Cicloturism pe Transalpina

Cicloturism pe TransalpinaLa noi in tara, cicloturismul este inca in stadiu incipient, dar ideea de a-ti petrece weekend-ul cu prietenii si un ghid priceput, pe bicicleta, prin tara prinde tot mai mult.

“In momentul de fata oferta noastra cuprinde o serie de tururi standard, in special zonele unde am inceput si noi sa practicam ciclismul la nivel de amator. Este vorba despre zona Gorj-Transalpina, Brasov-Sibiu-Fagaras-Transfagarasan, Parcul Natural Comana (Jud. Giurgiu), Valea Prahovei. Traseele sunt in general cele cunoscute de majoritatea celor care indragesc muntele si care prefera drumetiile in locul activitatilor recreative traditionale, insa noi mergem pe bicicleta”, a explicat Mircea Racoviceanu, project manager la Romaniabybike.

Acest tip de serviciu este ideal pentru firmele care doresc teambuilding-uri cu un grad mai crescut de imprevizibil si cu angajati aventurosi, dar si pentru grupurile mici, de maxim 10 oameni sau cuplurile mai aventuroase.

Traseele se fac personalizat, in functie de gradul de dificultate si posibilitatile clientilor, dintre care multi sunt straini.

Preturile incep de la 140 lei de persoana, inchirierea unei biciclete avand un cost de 45 de lei.

“Ne dorim sa pregatim un traseu in Dobrogea, Muntii Macin, Gura Portitei, Delta Dunarii, asta in masura in care se poate realiza accesul cu bicicleta, dar suntem increzatori in aceasta privinta”, a adaugat Racoviceanu.

Cina in aer, experienta la inaltime

Cina in aer, experienta la inaltimeUn concept mai mult decat inedit este servirea cinei la 50 de metri deasupra solului. La noi in tara, Sky Touring&Events a adus aceasta idee in luna mai si deja romanii s-au aratat incantati de experienta, potrivit managerului de evenimente, Ovidiu Barbier.

Platforma poate gazdui pana la 22 de persoane la masa si 3 persoane pentru personal, in spatiul din mijlocul platformei (bucatar, ospatar, artist), pentru fiecare sesiune.

Astfel, la 2 sesiuni pe ora, mai mult de 350 de persoane pot avea acces la aceasta exceptionala platforma, sau doar 22 de persoane daca se doreste un eveniment exclusivist.

“In Europa, numarul de evenimente Dinner in the sky ajunge la 15-20 pe an, dar avand in vedere ca noi am avut lansarea destul de tarziu in sezon, ne vom declara multumiti daca avem la sfarsitul anului 10-12 evenimente”, a mai spus Barbier.

Un eveniment de acest tip poate fi tinut oriunde: teren de golf, spatiu public, castel, podgorie, monument istoric, daca exista o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati care poate fi securizata, precum si autorizatia proprietarului.

Potrivit managerului, costurile unui astfel de eveniment se ridica la 10.000 de euro, fara a lua in calcul cerintele speciale si cateringul.

Preturile difera foarte mult in functie de perioada din an cand are loc evenimentul (monitorizarea de catre INMH a directiei si vitezei vanturilor este foarte importanta pe perioada desfasurarii evenimentului), numarul participantilor si al ridicarilor, locatia (taxele sunt diferite in locatiile publice fata de cele private), modul de primire (normala sau VIP), caracterul de exclusivitate (petrecere privata) sau corporate, numarul sponsorilor si contractele de publicitate incheiate, etc.

Inchirierea platformei Dinner in the Sky pentru un interval de 8 ore de operare este cotata la 16.700 euro la care se adauga TVA (la cursul BNR din ziua platii).

“Pentru anul acesta mai avem in plan o participare la Zilele Bucurestiului, petreceri private si corporate si incercam sa organizam o surpriza de Craciun, in jurul datei de 20 decembrie, dar atunci totul o sa depinda de starea vremii. Momentan, dupa lansarea de la Mogosoaia si Mamaia, mai avem deja rezervate trei evenimente, zile de nastere si petreceri corporate”, a precizat Barbier.

Scuba diving la Vama Veche

Scuba diving la Vama VechePentru cei care isi doresc, totusi, un weekend la mare, dar vor sa condimenteze scurta vacanta cu o activitate palpitanta, scufundarile sunt cea mai buna alegere.
Scufundarea de agrement este destinata neinitiatilor in tainele scafandreriei si se desfasoara in urmatoarele etape:

Instructajul introductiv care este executat de catre un instructor are durata de 30 - 45 minute si cuprinde prezentarea urmatoarelor: echipamentul de scufundare si a modului de functionare al acestuia, modul de folosire a echipamentului pe timpul scufundarii, regulile obligatorii de respectat pe timpul scufundarii, semnele si semnalele folosite de scafandri, pregatirea echipamentelor pentru scufundare, echiparea scafandrilor, intrarea in apa si acomodarea cu echipamentul si scufundarea propriu-zisa.

Echipa de scafandri este formata din 2 - 3 scafandri incepatori si un insotitor scafandru cu experienta.

Adancimea maxima pe timpul calatoriei subacvatice este de 6 metri.

Oferta Marine Explorers Scuba Diving Center din Vama Veche include scufundari de agrement oriunde pe litoralul romanesc, la pretul de 100 de lei.

“Acesta dureaza circa 2 ore cu tot cu briefing-ul de instructaj si echipament complet, dar este nevoie de programare cu una, doua zile inainte, deoarece vara este o perioada foarte aglomerata”, a declarat, pentru Wall-Street.ro un reprezentant al companiei, care a adaugat ca in plin sezon, numarul mediu de scufundari pe zi ajunge la sapte.

Sursa foto:
ScubaDivingCenter

Tiroliana si poduri de sfori

Tiroliana si poduri de sforiPentru cei care isi doresc o vacanta reusita cu cei mici alaturi, Brasovul ramane o destinatie de succes, iar un parc de distractii atipic este cea mai buna varianta de weekend cu familia.

Parcul de aventura este o activitate sportiva in aer liber, un mod placut de a petrece timpul liber cu familia si prietenii.
Parcul dispune de 8 trasee de dificultate progresiva, fiecare participant primeste un material de securitate cu 2 carabiniere care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta, potrivit site-ului parcului brasovean.

Parcul Aventura pune la dispozitia turistilor dornici de senzatii tari 2.5 hectare de padure, 80 copaci, 92 platforme, 100 jocuri si 692m de tiroliene.
Pentru un program clasic, de trei ore la Parc Aventura, preturile incep de la 18 lei pentru copiii mici (4-7 ani), 23 lei copii (8-11 ani), 29 sau 32 elevi/studenti, cu familia sau individual si intre 34 si 37 pentru adulti, cu familia sau individual.

Sursa foto: www.parc-aventura.ro

Cursuri de parasutism, pentru cei aventurosi

Cursuri de parasutism, pentru cei aventurosiO alta activitate mai putin practicata la noi, dar care atrage tot mai multi oameni, datorita caracterului extrem, stimulator de adrenalina este saltul cu parasuta.

Pentru Bogdan si Dragos Boeru, parasutismul a devenit chiar o afacere, despre care puteti citi mai multe aici.

Un salt cu parasuta poate costa 650 de lei (fara filmare), 850 de lei (cu filmare) si 950 de lei (filmare+poze).

De asemenea, TNT Brothers ofera si licenta de parasutism prin intermediul unui curs care dureaza aproximativ doua saptamani si care costa 6.000 de lei.

Pana acum, 20 de persoane au absolvit acest curs, potrivit celor doi asociati.

Windsurf pe lacul Morii

Windsurf pe lacul MoriiDesi numarul pasionatilor de windsurf nu este foarte mare in Romania, in mare parte si din cauza preturilor mari la echipamentele necesare, in ultimii ani, sportul a castigat tot mai multi fani si numarul scolilor care ofera cursuri a crescut.

Pana de curand, nu exista niciun profesor in capitala si pasionatii de windsurf erau nevoiti sa invete singuri sau sa mearga pe lacuri si la mare pentru a-si practica sportul preferat.

“Am deschis scoala din Bucuresti de 3 ani, dar pana acum a fost mai mult un hobby. Acum, ca a devenit si o afacere pentru mine, am decis sa mut incet, incet, operatiunea pe litoral, deoarece acolo vantul este constant”, a declarat Andrei Ciceoi, profesor de windsurf.

Un curs la scoala lui de windsurf costa 700 de lei si are trei module de initiere, atat cu parte teoretica, cat si cu aplicatii practice imediate.

“Un modul dureaza intre 2 si 3 ore si jumatate, din care minim 45 minute se petrec exersand pe malul lacului cu simulator”, a explicat Ciceoi, care anul trecut a avut 24 de elevi, in timp ce anul acesta, numarul lor a ajuns deja la 12.

Pentru avansati, inchirierea placii si a echipamentului complet costa 150 de lei pe zi, fara costumul de neopren, care nu este necesar vara.

“Primavara, cursantii au nevoie de costumul de neopren, ca sa-i apere de temperatura scazuta a apei. Desi eu nu am inca posibilitatea sa le pun la dispozitie costume de calitate pe toate marimile pentru inchiriat, cei pasionati isi pot achizitiona unul la preturi cuprinse intre 150 si 450 de lei”, a mai spus instructorul.

City break in Europa

City break in EuropaDaca bugetul o permite, o scurta iesire din tara este si ea un prilej de amintiri frumoase si locuri interesante de vizitat.

Un city break intr-un oras European nu numai ca nu costa foarte mult (daca luam in calcul banii cheltuiti in mod normal intr-un weekend pe litoral), dar ofera si o varietate de obiective de vizitat si o experienta culturala de neuitat.

Potrivit portalului InfoTurism, ofertele pentru city break-uri in Europa pornesc de la 56 euro pentru 3 zile in Paris si ajung pana la peste 1500 euro pentru 4 zile in Singapore.

Daca va doriti o scurta vacanta pe o insula exotica, care sa nu fie nici foarte departe, nici foarte scumpa, puteti incerca Tenerife, unde un sejur de 3 zile la hotel de cinci stele costa circa 250 euro.

Cursuri de fotografie personalizate

Cursuri de fotografie personalizateDaca latura artistica nu are timp sa iasa la iveala in timpul saptamanii, la birou, sfarsitul saptamanii poate fi dedicat unor activitati care sa satisfaca nevoia de frumos.

In plus, daca vremea e buna, un curs de fotografie poate fi aplicat in parcuri si prin oras si astfel punem in miscare si sangele si muschii.

Asociatia Euroarte, care detine proiectul Fotografa.ro organizeaza cursuri de fotografie cu trainer personal, care se va ocupa indeaproape de instruirea clientului, dupa un program stabilit de comun acord.

Cursurile costa 200 de euro de persoana si durata este de 8 ore, distribuite fie intr-o singura zi, fie in doua sedinte in zile separate.

Cursantii vor primi si o diploma onorifica, dar cea mai importanta este experienta castigata si trucurile insusite pentru a realiza fotografii mai bune in vacante.

Paintball, Lasertag sau Airsoft

Paintball, Lasertag sau AirsoftFie ca va doriti o activitate de grup, cu colegii de la birou, dar fara stres, mailuri si telefoane urgente, fie ca vreti sa va puneti sangele in miscare si sa va testati abilitatile de strateg militar, jocurile de tip paintball, airsoft sau lasertag sunt pentru dumneavoastra.

In afara de airsoft, care presupune achizitionarea de echipamente, arme si bile (munitie), celelalte doua nu necesita o investitie propriu zisa, centrele de inchiriere fiind multe si cu oferte variate.

De la teambuilding-uri, la petreceri private si campionate, genul acesta de sport este foarte potrivit pentru un weekend plin de actiune, dinamism si, eventual, o mica febra musculara.

Jocul de paintball la CityPaintball este gratis, echipamentul este inchiriat gratuit de organizatori, jucatorii platesc doar bilele consumate. Pretul bilelor este de 0.3 lei / bila.

La LaserMaxx, in Bucuresti, tarifele incep de la 15 lei de persoana, pentru un joc cu o durata de 12 minute si ajung pana la 23 lei pentru un joc de 20 de minute, dar exista si abonamente si pachete speciale pentru petreceri private, deci recomandabil este sa contactati centrul unde vreti sa jucati pentru o oferta personalizata.

Rafting pe raul Buzau

Rafting pe raul BuzauPentru cei cu adevarat aventurosi, raftingul pe rauri involburate este o activitate numai buna pentru sfarsitul unei saptamani agitate.

“Trainingul dureaza numai 10-15 minute, iar barcile pot sustine 5 oameni plus un ghid (6+ ghid daca debitul e mare). Noi facem coborari tot timpul anului, dar cea mai buna perioada este primavara, cand raurile au volum mare”, a declarat Valentin Gheorghe, managerul Romanian Adventure.

Compania organizeaza teambuildinguri si activitati sportive diverse, printre care si rafting pe raurile Jiu si Buzau, la preturi intre 160 si 200 de lei.

“Anul acesta am mutat activitatea pe raul Buzau, in zona Nehoiu, deoarece debitul Jiului a fost foarte scazut. Avand in vedere ca se lucreaza la hidrocentrala, este posibil sa ne mutam cu totul la Buzau in curand. Oricum, aici, datorita lacului de acumulare de la Siriu, indiferent de precipitatii, debitul este bun dimineata si pana la pranz, cand se inchid ecluzele”, a precizat Gheorghe.
Doritorii nu au nevoie sa isi aduca altceva decat un prosop si un costum de baie, echipamentele complete fiind asigurate in pretul pachetului.

Majoritatea clientilor Romanian Adventure sunt romani, iar anul trecut, numarul celor care au practicat rafting pe raul Buzau a ajuns la 300 pe sezon.

Sursa foto: RomanianAdventure