ce se configurau sub forma unor grilaje propriu-zise sau sugerate.

Interesant este ca semnificatia si titlul au aparut mai tarziu si conceptul s-a creat pe parcursul dezvoltarii proiectului, concretizandu-se recent. Seria nu se va incheia, artistul promitand ca va cauta in continuare grilaje urbane inedite.

Matei Crisan este absolvent al Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Sectia Grafica de sevalet - 2006 Bursa de Studii Erasmus - Université Jean Monnet - Arts Plastiques Saint Etienne, Franta (3 luni) - 2008 Absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti - Sectia Grafica - 2009
In prezent - student Master anul 2 Sectia Grafica, lector universitar doctor Eugen Alexandru Gustea.

Sursa foto: DanaArtGallery.ro

Folk You la Vama Veche

Folk You la Vama VecheIn perioada 21 - 24 iulie 2011 se desfasoara, sub umbrela Miscarii de Rezistenta initiata de Jurnalul National, cea de-a VII-a editie a festivalului FOLK YOU - FLORIAN PITTIS, pe plaja din Vama Veche, informeaza CalendarEvenimente.

Inca din 2005, Folk You! a fost un succes. Oameni din toata tara, si din afara ei, au venit pe plaja transformata in sala de spectacol, au cantat si au petrecut cu artistii pana in zori de zi.

La Vama Veche, Florian Pittis a declarat deschisa, prin Folk You!, "miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate”. Micutul "dig” ridicat in 2005 impotriva falsului si kitsch-ului a devenit acum baraj. Folkul a ramas in continuare portdrapelul miscarii, dar scena s-a largit, s-a extins, pentru toate genurile si speciile muzicale care au ceva original de spus.

Program concerte:

VINERI, 22 IULIE ora 19:00: Folk Frate!, Bogdan Grosu, Cristi Dumitrascu, Maria., Daniel-Silvian Petre & Emil Kindlein, Adrian Berinde, Maria Gheorghiu, Emeric Set ora 22:00: Taxi, Vasile Seicaru, Guess Who ora 00:30: Holograf
SAMBATA, 23 IULIE ora 19:00: Proiectul Tivodar, Jazzpospolitas, Fox Studis, Dinu Olarasu, Alina Manole, Poesis, Mircea Baniciu ora 22:00: Nicu Alifantis & ZAN, Marius Mihalache si Irina Sirbu ora 00:30: Puya

DUMINICA, 24 IULIE ora 19:00: Mirona Pascu, Ducu Hotima, Andrei Paunescu si Trupa Totusi, Maya, Tapinarii ora 22:00: Celelalte Cuvinte, Ducu Bertzi & Mihai Nenita ora 00:30: Vama

Intrarea este libera.
Sursa foto: Folkblog.ro

Ursus Evolution la Brasov

Ursus Evolution la BrasovUrsus Evolution 2011 - Traieste evolutia muzicii romanesti ajunge si la Brasov, in perioada 23 - 24 iulie, unde incepand cu ora 17:00 vor avea loc o serie de concerte cu trupe mari romanesti in Piata Sfatului, informeaza CalendarEvenimente.

Program:

SAMBATA, 23 IULIE Les Elephants Bizarres E.M.I.L. Luna Amara Cargo Parazitii Zdob & Zdub

DUMINICA, 24 IULIE The Mono Jacks Guess Who Suie Paparude ROA Junkyard Grasu XXL Puya Iris

Sursa foto: CalendarEvenimente

Cursa Trasnitilor la Brasov

Cursa Trasnitilor la BrasovCursa Trasnitilor din Brasov, editia de vara 2011, se desfasoara si in acest an la Livada Postei, sambata, 23 iulie, incepand cu ora 15:30, potrivit CalendarEvenimente.

Program:

Ora 15.30 - Concert Hi-Q.

Ora 19 - incepe editia a 8-a (a 4-a de vara) a „Cursei Trasnitilor”, cu sectiune separata pentru participantii individuali/echipe individuale si participantii „corporate”. Ora 20.30 - Premierea castigatorilor.

Ora 21.00 - 22.00 - Concert de inchidere.

Pregatiti-va pentru al 4-lea Crazy Downhill Race anual in Livada Postei, Brasov - cel mai tare eveniment de strangere de fonduri din Romania. Fondurile stranse vor merge la "Pentru o educatie mai buna" - un proiect realizat de Rotary Club Brasov Citadel.

Sursa foto: CursaTrasnitilor.ro

Expozitie de pictura la Bucuresti

Expozitie de pictura la BucurestiDanaArt Gallery organizeaza in perioada 20 iulie - 5 august 2011 expozitia de pictura “Ferestre spre frumos”, semnata de Alina Manole, potrivit CalendarEvenimente.

Expozitia este gazduita de catre Hotelul Epoque - Intrarea Aurora nr. 17 C, Cismigiu, iar vernisajul va avea loc in data de 28 iulie, de la ora 18:00.

Rama fiecarui tablou incadreaza asemeni unei ferestre, o mica parte din lumea vazuta sau imaginata de creatorul lucrarii respective. Frumosul ne inconjoara sub diferite forme tot ce trebuie sa facem e sa deschidem ochii si sa privim cu atentie in jur.

Aceasta expozitie reuneste trairile, preocuparile care m-au framantat in ultima vreme si pe care le-am materializat pe suprafata bidimensionala a panzei.

Sursa foto: DanaArtGallery

Muzica electronica la Arad

Muzica electronica la AradOpen Festival 2011, eveniment de referinta pentru muzica electronica, va avea loc in zilele de 22 si 23 iulie, aproape de Arad, pe lacul Ghioroc, informeaza CalendarEvenimente.

Programul concertelor de sambata:

In timpul zilei: Burner Greene austronaut kru, Pugsley, Missile, Zgomot, Exile, etc.

Main stage: Your brain on drums,Snazu, Dave Seaman (UK), Peet eclectica (Ungaria), etc.

Open Kitchen Stage: Indjstione, Komatic bassdrive (UK), Djubei, Koko, etc.

Biletele pentru Open Festival 2011 vor putea fi achizitionate la intrare la pretul de 40 de lei pe zi sau 70 de lei abonament pe toata perioada evenimentului.

Sursa foto: OpenFest.info


Delta Music Fest la Sfantu Gheorghe

Delta Music Fest la Sfantu GheorgheDelta Dunarii gazduieste pentru a treia oara asteptatul festival de muzica electronica Delta Music Fest, informeaza CalendarEvenimente.

Fundatia Anonimul revine cu a treia editie in 2011 si cu un line-up pe care pana si pelicanii il vor adora.

In 2007, intre 30 august si 2 septembrie, Delta Music Fest a adunat pe nisipul fin din Sfantu Gheorghe peste 1500 fani ai Sofa Surfers, Coldcut, UNKLE, Scratch Perverts, DJ Food, cu o sonorizare care ar fi descurajat si cei mai aprigi cusurgii. 280.000 curiosi au urmarit apoi inregistrarile de pe internet.

A doua editie din 2010 a deschis apetitul mai multor gusturi muzicale: de la house, techno, disco, acid house, pana la drum and bass, dubstep, garage, electro. In cele trei nopti s-au desfasurat muzical Victor M, Dragos Rusu si The Model, Blanoz, DJ Limun, VRT si Cosmin TRG, Gojira, Thornado si Bully. Delta Music Fest nu a insemnat doar muzica, ci si activitati sportive precum concursuri de fotbal si caiace sau proiectii de filme (oferite de catre ShortsUP, Film Menu si Institutul Francez din Bucuresti).

Va invitam asadar si anul acesta alaturi de noi in oaza de la jonctiunea Dunarii cu Marea Neagra, unde artisti precum Charlie Dundeen, JB, Nemo, Weapons Grade, Tieftoner, Silent Strike (Live), Dan Basu, The Model, Kode 9, Joker, Nomad, Limun, Gojira si Unlocka construiesc apologia festivalului de muzica electro, dubstep, techno, hip-hop, breakbeat sau experimental cu tot cu turntablism - dar departe de cadrul prafuit din oras si aproape de pescarusi, apa dulce si sarata si cu picioarele pe pamant. Pamant adevarat.

Accesul la festival este liber.

Partener oficial: Beck's Partener principal: Burn Studios Un eveniment organizat de Fundatia Anonimul

Sursa foto: DeltaMusicFest.ro


Tuning show la Sibiu

Tuning show la SibiuEditia cu numarul 2 a festivalului GrillFest Limit Law Tuning Show va avea loc in perioada 23 - 24 iulie 2011, la XXL Penny Market din Sibiu, potrivit CalendarEvenimente.

Evenimentul va cuprinde:

Expozitie cu peste 100 masini modificate din intreaga tara

Concurs sunet (masurarea decibelilor din auto)

Concurs Miss, Tombola, Invitati surpriza

IN PREMIERA:

Demonstratie de DRIFT cu piloti participanti in Campionatul National de Drift al Romaniei (GTT DRIFT SERIES) si totodata in cel european (KING OF EUROPE)

RC DRIFT (drift cu masinute radiocomandate)

Sursa foto: ClubGrillFest.ro

Ziua Lacului Sfanta Ana

Ziua Lacului Sfanta AnaDuminica, 24 Iunie, are loc editia de debut a festivalului "Ziua Lacului Sfanta Ana", eveniment ce marcheaza o noua etapa in promovarea potentialului turistic al Romaniei, potrivit organizatorilor.

Finantat cu fonduri europene, festivalul readuce traditiile si valorile locale in prim plan, reprezentand o poarta catre dezvoltarea turismului national.

Evenimentele ce se vor desfasura de-a lungul intregii zile parcurg un traseu al culturii locale si aduc in atentia tinerilor valorile muzicale, dansul popular, obiceiurile culinare si sportive, dar si legende si datini stravechi.

Program:
10-11 Concurs de barci pe Lacul Sfanta Ana
11-12 Activitati pentru copii
12-13 Demonstratii lupte , arme
13-14 Dansuri populare, fanfara
14-15.30 Gastronomie locala