6 / 10

Windsurf pe lacul Morii

Desi numarul pasionatilor de windsurf nu este foarte mare in Romania, in mare parte si din cauza preturilor mari la echipamentele necesare, in ultimii ani, sportul a castigat tot mai multi fani si numarul scolilor care ofera cursuri a crescut.

Pana de curand, nu exista niciun profesor in capitala si pasionatii de windsurf erau nevoiti sa invete singuri sau sa mearga pe lacuri si la mare pentru a-si practica sportul preferat.

“Am deschis scoala din Bucuresti de 3 ani, dar pana acum a fost mai mult un hobby. Acum, ca a devenit si o afacere pentru mine, am decis sa mut incet, incet, operatiunea pe litoral, deoarece acolo vantul este constant”, a declarat Andrei Ciceoi, profesor de windsurf.

Un curs la scoala lui de windsurf costa 700 de lei si are trei module de initiere, atat cu parte teoretica, cat si cu aplicatii practice imediate.

“Un modul dureaza intre 2 si 3 ore si jumatate, din care minim 45 minute se petrec exersand pe malul lacului cu simulator”, a explicat Ciceoi, care anul trecut a avut 24 de elevi, in timp ce anul acesta, numarul lor a ajuns deja la 12.

Pentru avansati, inchirierea placii si a echipamentului complet costa 150 de lei pe zi, fara costumul de neopren, care nu este necesar vara.

“Primavara, cursantii au nevoie de costumul de neopren, ca sa-i apere de temperatura scazuta a apei. Desi eu nu am inca posibilitatea sa le pun la dispozitie costume de calitate pe toate marimile pentru inchiriat, cei pasionati isi pot achizitiona unul la preturi cuprinse intre 150 si 450 de lei”, a mai spus instructorul.


Senzatii tari de weekend: Cina in aer, scuba diving in Vama Veche sau windsurf in BucurestiArticole recomandate