Campina Jazz Rock

Campina Jazz RockMulti dintre cei mai tehnici instrumentisti din jazz-ul si rock-ul romanesc vor canta, in week-end, la prima editie a festivalului Campina Jazz Rock, organizat in orasul prahovean de un club local numit "Club Live" care de mai bine de zece ani gazduieste concerte, informeaza Mediafax.

Festivalul, aflat la editia inaugurala, se va desfasura in zilele de joi, vineri si sambata. Concertele vor avea loc pe o scena amplasata la Strandul Tineretului din Campina, iar in caz de vreme rea trupele invitate si spectatorii se vor muta cu totii in sala mare a Casei Tineretului.

Festivalul va debuta, joi, cu evenimentul denumit "intalnirea basistilor din Romania", la care vor lua parte cei mai importanti si cunoscuti instrumentisti romani care canta la chitara bas.

Ziua de vineri este dedicata proiectelor jazz-rock consacrate. Spectatorii ii vor putea vedea, in diferite formule, pe chitaristul Nicu Patoi, pe basistii Kiba Dachi (Stefan Banica Jr, Margineanu, multiple proiecte de jazz), Razvan Cojanu sau Adrian Flautistu (seria proiectelor de jazz "Istoria Chitarei" de la Teatrul Act, Marius Mihalache si alte proiecte jazz) sau vor admira tehnica unor bateristi precum "Ciupi" (Mandinga, Kiba Dachi Band), Marcel Moldovan (Marius Pop Band, fost colaborator de-al lui Steve Vai) sau Razvan Lupu "Lapi" (Vama Veche, Trupa Veche, Krypton).

Ziua de sambata este rezervata proiectelor din care fac parte muzicienii campineni.

Programul concertelor este disponibil pe site-ul festivalului.

Pretul biletelor:
15 ron – pentru prima zi a festivalului 05.08.2011
10 ron – pentru a doua zi a festivalului 06.08.2011.
Copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Sursa foto: JazzRock


Jazz si poezie la Mogosoaia

Jazz si poezie la MogosoaiaDuminica, 7 august 2011, de la ora 19:00, la Palatul lui Brancoveanu de la Mogosoaia, poeta Magda Carneci va rezona cu ritmurile improvizate de Maxim Belciug (chitara) si Vlaicu Golcea (electronics), intr-un show intitulat “Babel. Electro-Baroc pentru gusturi fine”, informeaza CalendarEvenimente.

Vino sa savurezi cea mai rafinata vara, cu poeme si ritmuri de neuitat! Vara de jazz si poezie la Mogosoaia in fiecare duminica, de la ora 19.00, pana pe 28 august 2011, la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia.

Intrarea este libera pentru toti pasionatii de jazz si poezie.

Sursa foto: PalateBrancovenesti

Festival de muzica electronica la Mures

Festival de muzica electronica la MuresDownSounD are placerea de a va prezenta festivalul de muzica electronica urbana GET OUT in perioada 4 - 7 august 2011, informeaza CalendarEvenimente.

E vara si e timpul sa iesim afara la aer liber, in natura cu prietenii si muzica preferata, adica la GetOut.

Locatia e aceeasi, campingul Ileana Cosanzeana, din satul Valea, iar perioada este 4-7 August.

Editia a 3-a a festivalului aduce cu ea, pe langa peisajul de basm si ambianta deosebita, artisti renumiti din tara si strainatate.

Baia in raul Niraj, calaritul si plimbarile in natura, impreuna cu muzica electronica, garanteaza o evadare totala din viata urbana.

Line-up: Burner Greene (Astronaut Kru Soundsystem), Djubei (Astronaut Kru Soundsystem), Gojira, Rock Lumen, Bread and Butter si altii.

Activitati in aer liber: camping, excursii in natura, baie in raul Niraj, fotbal, ping pong, badminton, concursuri in echipa, fotbal de masa (1 leu); plimbari cu caruta - 1 leu/pers, calarit - 2 lei/5min., 8 Ron/30min., 15 Ron/1ora.

Pret Bilete:
Festival (3 zile): 55 Ron
Weekend (Vineri+Sambata): 45 Ron
Joi – 15 Ron
Vineri – 25 Ron
Sambata – 25 Ron

Sursa foto: ClujLife

The Mission la Navodari

The Mission la NavodariToti iubitorii dance-ului si nu numai sunt invitati in zilele de 5 si 6 august 2011, pe plaja Hanul Piratilor din Navodari, la The Mission Dance Weekend - editia a IV-a, potrivit CalendarEvenimente.

Cei mai importanti DJ ai momentului vin sa mixeze la Navodari: Paul van Dyk, Above & Beyond, Ferry Corsten si Moby.

Program:

Vineri, 5 august, ora 20:00
Paul van Dyk
Above & Beyond
Ferry Corsten
Gabriel & Dresden
Snatt & Vix feat. Alexandra Badoi

Sambata, 6 august, ora 20:00
Moby – live
Dubfire
Suie Paparude – live
R.O.A. – Rise of artificial – live
The Model
OK Corral
Greeg

Pret bilete: bilete obisnuite, achizitionate la intrare: 80 lei, bilete VIP: 100 lei pentru fiecare zi in parte.

Sursa foto: TheMission


Festival de film istoric la Rasnov

Festival de film istoric la RasnovCetatea Rasnov gazduieste in perioada 5 - 15 august 2011 un eveniment care a devenit deja traditie: a III-a editie a Festivalului de Film Istoric, informeaza CalendarEvenimente.

Timp de 11 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi si mai valoroase filme documentare si de fictiune (peste 50 de titluri), spectacole, dezbateri si conferinte pe teme istorice cu invitati de marca.

Anul acesta, organizatorii au ales sa oglindeasca in selectia de filme din festival si in evenimentele speciale cateva teme istorice importante: Atentatele teroriste din Statele Unite (septembrie 2001), Migratii si colonizari, Destramarea Uniunii Sovietice, Zidul Berlinului si Opt secole de la colonizarea Cavalerilor Teutoni in Transilvania.

Vor exista, de asemenea. momente speciale dedicate actorului Stefan Iordache, regretatului cineast Nicholas Dimancescu si aniversarii implinirii a 90 de ani de catre Regele Mihai I al Romaniei.

Atmosfera festivalului va fi intretinuta de 20 de evenimente culturale grupate pe doua tematici principale: Colonizari culturale si Peste opt secole de cultura germana.

Spectatorii se vor putea bucura de concerte vocal - instrumentale de muzica veche, jazz, tango si bossa nova, recitaluri de harpa celtica, vibrafon, orga, spineta, flaut si violoncel, proiectii de film mut acompaniate de muzica live, un concert aniversar dedicat Regelui Mihai, un spectacol de dans, doua expozitii de pictura si multimedia, prezentarea unui instrument muzical in premiera in Romania, precum si de multe alte surprize.

Evenimentele se vor desfasura in gradina Cetatii Rasnovului, la cinematograful din oras si in centrul istoric.

Sursa foto: www.ffir.ro


Festivalul afinelor la Mures

Festivalul afinelor la MuresIn perioada 5 - 7 august 2011, in satul Campul Cetatii din comuna Eremitu, judetul Mures se va desfasura Festivalul afinelor, informeaza CalendarEvenimente.

Suc, sirop, lichior, gem, dulceata, serbet din afine - acestea sunt produsele ce vor incanta papilele gustative ale participantilor la eveniment.

In plus, daca sunteti pasionati de istorie, puteti vizita in localitate si prin imprejurimi o serie de obiective turistice precum ruine si burguri din epoca romana, reutilizate in Evul Mediu, ruinele cetatii Vityal (sec. XIV-XVI) - de unde vine si numele comunei "Campul Cetatii", precum si o biserica romano-catolica din secolul XV-lea.
Daca va place sa pescuiti, aici o puteti face! Toate lacurile din zona sunt populate cu pastravi pe care ii puteti prinde chiar voi daca aveti echipamentul necesar sau il puteti servi prajit gata la hanul din sat.

Sursa foto: CalendarEvenimente

Ultimele zile de Kilipirim la Constanta

Ultimele zile de Kilipirim la ConstantaCel mai mare targ de carte cu discount de pe litoralul romanesc, Kilipirim, se pregateste de plecare, potrivit CalendarEvenimente.

Ultima zi in care-si primeste vizitatorii este duminica, 7 august, de la ora 10:00, pana la miezul noptii (ora 24:00).

Sezonul acesta s-au vandut peste 35.000 carti, la preturi cuprinse intre 1 leu si 299 lei.

Cartea vedeta a acestei editii a fost Enciclopedia Cartografica a Lumii, carte redusa de la 400 lei la 99,9 lei.

Cele mai vandute carti pentru copii au fost: O poveste cu abtibilduri - editura Girasol si Biblia cu Ilustratii de la editura Litera.

Cele mai vandute carti de beletristica au fost Templierii, Cavalerii lui Cristos de la editura Univers si Secretele Bucatariei de la editura Litera. Nu uitati, pentru toti iubitorii de lectura, targul Kilipirim mai este deschis doar saptamana aceasta.

Targul se desfasoara pe faleza din Constanta, chiar langa Casino, pana duminica, 7 august, cu peste 4000 de titluri, de la edituri romanesti si straine, toate cu mega-discounturi.

Sursa foto: CalendarEvenimente


Padina Fest in Bucegi

Padina Fest in BucegiInceputul lunii august aduce editia a II-a a festivalului organizat in Muntii Bucegi, potrivit CalendarEvenimente.

Sub egida „Un festival verde”, intre 3 si 7 august 2011 va avea loc cea de-a doua editie a Padina Fest.

Cinci zile dedicate iubitorilor de muzica, distractie si aventura care se vor bucura, pe platoul Padina din Muntii Bucegi, la 1.499 de metri altitudine, de diferite sporturi, de lectii de educatie montana si ecologica, dar si de programe artistice, filme si concerte de muzica folk si rock.

Distractia va fi asigurata prin prezenta unor trupe precum Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec sau Suie Paparude, Paradox, Stillborn, Travka si Vita de Vie.

Pretul unui jeton este de 5 lei.
Preturi: tiroliana, rapel mic – 1 jeton, rapel mare – 2 jetoane, catarare – 3 jetoane, ridicare la ancora cu balonul – 5 jetoane.

Sursa foto: PadinaFest


Bucuresti, cartier de vara

Bucuresti, cartier de varaLa initiativa Comisiei pentru Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale si directiile specializate organizeaza evenimentul BUCURESTI - CARTIER DE VARA, in parteneriat cu Primariile Sectoarelor 1, 2, 3 si 5, potrivit site-ului ArCuB.

Intre 17 iulie si 20 septembrie zilele de week-end sunt rezervate atmosferei de vacanta.

Timp de 10 saptamani, de vineri pana duminica, sunteti invitati la o plimbare de seara presarata cu spectacole de teatru, manifestari de cultura urbana, concerte, dans si multa voie buna.

Parcurile Bazilescu, National, Titanii si Sebastian iau peste vara locul salilor de spectacol.

Sambata 6 august, ora 10.00: Spectacol de teatru pentru copii in Parcul Sebastian (sector 5),ora 20:00: Spectacol de improvizatie in Parcul Moghioros (sector 6. Duminica, 7 august, ora 17:00 in Parcul Cismigiu are loc o reprezentatie a trupei de teatru Hodoronktronk's World.

Sursa foto: ArCuB

Festival de Folclor la Sibiu

Festival de Folclor la SibiuIntre 3 si 8 august 2011, la Sibiu va avea loc Festivalul international de folclor "Cantecele muntilor", editia a XXXVI-a, potrivit CalendarEvenimente.

Festivalul este cel mai mare eveniment cultural al Sibiului care valorifica diversitatea culturii traditionale, in plan international, prin intermediul spectacolelor in aer liber, al serilor traditionale, al atelierelor de dans si a paradei portului popular.

Manifestarea contribuie la valorificarea traditiilor unor comunitati romanesti si straine, abordand unitatea in spiritul diversitatii culturale.

Perioada de desfasurare: 3 - 8 august 2011

Locatii: Piata Mare, Cercul Militar, restaurante din Sibiu

Sursa foto: CalendarEvenimente




Saptamana culturii chineze la Bistrita

Saptamana culturii chineze la BistritaIn perioada 1 - 7 august 2011 va avea loc, la Bistrita, Saptamana Culturii si Civilizatiei Chineze, potrivit CalendarEvenimente.

Cu acest prilej vor avea loc o serie de workshopuri, concerte de muzica traditionala chineza si chiar lectii deschise pe instrumente traditionale, teatru, vizionare de filme, intalniri de afaceri, expozitie de arta culinara chineza.

Saptamana Culturii si Civilizatiei Chineze este organizata de Asociatia Romana de Prietenie cu Republica Populara Chineza, filiala Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Institutul „Confucius” din Cluj-Napoca, Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud, Galeriile Arcade 24, Camera de Comert si Industrie si Cooperativa de Afaceri.

Vor veni la Bistrita profesori chinezi, iar bistritenii vor avea chiar si posibilitatea sa invete sa-si scrie numele folosind ideograme chineze.

In zilele de 5, 6 si 7 august vor avea loc proiectii de filme chinezesti, degustari de preparate culinare specifice bucatariei chinezesti, urmand ca in ultima zi sa fie organizata o intalnire oficiala a reprezentantilor administratiei bistritene cu oaspetii chinezi.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este familiarizarea publicului cu dezbaterile legate de identitati culturale din China, precum si incursiunea in poezia si cinematografia chineza.

Sursa foto: CalendarEvenimente