Complexul Panicel, Rasnov

Complexul Panicel, RasnovSituat la numai 2 km de orasul Rasnov, complexul Panicel este amplasat pe un domeniu de aproximativ 70.000 mp care pune la dispozitia turistilor doua corpuri de cazare, unul cu o capacitate de 22 de camere, iar celalalt cu 9 camere, din care 4 au dimensiunile de 32mp/fiecare, trei lacuri - doua artificiale populate cu pastravi si unul natural populat cu crap si caras, un foisor pentru evenimente si nu in ultimul rand, un centru de echitatie.

La Panicel, in acest moment exista 2 armasari de monta, 4 iepe-mama, 3 manji sub 6 luni, toti din rasa Friesen (foto). De asemenea, complexul mai pune la dispozitia doritorilor de echitatie 1 armasar si o iapa rasa pura spaniola (andaluzi), cu 2 manji de 1 an si un manz abia fatat din aceeasi rasa.

Copiii pot calari si ei pe cei 3 ponei, blanzi si prietenosi, de 6, respectiv 3 si 2 ani, care pot fi inhamati si la o trasurica pentru plimbari mai lungi si de grup.

O plimbare cu trasurica trasa de ponei costa 50 de lei, in timp ce orele de calarie pe caii mari sunt tarifate in functie de statutul turistului: cei cazati la pensiune platesc 50 de lei pentru o ora de calarie, in timp ce turistii veniti din exterior au un tarif de 60 de lei pe ora.

O ora de traseu prin padure si prin imprejurimile complexului costa 70 de lei, dar fanii echitatiei isi pot face un abonament valabil 6 saptamani, care presupune 10 ore de calarie, la pretul de 400 de lei pentru turistii cazati la pensiune si 500 de lei pentru cei din exterior.

“Daca dupa cateva zile, omul se intelege bine cu calul si il simt eu ca e pregatit, putem incerca o iesire din complex, pe drum, prin padure. Nu avem criterii stricte pentru calificativul de calaret avansat. Daca poate fi stapan pe cal si nu ii e frica sa il struneasca, inseamna ca merita incercata o plimbare in natura”, a declarat Petre Chirilov, instructorul de echitatie de la Panicel.

El a mai spus ca un manz de 6 luni costa de la 2500 de euro in sus, in functie de rasa si ca momentan, pensiunea nu mai are cai la vanzare.

“Intretinerea unui cal ne costa cam 250 de euro pe luna, dar depinde din nou, de rasa, de varsta, sunt mai multe aspecte”, a precizat el.

Sursa foto: www.pensiuneapanicel.ro

Clubul Piccadilly, Bucuresti

Clubul Piccadilly, BucurestiClubul de echitatie Piccadilly este situat la doar cateva minute de capitala, pe Sos. Bucuresti - Ploiesti, nr. 542 (intre localitatile Saftica si Tancabesti).

Clubul beneficiaza de o baza cu grajduri, echipate cu boxe individuale, terenuri pentru antrenament, un manej acoperit necesar pregatiri de iarna si 10 padocuri individuale cu diferite dimensiuni pentru refacerea psihica a cailor.

In cadrul clubului se organizeaza cursuri de echitatie pentru toate varstele , sub atenta indrumare a instructorilor calificati.

Se pot face plimbari calare de agreement in imprejurimi, inclusiv prin padure.
Clubul bucurestean are si cai de vanzare, iar preturile pentru respectivele exemplare variaza intre 1800 euro (cal pentru trasura) si 7500 euro.

O sedinta de initiere dureaza 40 de minute iar recomandarea ar fi ca un copil sa faca 2-3 sedinte pe saptamana. Cei care fac doar initiere au nevoie de 3-4 luni pentru a invata sa calareasca, pentru a putea merge singuri cu calul, pentru a face un trap sau un galop corect.

In privinta cursurilor propriu-zise, costul unei sedinte este de 70 lei, in timp ce pretul unui abonament este de 600 lei pentru 10 sedinte de echitatie, valabil 45 de zile.

Cei mici pot lua lectii de calarie pe poneiul Jhonny, in sedinte ce dureaza 20 minute si costa 40 lei, in timp ce cei avansati in ale echitatiei se pot relaxa, pe timpul verii, la o plimbare prin padure, insotiti de un instructor, timp de 60 de minute, pretul unei astfel de plimbari este 140 lei, potrivit reprezentantilor clubului.

Sursa foto: www.piccadillyhorses.ro

Mosia Cai de Vis, jud. Botosani

Mosia Cai de Vis, jud. BotosaniLa “Cai de Vis”, clientii pot alege intre cursuri complete de echitatie academica, dresaj, obstacole atat pentru incapatori, cat si pentru avansati.

De asemenea, cei doritori de experiente inedite pot opta pentru turism ecvestru prin zonele din vecinatate unde pot vedea manastiri deosebite, lacuri, paduri, sau plimbari cu caleasca.

Printre serviciile suplimentare se numara si cazare, pescuit, vantoare, organizare de evenimente, produse ecologice din ferma proprie, tabere pentru copii si, de asemenea, pensiune pentru cai.

Domeniul, infiintat de Vlad Iftime in 2006, pune la dispozitia turistilor veniti in Comuna Varfu Campului, Jud. Botosani, la numai 20 km de Suceava, 16 cai din mai multe rase, cea predominanta fiind Lipitan.

Tarifele aici pornesc de la 45 de lei o sedinta de echitatie de o ora, la 400 de lei un abonament de zece ore (Silver) si pana la 900 de lei un abonament de 25 de ore de echitatie (Gold).

Sursa foto: www.caidevis.ro

Clubul de echitatie Hipocan Corbeanca

Clubul de echitatie Hipocan CorbeancaInfiintat in anul 2000, clubul dispune de un manej profesionist, acreditat de Federatia Romana Ecvestra, de 5000 mp, de 4 instructori cu experienta recunsocuta la nivel national, 2 grajduri cu o capacitate de 120 de padocuri si de cai de competitie, ponei si cai de agrement.

Clubul Sportiv Hipocan ofera pachete complete de echitatie pentru toate categoriile de varsta incepand de la plimbari cu poneii pentru copii de 3 - 6 ani, continuand cu sedinte de calarie pe cai de agrement foarte docili pentru copiii de peste 6 ani si adolescenti si terminand cu antrenamente de sarituri obstacole si dresaj pentru cursantii avansati sau pentru proprietarii de cai, membrii ai clubului.

“De obicei, 10-20 de sedinte la coarda le sunt suficiente pentru a putea struni si conduce calul de unul singur prin manej, iar dupa 3 luni de antrenamente cu cate 2-3 sedinte saptamanale, cursantii ajung sa efectueze singuri trap saltat si galop”, potrivit lui Francisc Petrovici, administratorul clubului.

Un cal bun pentru un incepator costa aproximativ 5000 - 6000 euro, potrivit reprezentantilor clubului.

Clubul ofera si pachete pentru companii, de la teambuilding, la cupoane cu lectii de calarie pentru angajatii performanti.

O sedinta de echitatie de 30 de minute la Hipocan costa 45 de lei pentru copii si 50 de lei pentru adulti, cu mentiunea ca pentru grupuri, se poate lucra cu maxim 4 cai simultan in manej.

Clubul ofera si variante de abonament pentru impatimiti, cu 400 de lei, zece sedinte cu o valabilitate de 2 luni pentru copii si 450 de lei pentru adulti.

Pensiunea pentru caii adusi de clienti costa 250 de euro pe luna si include boxa, asternut (talas), hrana (lucerna, ovaz), ingrijire (curatare, scobit - copite).

Sursa foto: www.hipocan.ro

Herghelia de la Mangalia

Herghelia de la MangaliaHerghelia de la Mangalia este situata la mai putin de cinci sute de metri de plaja ce leaga statiunile Saturn si Venus si dateaza inca din anii 1926-1928, cand, la inceputul anului 1929 a fost populata cu 44 de cabaline Iepe Mame si 5 Armasari Pepinieri.

S-a ales aceasta locatie pentru rasa Pur Sange Arab atat datorita conditiilor climatice, care se aseamana cu cele din tarile de origine, cat si datorita influentei exercitate de Marea Neagra. Calul Pur Sange Arab, prin eleganta si pedanta lui, este un cal de sa, agrement si sport.

Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop, iar in incinta unitatii se practica echitatia, se pot efectua plimbari de agrement - calare sau cu trasura - de-a lungul Marii Negre.

Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei si este populata numai de cai de rasa: pursange arab, semigrei si cativa ponei, potrivit paginii oficiale a Municipiului Mangalia.

Suprafata Hergheliei Mangalia este de aproximativ 580 de hectare, din care peste 400 de hectare sunt cultivate cu plante furajere, care asigura necesarul de hrana pentru cei peste 350 de cai.

Hipodromul Mangalia, unicul din tara special conceput pentru cursele de galop, se intinde pe o suprafata de 19 hectare. Aici se desfasoara, pe timpul verii, in lunile iulie-septembrie, curse de cai la care participa herghelii si crescatori particulari din toata tara.

Caii de aici sunt scosi periodic pe malul marii, unde sunt antrenati mai multe ore, spre bucuria celor aflati in zona.

Herghelia pune la dispozitia vizitatorilor cursuri de echitatie pe ponei (50 de lei/ ora) si pur sange arab (80 lei/ ora). Exista si o varianta de abonament, la 5 ore de calarie, una este gratuita.

Sursa foto: www.mangalia.ro