C.S. Profesionist de Golf "Lac de Verde", Breaza

C.S. Profesionist de Golf "Lac de Verde", BreazaLac de Verde, unul dintre fondatorii Federatiei Romane de Golf, este singurul teren de golf de lux din tara si dispune de 9 gauri.

Terenul de golf se ridica la standarde internationale si prezinta un grad ridicat de dificultate. Clubul se afla la 700 de metri altitudine, in Breaza.

Clubul gazduieste anual 3 competitii de juniori, precum si cursuri gratuite pentru cei mici pasionati de golf, potrivit site-ului oficial.

Pe langa terenul in aer liber, la Lac de Verde exista si un centru de golf acoperit pentru antrenament si zilele in care vremea nu permite activitatile in aer liber.

Pe langa golf, in complex se mai pot practica tenisul, pescuitul sportiv, sau paintball.

Preturile la categoriile de membri difera in functie de facilitati, de la 100 euro, administrarea cardului de handicap (calificativul care arata nivelul jucatorului), la 800 de euro cardul Diamond, care include reduceri la cursurile de golf si la cazare in complex si alte avantaje.

Sursa foto: LacDeVerde

Clubul Diplomatic, Bucuresti

Clubul Diplomatic, BucurestiTerenul de golf de la Clubul Diplomatic este cel mai vechi astfel de teren din Bucuresti, potrivit lui Mircea Asanache, secretarul general al Federatiei Romane de Golf.

Terenul, care beneficia initial de 18 gauri, a ramas cu doar 6 dupa amenajarea Parcului Herastrau.

Clubul Diplomatilor din Bucuresti, succesorul fostului Country Club Baneasa, a fost construit in 1972, pe malul lacului Herastrau si ofera servicii de calitate pentru un public destul de restrans si rafinat, potrivit site-ului oficial.

Pe langa terenul de golf, la club puteti profita si de terenuri de fotbal, baschet si tenis, piscina si un restaurant.

Accesul este permis doar membrilor, iar de acest statut nu se pot bucura decat diplomatii straini si romani, precum si personalitatile de marca “cu prestigiu si reputatie”.

Handicapurile acceptate de clubul de golf de aici se situeaza intre 0 si 36.

Sursa foto: ClubulDiplomatic

Lighthouse SPA & Golf Resort, Balcic, Bulgaria

Lighthouse SPA & Golf Resort, Balcic, BulgariaLighthouse SPA & Golf Resort, din Balcic, a deschis luna aceasta cel mai mare SPA-hotel de cinci stele din Sud-Estul Europei, care include 3,000 de metri patrati destinati exclusiv terapiilor premium.

Academia de Golf Demis Papillon s-a deschis in aprilie anul trecut la Lighthouse Golf Resort de la Balcic.

Academia de Golf Demis Papillon are ca scop formarea jucatorilor amatori de golf din Romania, Bulgaria si Europa de Est si antrenarea jucatorilor profesionisti care activeaza in competiþiile internationale.

Copii din Romania si din regiune beneficiaza gratuit de lecþii de initiere si formare si acces pe terenul de golf. Lectiile sunt sustinute de antrenorii academiei la Lighthouse Golf Resort si in locatii din Romania si Bulgaria in care academia isi desfasoara activitatea.

Oricine poate deveni membru al clubului de la Balcic, variantele de abonamente fiind doua: Unlimited Golf Pass (700 euro pentru adulti, 200 euro pentru juniori) si cel pentru non-rezidenti, Access membership (200 euro adulti, 100 euro juniori), potrivit site-ului oficial.

Sursa foto: www.lighthouse-bg.com

Clubul de Golf Prof. Paul Tomita , Pianu de Jos, jud. Alba

Clubul de Golf Prof. Paul Tomita , Pianu de Jos, jud. AlbaNumit dupa profesorul Paul Tomita, personalitate marcanta a golfului romanesc postbelic, clubul face parte dintre cei opt fondatori ai Federatiei Romane de Golf si este unul cu traditie la noi in tara.

Din 1938 pana la pensionare, in 1975, Paul Tomita a servit cu credinta, dragoste si daruire cauza golfului romanesc, fiind profesor titular de golf la Country Club, potrivit site-ului clubului.

Regele Mihai, membrii ai marilor familii Cantacuzino, Ghica, Brancoveanu, Stirbei, Bibescu, alte mari personalitati ale vremii, precum si ambasadorii si diplomatii care frecventau Country Club au mostenit de la Paul Tomita tehnica si maiestria jocului, dar si simpatia fata de acest om.

In perioada anilor 1968-1973, la insistentele unor personalitati de peste hotare si sponsorizat de Firma Dunhill, Paul Tomita a reusit sa participe la Campionate Mondiale de Golf organizate in 8 tari.

Preturile pentru cardurile de membru incep de la 300 de lei pentru copiii sub 14 ani, la 3.000 de lei, cotizatia anuala de membru.

Pentru 2011, clubul are programate 20 de competitii, din care 14 au avut deja loc in lunile trecute si urmatoarea se va desfasura pe 27 august.


Sursa foto: GolfClubPaulTomita


Air Sofia Golf Club, Sofia, Bulgaria

Air Sofia Golf Club, Sofia, BulgariaPrimul teren de golf construit in Bulgaria, Ihtiman pune la dispozitia membrilor un teren de 18 gauri inca din anul 2000, potrivit site-ului oficial.

Aici, in afara de golf se mai poate juca fotbal, volei, tenis, echitatie, dar se pot tine si conferinte si alte activitati corporate.

Academia de Golf tine atat cursuri pentru incepatori, cat si pentru avansati.

Complexul de la Ihtiman ofera si multe posibilitati de distractie, in afara de golf: un restaurant de 90 de locuri, un bar de noapte, gradina de vara cu gratar si doua piscine.

Preturile la abonamentele anuale variaza intre 1450 de leva (aproximativ 740 euro), pentru cardurile silver, la 2100 leva (aproximativ 1100 euro) pentru cardurile gold.

Sursa foto: www.golf-bg.com

A.S. Club Tite Golf Resort, Recas, jud. Timis

A.S. Club Tite Golf Resort, Recas, jud. TimisCu 9 gauri, terenul de la Recas (Timis) este cel de-al treilea teren de golf omologat din Romania, fiind detinut de omul de afaceri Dan-Liviu Tite, care mai mai are in proprietate un altul in Germania.

Amenajate pe locul unei foste pasuni, lungimea traseelor este de 5830 de metri pentru cele dedicate domnilor, respectiv 5092 de metri in cazul celor destinate doamnelor.

Terenul poate fi inchiriat pentru diverse manifestari in aer liber, team building, traininguri.

Preturile pentru oaspeti variaza intre 10 lei inchirierea unui carucior pentru crose, la 50 de lei inchirierea unui set complet de crose si 40 de lei o ora de instruire personala, potrivit site-ului oficial.

Un curs de zece ore costa 100 de euro, in timp ce abonamentele incep de la 500 de lei (copiii sub 14 ani), 1.000 lei pentru membri la distanta, administrarea handicapului sau al treilea membru dintr-o familie deja inscrisa, pana la 2.000 lei taxa pentru membri cu drepturi depline, care se inscriu pentru prima data.



Golf Country Club Bucharest, Zurbaua, langa Bucuresti

Golf Country Club Bucharest, Zurbaua, langa BucurestiGolf & Country Club Bucharest este cel mai mare club de golf din Romania, inaugurat in 2007, dupa o investitie de 3 milioane de euro.

Este un club privat proiectat ca un loc unic de intalnire: exclusivist si rafinat. Oameni din diverse domenii de activitate precum economie, cultura, diplomatie, politica sau sport pot deveni membri ai Golf & Country Club Bucharest, potrivit site-ului oficial al clubului.

Cei care nu sunt membri vor putea juca golf numai daca sunt invitati ai unui membru.

Terenul de 18 parcursuri permite organizarea de competitii conform cerintelor PGA (Asociatia Profesionista de Golf). Cu o lungime totala de 6.325 m si cu cu multe obstacole de apa si buncare de nisip, terenul este in asa fel amenajat incat sa se poata organiza turnee internationale cu jucatori de golf profesionisti.

Pe langa terenul de golf, clubul mai pune la dispozitia membrilor un hotel cu camere de patru stele, scoala si terenuri de tenis, restaurant, sali de conferinte, o galerie comerciala care include si un magazin cu echipamente profesioniste de golf, sali de fitness, servicii de cosmetica si spa, precum si o piscina.

In 2008,compania Swiss Golf & Leisure Development a inaugurat Swiss Mastery Golf Academy, prima scoala profesionista de Golf din Romania. Scoala functioneaza in cadrul Golf & Country Club Bucharest, beneficiind si de un Driving Range profesionist.

Sursa foto: www.golf-bucharest.ro